Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Uw ontwerp centraal

Uw ontwerp centraal

Samen ontwerpuitdagingen realiseren

Het ideale ontwerp ziet er voor iedere architect anders uit. In samenwerking met architecten zijn we in staat prachtige ontwerpen produceerbaar te maken. Door mee te denken tijdens het ontwerpproces, zorgen we ervoor dat uw beoogde ontwerp centraal blijft staan.

 

Samenwerken in de architectuur

Mede door de bouw van Gare Maritime, zijn we enorm gegroeid in de realisatie van creatieve uitdagingen. Met bewondering hebben we gekeken hoe architecten de geschiedenis bekrachtigen in het ontwerp van dit imposante gebouw in het hart van de Europese hoofdstad. WEBO is in staat prachtige ontwerpen produceerbaar te maken in samenwerking met architecten, ontwikkelaars en aannemers. Naast het realiseren van het Gare Maritime, zijn we ook met vele andere projecten actief in België en Nederland. Met heel veel plezier.

Ontwerpen met elementen en kozijnen

Het Eiken-Kozijn®

De veelzijdige kozijnen in het Stadhuiskwartier te Deventer zijn gemaakt van geoptimaliseerd eiken, oftewel gevingerlast gelamineerd. De architect vond het belangrijk dat het hout weinig kleurverschillen vertoonde en daarom hebben we Europees eiken toegepast. Hout is steeds populairder als duurzame oplossing in de bouw. Het is de enige grondstof die CO2 opneemt in plaats van uitstoot. Bosonderhoud is hierbij heel belangrijk. Het geoptimaliseerde eiken van WEBO is daarom allemaal afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Steigerloos® Bouwen

Met Steigerloos® Bouwen, zijn we uitgegroeid tot hoofdrolspelers op de bouwplaats. We zitten in een vroeg stadium aan tafel bij zowel aannemer als architect en denken mee gedurende het proces. We realiseren duurzame, complete gevelelementen met de uitstraling van schoon metselwerk die zo typerend is voor de Nederlandse bouw. Het zijn echter geen bakstenen die verantwoordelijk zijn voor die uitstraling, ook geen steenstrips, maar zogeheten minerale strips. Die komen niet uit een baksteenoven en zijn slechts 4 millimeter dik. De gevelementen zijn echter ook met vele andere materialen af te werken, denk aan douglashout, maar ook zonnepanelen kunnen op de gevel bevestigd worden.

HoutAlu-Kozijn®

Hout is uitermate geschikt om te combineren met andere grondstoffen. De combinatie hout met aluminium levert kozijnen op die het beste van hout en aluminium met elkaar combineren. Kort gezegd: WEBO Hout-Aluminium kozijnen zijn houten kozijnen uitgerust met een fraaie aluminium buitenafwerking. Dankzij de vele designvarianten, de bijna onbegrensde keuze aan kleuren, het grote aantal houtsoorten en de verschillende manieren van openen is geen architectonisch ontwerp te gek voor dit flexibele en veelzijdige kozijn.

 

 

Duurzaam ontwerpen

Waarom hout de beste optie is om ontwerpen duurzaam te realiseren? We sommen het op:

  • Hout slaat CO2 op. Het is een feit dat hout van nature CO2 opslaat, en niet zoals de meeste andere materialen uitstoot, wat in de basis schadelijk is voor het milieu. 
  • Hout is eeuwig én circulair. Geen enkel ander materiaal is zo goed te recyclen als hout, daarnaast is hout aan te planten. Wat het dus een oneindige grondstof maakt. Wist je dat het oudste kozijn wat nog in gebruik is, momenteel al sinds 1473 zijn functie vervult in Maastricht?
  • Duurzaam beheerde bossen. Uiteraard is al ons hout voorzien van een FSC® en PEFC® certificatie. Deze organisaties zien gedurende het hele proces erop toe dat hout eerlijk en duurzaam verkregen wordt.

De ontwerpvrijheid van hout

Ontwerpen met hout betekent vrijheid en flexibiliteit. Zo heb je als architect alle ontwerpvrijheid die je nodig hebt.

Bouwen met hout wil niet zeggen dat het gebouw een volledige hout-look krijgt. Er zijn allerlei andere manieren om gevelelementen af te werken, bijvoorbeeld met baksteen, stucwerk, plaatmateriaal en zonnepanelen, maar hout is uiteraard ook een optie. Ook voor kozijnen zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk hierbij aan verschillende kleurpatronen, extreem grote of juist hele kleine afmetingen.

Wat zijn de voordelen van ontwerpen met hout?

Er is al veel verteld over ontwerpen met hout, maar wat zijn eigenlijk de voordelen? Een aantal voordelen op een rijtje:

  • Alle ontwerpvrijheid: maten, kleuren en houtsoorten
  • Transparante afwerking mogelijk
  • Hoge isolatiewaarden
  • Bouwtijdverkorting
  • Circulair en duurzaam

Hoog of laag springen

Laagbouw ontwerpen

Er staat de bouwsector een enorme opgave te wachten: jaarlijks moeten er gemiddeld 75.000 woningen in Nederland worden gebouwd in verband met de schrijnende woningnood. Hout leent zich het beste voor prefab en modulaire productie die makkelijk is op te schalen. Dat maakt het bijzonder geschikt voor woningbouw tot zes of acht verdiepingen. Bekijk hier hoe hout uw laagbouwontwerp kan versterken. 

Hoogbouw ontwerpen

Hout in hoogbouw is voor veel landen die koploper zijn in duurzaamheid de standaard. Steeds meer hoogbouw wordt uitgevoerd in hout. Dat is milieuvriendelijker.  Een voorbeeld is het 72-meter hoge Haut in Amsterdam. Bekijk hier hoe hout uw hoogbouwontwerp kan versterken.

Gerealiseerd door WEBO

Meer informatie over het toepassen van hout binnen uw ontwerp, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Een hoogwaardig ontwerp en vrijheid in gevelarchitectuur?

Benieuwd wat dit voor jouw bouwproject kan betekenen?
Bespreek je wensen met Niek Troost en hij denkt graag met je mee.

Stel je vraag aan Niek Troost

Brochure aanvragen

Vraag online je offerte aan

Back to top