Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Leidsestraat Amsterdam - HSB-Elementen en Kozijnen van WEBO

Energiezuinige en isolerende kozijnen

Isolerende kozijnen | BENG en NOM

WEBO engineert, produceert en levert isolerende houten kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw. Het toepassen van hout heeft enkele grote voordelen, waaronder de isolerende werking. Het is geen goede geleider en geeft de kou of warmte dus niet door van buiten naar binnen. Benieuwd naar de voordelen voor jouw project? Op deze pagina vertellen we meer over de warmtedoorgangscoëfficiënt (U-waarde) en overige eigenschappen van onze isolerende kozijnen.

+ OFFERTE BINNEN 3 WERKDAGEN
+ STIP- & KOMO-GECERTIFICEERD
+ BIJZONDERE AFMETINGEN

Isolerende kozijnen: waarom hout?

Isolerende kozijnen: waarom hout?

Een houten kozijn heeft ten opzichte van een aluminium of kunststof kozijn zeer goede isolerende eigenschappen. Daarnaast hebben ze een goede muuraansluiting, waardoor ze geen onnodige warmte verliezen. Hierdoor worden er minder fossiele brandstoffen gebruikt om de woning warm te houden, wat leidt tot een lagere energierekening.

Kozijnen van hout zijn dus duurzaam en circulair, ecologisch verantwoord en zorgen voor een energiezuinige woning met een comfortabel leefklimaat.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Minder warmteverlies

2 van de 3 woningen in Nederland zijn nog niet goed geïsoleerd. Een goed geïsoleerd huis brengt veel voordelen met zich mee: minder kou, minder CO2 uitstoot en flink besparen op je energierekening. Daarnaast is het risico op vocht in of op het kozijn kleiner.

De U-waarde geeft aan hoeveel warmte verloren gaat via de kozijnen en ramen. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Onze kozijnen hebben een U-waarde van 0.8 – 1.0 W/m2K en voldoen aan de BENG/NOM-eis, mede door het HR++ of triple glas.

Informatie & advies
LEUK OM TE WETEN
Wist je dat de isolerende eigenschappen van hout 15 keer hoger zijn dan die van beton, 400 keer hoger dan staal en 1770 keer hoger dan aluminium? Hierdoor gaat er minder warmte verloren in het gebouw.

Dit komt door de unieke celstructuur van hout. Het toepassen van houten kozijnen in een woning bespaart veel energie gedurende de totale levensduur.

Wie voor hout gaat, gaat voor een hoge isolatiewaarde en een warme uitstraling.

DÉ LEVERANCIER VOOR KOZIJNEN

DÉ LEVERANCIER VOOR KOZIJNEN

Innovatie is een belangrijk onderdeel van het DNA van WEBO. Als bedrijf in de timmerindustrie treden we buiten de gebaande paden van de traditionele bouw, iets waar we erg trots op zijn!

WEBO denkt graag mee in jouw bouwproces. Of het nu gaat om een houten kozijnEiken-Kozijn® of HoutAlu-Kozijn®.

Kies ook voor een combinatie met onze HSB-elementen. Ons BENG-Element® heeft een RC-waarde van 4,5 tot 5 en ons NOM-Element® bereikt een waarde tot 8,0.


Eigenschappen houten kozijn


HSB-elementen van WEBO68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn, in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

Houten kozijnen met HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en houten kozijnen met HR +++ zorgen voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies. Het dubbel glas in een BENG-Kozijn® kan in de toekomst vervangen worden door triple glas.

Waarom kiezen voor hout?

Circulair materiaal

In tegenstelling tot kunststof en aluminium kozijnen, zijn houten kozijnen circulair. Hout is namelijk de enige grondstof die CO2 opslaat en – mits we hout uit duurzaam beheerde bossen gebruiken – als grondstof oneindig is. Met hout ben je dus verzekerd van een kozijn dat beter isoleert en bijdraagt aan de verduurzaming van ons vastgoed.

Benieuwd naar alle verschillen tussen houten, aluminium en kunststof kozijnen? Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Keurmerken en certificaten

Het hout dat WEBO toepast in kozijnen komt altijd uit duurzaam beheerde bossen. Onze kozijnen zijn voorzien van de volgende keurmerken en cerificaten:

  • FSC®-, PEFC- en/of STIP®-gecertificeerd
  • De kozijnen worden onder het KOMO-keurmerk gemaakt
  • De kozijnen zijn voorzien van een 6 of 10 jaar garantie van HOUT100%

Houten kozijnen en glas

Ons BENG-Kozijn® met dubbel glas kan in de toekomst voorzien worden van triple glas. Nieuwe kozijnen van WEBO voldoen dus niet alleen aan de huidige BENG-eis, maar zijn ook voorbereid op NOM in de toekomst. Zo ben je helemaal klaar voor 2050.

Specialist in kozijnen

WEBO ontwerpt en produceert houten kozijnen voor de woningbouw en utiliteitsbouw in binnen- en buitenland. Door het gebruik van hout, dragen we bij aan een betere leefomgeving. We kunnen houten kozijnen met glas en aflak in een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Het werken met BIM is al meer dan 10 jaar de standaard. We willen duurzaamheidsnormen halen en prestaties van gebouwen verbeteren. Onze kozijnen voldoen aan de BENG / NOM- eisen.

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijnleverancier, denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Jouw wens staat centraal

Van standaard maten tot maatwerk, douglas tot eiken en afgelakt in alle kleuren: WEBO levert kozijnen met de beste U-waarden.

Wil je meer informatie over het berekenen van de U-waarde en de mogelijkheden voor jouw project? Bespreek je wensen met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Job Huisman

Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31 (0)6 11 97 69 01
Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Back to top