Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

MST Enschede - Kozijnen, HSB-Elementen en Hout-innovaties van WEBO

Bamboe kozijnen van WEBO

Bamboe kozijnen voor ieder project


WEBO produceert hoogwaardige houten kozijnen en deuren voor zowel de woning- als utiliteitsbouw. Of het nu om een enkele woning gaat of om grote en uitdagende projecten, wij zijn jouw betrouwbare partner. Met bamboe als bijzondere houtsoort tillen we gebouwen en panden esthetisch naar een hoger niveau. Onze kozijnen, vervaardigd uit zowel massief bamboe als gelamineerd bamboe, zijn van absolute topkwaliteit. Bamboe wordt voornamelijk toegepast bij de productie van binnenkozijnen.

INFORMATIE & ADVIES
Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01

Duurzaam alternatief voor hardhout

Duurzaam alternatief voor hardhout

Bamboe groeit snel en is een zeer sterke grassoort, waardoor het een geschikt en duurzaam alternatief is voor hardhouten kozijnen. De natuurlijke kleur, structuur en optionele transparante afwerking van bamboe geven een moderne uitstraling aan de kozijnen en deuren.

We kunnen bamboe kozijnen leveren in verschillende maten, waarbij we gebruikmaken van vingerlassen om de lengtes van de kozijnen te realiseren. Voor meer informatie kun je onze kozijndetails bekijken.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Bamboe kozijnen: sterk en stabiel

Hoewel bamboe kozijnen nog niet veel gebruikt worden, zijn ze wel in opkomst. Door het gebruik van hoogwaardige bamboe balken ontstaan kozijnen die bijzonder sterk en stabiel zijn. Gelamineerd bamboe heeft bijvoorbeeld dezelfde hardheid als eikenhout, terwijl gecomprimeerd/massief bamboe zelfs twee keer zo hard is als tropisch hardhout. Dankzij de hoge dichtheid kunnen bamboe kozijnen tegen een stootje en hebben ze bovendien brandvertragende eigenschappen.

Naast bamboe bieden we de keuze uit andere duurzame houtsoorten, zoals douglas, lariks, beuken, eiken, meranti, etc.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat we ook bamboe balken gebruiken als duurzame gevelbekleding op HSB-elementen? Met Steigerloos® Bouwen worden de elementen zelfs kant-en-klaar – inclusief gevelbekleding en kozijnen – uit de fabriek geleverd.

Bij het project Eisenhowerstraat in Hoogeveen koos men bijvoorbeeld voor Steigerloos® Bouwen in combinatie met hoogwaardige bamboe gevelbekleding.

Garantie

Garantie

Het hout dat we toepassen voor de productie van kozijnen is altijd afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en voorzien van de volgende certificaten/keurmerken:

  • KOMO-certificaat
  • PEFC – en/of FSC®– en STIP®– keurmerk
  • HOUT100% garantie

Bamboe is een voordelig, duurzaam en klimaatbestendig bouwmateriaal. De houten kozijnen vallen in duurzaamheidsklasse 1.

Specialist in kozijnen

WEBO ontwerpt en produceert houten kozijnen voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw, zowel nationaal als internationaal. Met het gebruik van hout dragen we bij aan een betere leefomgeving. We kunnen houten kozijnen met glas en aflak in een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Werken met BIM is al meer dan 10 jaar de standaard. We streven naar duurzaamheidsnormen en verbetering van de prestaties van gebouwen. Onze kozijnen voldoen aan de BENG / NOM-eisen.

Eigenschappen houten kozijn


HSB-elementen van WEBO68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn, in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

Houten kozijnen met HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en houten kozijnen met HR +++ zorgen voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies. Het dubbel glas in een BENG-Kozijn® kan in de toekomst vervangen worden door triple glas.

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Hout heeft zich door de eeuwen heen bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal, met talloze voordelen. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijnleverancier denken wij met je mee in het bouwproces, van engineering en fabricage tot en met levering en montage. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo kun je kiezen uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Op zoek naar bamboe kozijnen voor jouw project?

We vertellen je graag meer over onze producten en de mogelijkheden voor jouw project.

Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee!

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Back to top