Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

laurensvliet-zwijndrecht

Laagbouw ontwerpen met HSB

Laagbouw ontwerpen met HSB

Er staat de bouwsector een enorme opgave te wachten: jaarlijks moeten er gemiddeld 75.000 woningen in Nederland worden gebouwd, in verband met de schrijnende woningnood. Hier komen we nog niet aan, vooral door uitdagingen die de stikstofcrisis met zich meebrengt. Bouwen met hout bespaart tijd, CO2-uitstoot en biedt alle ontwerpvrijheid. Weten wat hout voor jouw laagbouwontwerp kan betekenen? Wij vertellen je graag meer!

INFORMATIE & ADVIES
NIEK TROOST
ADVIES & ONTWERP
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73

Architectonische vrijheid

Architectonische vrijheid

HSB-elementen bieden je een simpele manier om een prachtig ontwerp te realiseren en het woningnoodprobleem op te lossen in Nederland.

Maar bouwen met hout betekent ook vrijheid. Niet alleen ontwerpvrijheid, maar ook tijdens het bouwproces biedt hout flexibiliteit om op een later moment het gebouw bijvoorbeeld aan te kunnen passen of uit te breiden. Bouwen met HSB-wanden wil niet zeggen dat het gebouw een volledige hout-look krijgt, maar ook allerlei andere ecologische manieren van afbouw zijn populair bij architecten, zoals een afwerking met minerale steenstrips.

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Hout houdt warm

De voordelen hiervan? Een enorm gunstig energieverbruik en een hoog wooncomfort door warmtebehoud en geluidsisolatie.

Hout heeft vele thermische voordelen. In een koud land als Canada, is bijvoorbeeld zo’n 90% van de laagbouw opgetrokken in houtskeletbouw, om deze reden. Hout slaat warmte op en de wanden voelen daarom nooit koud aan. Vandaar dat een houtskeletbouw constructie op de korte termijn snel op de gewenste temperatuur gebracht kan worden. Zo ook wanneer de temperaturen buiten stijgen, is een HSB woning of gebouw gemakkelijk te verkoelen.

LEUK OM TE WETEN
In 2030 heeft Nederland 1 miljoen extra huizen nodig. Worden deze allemaal gebouwd in hout in plaats van beton, scheelt dit wel 55 miljoen ton CO2 . Dat is ongeveer gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van de industriesector in Nederland!

Ontwerpen met hout zorgt voor duurzame bouw waarmee verschillende maatschappelijke problemen worden opgelost. En niet geheel onbelangrijk: elk ontwerp is te realiseren!

Dé leverancier voor HSB elementen

Dé leverancier voor HSB elementen

Als uitvinders in de timmerindustrie en HBS-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je dus niks meer zelf te plaatsen.
Onze prefab gevel elementen zijn uniek in de wereld! Door te bouwen met hout helpen we de wereld dan ook een handje verder. De elementen behalen zeer hoge isolatiewaarden, waardoor je voldoet aan de BENG / NOM eisen en klaar bent voor de toekomst. Wil je een compleet BENG/NOM-gevelelement? Kies dan voor de combinatie met BENG/NOM-Kozijnen in een Steigerloos® gevelelement!

Unieke prefab HSB gevelelementen

Gebouwen worden een stuk efficiënter neergezet dan in de traditionele bouw, wat komt door het werken met geprefabriceerde elementen. We oogsten dan ook al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Bij WEBO worden de HSB-wanden voorzien van houten kozijnen die voldoen aan de NOM-normen, wat zorgt voor een complete Nul-op-de-Meter gevel. Alles wat uit onze fabriek komt is klaar voor 2050. Hout heeft van nature een isolerende werking en bij WEBO hebben we effectieve isolatietechnieken ontwikkeld, waardoor er hoge RC-waardes worden behaald. Neem bijvoorbeeld ons BENG-Element die een RC-waarde van 4,5 tot 5 bereikt, of het NOM-Element dat een RC-waarde tot 8.0 behaalt. Deze zijn modulair en het veranderen van een HSB gebouw in de toekomst is daardoor mogelijk!

BENG- OF NOM-ELEMENT®BENG- en NOM-eisen
Voldoe aan alle BENG- en NOM-eisen. Energieneutraal bouwen en voldoen aan de NOM-eisen? Gebruik dan ons NOM-Element®

Rc-waarde
Het van nature isolerende hout in combinatie met onze isolatietechnieken, zorgt voor een BENG of NOM-Element® met een RC-waarde tot wel 8,0.

CO2-opslag
Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat. Bouwen met HSB-elementen draagt daarom bij aan een betere leefomgeving.

Bouwtijdverkorting
Door een compleet prefab HSB-element toe te passen wordt de bouwtijd enorm verkort.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

WEBO: innovatieve HSB oplossingen

Wereldwijd is er een sterke stijging van het toepassen van houtskeletbouw elementen. Neem bijvoorbeeld de woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten, 90% daarvan is opgetrokken in houtskeletbouw-elementen.

Als uitvinders in de timmerindustrie en HBS-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. Onze HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je dus niks meer zelf te plaatsen, en rest echter alleen het monteren.

Een hoogwaardig ontwerp en vrijheid in gevelarchitectuur?

Benieuwd wat dit voor jouw bouwproject kan betekenen?
Bespreek dan je wensen met Niek Troost; hij denkt graag met je mee.

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Vraag online je offerte aan

Back to top