Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Accoya® kozijnen volgens BENG en NOM

Accoya® kozijnen van WEBO

Bij WEBO maken we al sinds jaar en dag houten kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw. Zo zijn we onder andere gespecialiseerd in het produceren van Accoya® kozijnen. Accoya® gaat erg lang mee en doet qua duurzaamheid niet onder voor het beste tropische hardhout. Dit komt mede doordat we de kozijnen in de fabriek modificeren, waardoor ze in duurzaamheidsklasse 1 vallen. Modificatie is een proces waarbij het hout behandeld wordt met een hoge concentratie azijn. Hierdoor verbetert de celstructuur, wat ten goede komt aan de levensduur van de kozijnen.

Rik Notkamp
INFORMATIE & ADVIES
RIK NOTKAMP
KOZIJN ADVISEUR
rnotkamp@webo.nl
+31(0)6 39 39 98 14

Eigenschappen van Accoya®

Eigenschappen van Accoya®

Niet alleen gaan Accoya® kozijnen zeer lang mee, ook bezitten ze eigenschappen die je niet zo gauw zult vinden bij hout dat een andere behandeling heeft gehad. Zo is Accoya® hout zeer vormvast in alle seizoenen, waardoor ramen en deuren altijd goed openen en sluiten. Daarnaast heeft Accoya® een goede warmte isolatie.

Voor het leveren van Accoya® kozijnen is het noodzakelijk om aanvullende testen te verrichten op de techniek van de kozijnverbinding. WEBO verzorgt deze testen en kan Accoya® kozijnen dan ook leveren met een KOMO®-certificaat en PEFCtm– en/of FSC®– en STIP®– keurmerk.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Accoya hout: duurzaam en onderhoudsarm

Het komt vaak voor dat kunststof kozijnen niet gewenst zijn, omdat houten kozijnen van bijvoorbeeld Accoya® een langere levensduur hebben en het authentieke karakter van een huis of gebouw behouden. Ook op het gebied van duurzaamheid zijn Accoya® kozijnen een logische keuze. Het krimp- en zwelgedrag is namelijk 75% minder in vergelijking tot andere houtsoorten, waardoor het schilderwerk 3 tot 4 keer langer meegaat. Bovendien is Accoya® dankzij de modificatie onverteerbaar voor hout aantastende schimmels.

Accoya® worden vaak gekozen vanwege de esthetica. Zo kunnen de kozijnen voorzien worden van een transparante lak. WEBO biedt ook de keuze uit andere duurzame houtsoorten, zoals Douglas, Lariks, Beuken, Eiken, Meranti, etc.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat het oudste kozijn dat nog in gebruik is in Nederland sinds 1473 zijn functie vervult? Het raamkozijn zit in het Dinghuis in Maastricht. Het ultieme bewijs dat hout een duurzaam bouwmateriaal is.

Duurzame kozijnen van WEBO kunnen onder normale omstandigheden moeiteloos 70 jaar meegaan. Op het Accoya® hout in kozijnen zit een levensduurgarantie van 50 jaar met een verwachte levensduur van zelfs 80 jaar. Hout is tevens een grondstof die in de levenscyclus aan te planten is en goed hergebruikt kan worden.

Garantie & certificeringen

Garantie & certificeringen

Voor het leveren van Accoya® kozijnen is het noodzakelijk om aanvullende testen te verrichten op de techniek van de kozijnverbinding. WEBO verzorgt deze testen en kan Accoya® kozijnen dan ook leveren met een KOMO-certificaat en PEFCtm– en/of FSC®– en STIP®– keurmerk.

Het kozijn kan compleet met aflak in alle RAL-kleuren geleverd worden, inclusief beglazing en beschermfolie. De standaard afmetingen van de kozijnen van WEBO zijn over het algemeen 68 x 114 mm. Bekijk meer informatie over onze houten kozijnen details.

Specialist in kozijnen

WEBO ontwerpt en produceert houten kozijnen voor de woningbouw en utiliteitsbouw in binnen- en buitenland. Door het gebruik van hout, dragen we bij aan een betere leefomgeving. We kunnen houten kozijnen met glas en aflak binnen een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Werken met BIM is al meer dan 10 jaar de standaard. We willen duurzaamheidsnormen halen en prestaties van gebouwen verbeteren. Onze kozijnen voldoen aan de BENG / NOM- eisen.

BENG- OF NOM-KOZIJN® BENG- en NOM-Kozijn®


68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en triple glas zorgt voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijn-leverancier, denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Wij gaan jouw ontwerpuitdaging aan

Met het Accoya® kozijn gaan we jouw ontwerpuitdaging aan, ook bij grote afmetingen.

Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw project? Neem contact op met Rik Notkamp; hij denkt graag met je mee.

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat is Accoya® hout?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Accoya® eigenlijk geen houtsoort. Het is een bekend merk dat veel in de houtwereld wordt gebruikt. Het hout is afkomstig van de snelgroeiende Pinus Radiata, die behoort tot de dennenfamilie. Vanwege de milieuvriendelijke en duurzame eigenschappen is het hout erg geschikt voor kozijnen.

Behoren onbehandelde Accoya® kozijnen tot de mogelijkheden?

De Accoya® kozijnen kunnen in de fabriek voorzien worden van een transparante lak ((D741), waardoor ze een onbehandelde look en feel krijgen. Je krijgt altijd kozijnen die naar wens zijn gemaakt en passen bij jouw project.

Kan Accoya® gecombineerd worden met aluminium?

WEBO biedt de mogelijkheid om het kozijn op te delen in twee delen, waarbij de binnenzijde uit Accoya® bestaat en de buitenzijde uit aluminium. Door het aluminium aan de buitenzijde is het HoutAlu-Kozijn® onderhoudsvrij en heeft het een opmerkelijk lage Total Cost of Ownership (TCA). Voor het HoutAlu-Kozijn® kozijn kunnen ook andere houtsoorten gekozen worden, zoals douglas, lariks, beuken, eiken en meranti.

Zijn er alternatieven voor Accoya®?

Naast Accoya® produceert WEBO ook Finti kozijnen. Finti is een naaldhoutsoort die net als Accoya® gemodificeerd is. Hierdoor vallen de kozijnen in duurzaamheidsklasse 2 en gaan ze net zo lang mee als de woning.

Geautomatiseerd productieproces

Het productieproces van onze timmerfabriek is volledig geautomatiseerd, waardoor de producten in een minimale doorlooptijd op de bouwplaats geleverd kunnen worden.

Anderen bekeken ook:

Back to top