Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

De kracht van combinaties | Kozijn in houtskeletbouw

HSB-elementen met houten kozijnen

Bouwen met HSB-elementen volgens de BENG- of NOM-norm, is bouwen aan de toekomst. Houtskeletbouwelementen maken het namelijk mogelijk om snel én duurzaam te bouwen. Voor wie streeft naar minimaal energieverlies van het gebouw, kan het HSB-element ook completeren met een kozijn volgens diezelfde BENG- of NOM-norm. Er zijn veel combinaties mogelijk, dus waar kies je voor?

Op deze pagina vertellen we meer over de combinatie tussen onze houtskeletbouw-elementen en houten kozijnen.

INFORMATIE & ADVIES
Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01
Kozijn in houtskeletbouw
+ BOUWTIJDVERKORTING
+ RC-WAARDE TOT 8,0
+ IDEAAL BIJ HOOGBOUW

Gouden combinatie

Gouden combinatie

Een HSB-gevelelement van WEBO kan afgewerkt worden met houten kozijnen naar wens. De kozijnen kunnen compleet voorzien worden van beglazing, aflak en een tweezijdige bescherming. Resultaat? Na het plaatsen van de elementen op de bouwplaats is de gevel direct wind- en waterdicht. Bovendien kun je altijd vertrouwen op een perfecte aansluiting van het kozijn in het element.

Bij hoogbouw wordt vaak gekozen voor de combinatie met het HoutAlu-Kozijn®. Met het aluminium aan de buitenzijde, hoeft het hout aan binnenzijde niet geschilderd te worden. Zowel qua energieprestatie als onderhoud is het HoutAlu-Kozijn® vaak de beste keuze.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Duurzaam en hoge prestaties

De houten kozijnen en HSB-elementen van WEBO worden standaard geleverd met PEFC- of FSC®-certificering. Daarnaast leveren de elementen een belangrijke bijdrage aan de energieprestatie van een gebouw. Zo behalen we met het BENG-Element® RC-waardes tot 5,0 en met het NOM-Element® zelfs 8,0! Ook met het BENG- en NOM-Kozijn® ben je helemaal klaar voor de toekomst.

LEUK OM TE WETEN
Er wordt wel eens gedacht dat hout niet brandveilig is, maar niets is minder waar. HSB gebouwen zijn gemaakt van massief hout.

Zo bereik je elementen die 30 minuten brandwerend of 60 minuten brandwerend zijn. Ook de houten kozijnen zijn – afhankelijk van de attesten – 30 of 60 minuten brandwerend.

Nieuwbouw, renovatie en transformatie

Nieuwbouw, renovatie en transformatie

De HSB-elementen en kozijnen van WEBO worden zowel toegepast bij nieuwbouw-, renovatie- als transformatieprojecten. Door prefab te bouwen verloopt het bouwproces een stuk soepeler. Met Steigerloos® Bouwen gaan we nog een stap verder: door het houtskeletbouw element in de fabriek al te voorzien van een complete buitenschil, inclusief kozijnen, ramen en aflak. Hierdoor zijn er helemaal geen steigers meer nodig tijdens de montage.

Montage in de fabriek

VOORDELENKorte bouwtijd
De houtskeletbouwelementen – inclusief kozijnen – kunnen direct vanuit de kraan verankerd worden. Dat garandeert een korte bouwtijd en minder faalkosten.

Rc-waardes tot 8,0
Het BENG-element® behaalt RC-waardes tot 5,0 en met het NOM-element® zijn RC-waardes tot wel 8,0 haalbaar.

Werken in BIM
WEBO engineert grote en kleine projecten in BIM. Op deze manier wordt er optimaal samengewerkt met alle betrokken partijen.

Duurzaam en circulair
Hout is het enige materiaal dat CO2 opslaat en kan tevens goed hergebruikt worden. Bouwen met hout is dus een duurzame keuze.


Unieke prefab HSB gevelelementen

Gebouwen worden een stuk efficiënter neergezet dan in de traditionele bouw, wat komt door het werken met geprefabriceerde elementen. We oogsten dan ook al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Met onze NOM-elementen en NOM-kozijnen kunnen we een complete Nul-op-de-Meter gevel realiseren. Alles wat uit onze fabriek komt is klaar voor 2050.

Een hoogwaardig ontwerp en vrijheid in gevelarchitectuur

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bij WEBO vind je altijd een oplossing voor jouw project. Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Back to top