Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Marktleider in hout-aluminium kozijnen

Hoogwaardige uitstraling, geen onderhoud: het HoutAlu-Kozijn®

Met het HoutAlu-Kozijn® profiteer je van het beste uit twee werelden: aan de binnenzijde heb je de warme uitstraling van hout en aan de buitenzijde het strakke design van aluminium. Het HoutAlu-Kozijn® is onderhoudsarm en behaalt ook een U-aarde tot 0.64, waarmee het kozijn voldoet aan de strengste energie- en prestatie-eisen. WEBO is bovendien CE-gecertificeerd voor 30-60 minuten brand- en rookwerende hout-aluminium kozijnen en deuren.

HoutAlu-Kozijn® van WEBO
+ ONDERHOUDSVRIJ
+ U-WAARDE 0.64
+ COMBINEREN MET HSB-ELEMENTEN

Wat zijn de voordelen van hout-aluminium kozijnen?

Wat zijn de voordelen van hout-aluminium kozijnen?

Het samenspel van hout en aluminium biedt eindeloze mogelijkheden. Dankzij het onderhoudsvrije aluminium aan de buitenkant en de bescherming van het hout aan de binnenkant tegen weersinvloeden, kun je het hout voorzien van een transparante afwerking en zo een warme en sfeervolle uitstraling creëren in elk gebouw. Bovendien kunnen zowel hard- als zachthoutsoorten worden toegepast, zoals mahonie, eiken, vuren, Accoya®, lariks, en meer.

Met een U-waarde tot 0.64 W/m2.K. voldoet het HoutAlu-Kozijn® aan de BENG- en NOM-eis. Het kozijn kan goed toegepast worden binnen de kaders van Passief Bouwen.

STIP® certificaat voor duurzaam hout

Brochure brandwerend HoutAlu-Kozijn®

WEBO is als eerste leverancier gecertificeerd voor 30-60 brand- en rookwerende hout-aluminium kozijnen én deuren (EN 16034)! Download de nieuwe informatiebrochure en bekijk alle variaties en afmetingen binnen het attest.

In projecten waar strenge brandveiligheidseisen gelden, onder ander bij portiek- en galerijflats, worden de bouwvoorschriften voortdurend aangescherpt. Het HoutAlu-Kozijn® biedt hier de perfecte oplossing.


Brochure HoutAlu-Kozijn Vuurvast®

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Classificaties (EW, EI, S200 en SA)
  • Configuraties en maatvoeringen
  • Brandtesten bij Peutz
  • Prestaties en keurmerken

Formulier

*Bij het downloaden ga je akkoord met de algemene voorwaarden

DÉ LEVERANCIER VOOR KOZIJNEN

Dé leverancier voor kozijnen

Innovatie is verweven in ons DNA. Als bedrijf in de timmerindustrie treden we buiten de gebaande paden van de traditionele bouw, iets waar we erg trots op zijn!

WEBO denkt graag mee in jouw bouwproces. Of het nu gaat om een Eiken-Kozijn®HoutAlu-Kozijn® of houten kozijn.


Download hout-aluminium kozijn details

Hout-aluminium kozijn vast glas en draai-kiep

Hout-aluminium deurkozijn op massief binnenblad

Hout-aluminium draaikiepraam en vast glas in HSB-element

Hout-aluminium deurkozijn in HSB-element

WUR binnenkant 3
Header-HoutAlu-Kozijn®
Bewerkt-3
Kantoorgebouw Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Hout-Aluminium Kozijnen en HSB-Elementen van WEBO
HoutAlu-Kozijn®
Hout-Aluminium WEBO
Draaikiepraam HoutAlu-Kozijn® voor Somerparc aan de Amstel - WEBO
HoutAlu-Kozijn®-voor-Somerparc-aan-de-Amstel
Foto 5@0,5x
Foto 2@0,5x
WUR binnenkant 3 Header-HoutAlu-Kozijn® Bewerkt-3 Kantoorgebouw Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Hout-Aluminium Kozijnen en HSB-Elementen van WEBO HoutAlu-Kozijn® Hout-Aluminium WEBO Draaikiepraam HoutAlu-Kozijn® voor Somerparc aan de Amstel - WEBO HoutAlu-Kozijn®-voor-Somerparc-aan-de-Amstel Foto 5@0,5x Foto 2@0,5x

Hout-aluminium: ongekende mogelijkheden

Het HoutAlu-Kozijn® biedt talloze voordelen voor aannemers, architecten en gebouweigenaren. Prefab plaatsing in onze houtskeletbouw-elementen zorgt voor een snelle en efficiënte montage op de bouwplaats, waardoor de gevel snel wind- en waterdicht is. Dit minimaliseert faalkosten en versnelt de bouwtijd.

Voor architecten betekent het HoutAlu-Kozijn® absolute vrijheid in ontwerp. Of je nu kiest voor draaikiepramen, stolpramen of kozijnen met boven- of zijlichten: de mogelijkheden zijn onbegrensd. De keuze in kleur, houtsoort en afwerking van het aluminium bieden een scala aan opties.

Ten slotte worden de stookkosten – dankzij de isolerende werking van het hout – in de gebruiksfase omlaag gebracht, wat leidt tot een minimale CO2-uitstoot. Ook wordt er nog eens flink bespaard door het lage onderhoudsinterval.

Kortom: het HoutAlu-Kozijn® levert een bijdrage aan energie-efficiënt bouwen en energie-efficiënt leven.

Meer weten over het HoutAlu-Kozijn®?

Met het HoutAlu-Kozijn® bieden we een uitkomst voor jouw uitdagingen: zowel op het gebied van esthetica, comfort, energieprestatie, geluidsisolatie en inbraakbeveiliging.

Vraag online een vrijblijvende offerte aan of bel/mail gerust Job Huisman voor meer informatie; hij denkt graag met je mee.

Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Veelgestelde vragen

Wat is beter: hout of aluminium kozijn?

Aluminium kozijnen zijn een goede geleider van warmte en kou. Dat betekent dat zowel kou als warmte gemakkelijk van buiten naar binnen trekken. Hout daarentegen is een goede isolator. Door het materiaal te combineren met aluminium, behoud je de strakke look en feel aan de buitenzijde en profiteer je van de hoge isolatiewaarden van hout. Hout geeft bovendien een warme uitstraling aan de binnenzijde van het gebouw.

Wat is het nadeel van aluminium kozijnen?

De productie van een aluminium kozijn is CO2-intensief en heeft dus een hoge impact op het milieu. Hout biedt hiervoor een oplossing: Het biobased materiaal is CO2-neutraal en heeft hoge isolatiewaardes. Aluminium heeft wel als voordeel dat het materiaal onderhoudsarm is. Juist door beide materialen te combineren profiteer je van alle voordelen: hout-aluminium kozijnen zijn onderhoudsvrij, behalen een U-waarde tot 0.64 en passen goed binnen de kaders van duurzaam bouwen.


Zijn hout-aluminium kozijnen bestand tegen weersinvloeden?

Aluminium kan goed tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, kou, windstoten en vorst. Hierdoor heeft het materiaal een lange levensduur. Het hout aan de binnenzijde wordt niet blootgesteld aan weersinvloeden, waardoor hout-aluminium kozijnen goed passen bij hoogbouwprojecten, bouwen volgens BENG en NOM en passiefhuisprojecten.

Anderen bekeken ook:

Back to top