Gare Maritime, een nieuw begin van een mooie reis

2.400 eiken kozijnen en balustrades Middenin Brussel ontplooien drie oude stationshallen van 175 meter diep zich tot een overdekte stad met winkelruimtes, promenades en horeca. WEBO gaat de 2.400 eiken kozijnen en balustrades engineeren, produceren en monteren. Stap in de trein en volg met WEBO het project van begin- tot eindstation...

EEN UPDATE VANUIT BRUSSEL!

De laatste loodjes van blok 1 van het grootste houtbouw project van Europa zijn ingegaan! De grote kozijnen en de kruistrap doen het eikenhout aan zijn recht en er wordt ondertussen hard verder gewerkt aan Gare Maritime. Zo is het project al over de helft, 9 van de 12 gebouwen zijn voorzien van de eiken kozijnen en balustrades! In het onderstaande filmpje zijn de eerste fasen van de oplevering van zo’n blok te zien.

06 september 2019

DE LAATSTE LOODJES VAN BLOK 1...

Het werk blijft doorgaan in Brussel! Steeds een stapje dichter bij het eindresultaat: een overdekte stad met winkelruimtes, promenades en horeca! WEBO levert de eiken kozijnen en balustrades.

Lees meer >
18 juli 2019

THE WORK CONTINUES...

Inmiddels zijn al vijf blokken gemonteerd met de eiken kozijnen en balustrades!

07 juni 2019

DE EERSTE DRIE BLOKKEN

De eiken kozijnen en balustrades voor de eerste drie blokken van het project Gare Maritime zijn gemonteerd en levert in combinatie met het dak uit 1902 al een mooi geheel op!

Lees meer >
16 april 2019

HET BEGIN VAN DE OVERDEKTE STAD

Met trots kijken we naar de eerste resultaten, het begin mag er zeker zijn!

In 2018 is WEBO met het project van start gegaan en zal naar verwachting tot 2020 doorlopen.

15 maart 2019

START MONTAGE

De eerste kozijnen zijn geleverd en de montage is gestart! Met een montageteam onder leiding van DRDS worden de eiken kozijnen vakkundig gemonteerd.

Ondertussen zijn we in de productie ook met de balustrades gestart.

Lees meer >
28 januari 2019

WEKELIJKS LEAN & BIM OVERLEG

Onze collega Rik Beunk is wekelijks in Brussel aanwezig voor het BIM & LEAN overleg. Met al de betrokken partijen wordt wekelijks de stand van zaken doorgenomen.

In 2018 is WEBO met het project van start gegaan en zal naar verwachting tot 2020 doorlopen.

08 januari 2019

PRODUCTIE GESTART

Nadat de mock-up door de architect en opdrachtgever is goedgekeurd, is WEBO gestart met de engineering in BIM en productie van de eiken kozijnen en balustrades.

Ondertussen zijn er al verschillende vrachtwagens met kozijnen richting Brussel gegaan.

Lees meer >
14 december 2018

UITVINDEN GAAT ALTIJD DOOR

Mock-up

Het project Gare Maritime is met een mock-up begonnen. Een mock-up van 360 m² waar, zoals het woord al zegt, alle onderdelen van het gehele project in zijn opgenomen.

Inclusief eiken kozijnen van 7 m²…

In 2018 is WEBO met het project van start gegaan en zal naar verwachting tot 2020 doorlopen.

12 oktober 2018

Engineering in BIM

Bij de samenwerking is BIM van groot belang. WEBO werkt met partners Neutelings & Riedijk Architecten, MBG en Bureau Bouwtechniek in één BIM-model samen. Alle input, van klant tot aan partner, komt hier samen.

WEBO stuurt vanuit dat éne BIM-model het hele productieproces aan.

Lees meer >
05 oktober 2018

Hoe het allemaal begon

In september 2017 ontving WEBO het verzoek een offerte voor de eiken kozijnen en balustrades uit te brengen. Het team van WEBO heeft dit vol enthousiasme opgepakt en is er een jaar van ontwikkelen aan vooraf gegaan.

De architect van Gare Maritime is Neutelings en Riedijk. Ook hebben zij het Stadhuiskwartier Deventer ontworpen, waar WEBO eiken buiten- en binnenkozijnen voor mocht leveren.

 

Contract is door MBG en WEBO getekend en is een selfie waard…

In 2018 is WEBO met het project van start gegaan en zal naar verwachting tot 2020 doorlopen.

28 september 2018

Historie

Je treft in de omgeving van de stationshallen niet geheel toevallig veel water, grote pakhuizen en brede wandelboulevards. Tour & Taxis is een oude spoorweg die zijn naam dankt aan de familie von Thurn und Tassis, die een monopolie had op de internationale postbedeling. Tot de 18e eeuw graasden hun postpaarden op deze moerassige gronden.

In 1902 ontwikkelde het gebied zich tot een goederenplatform waar spoor, water en autowegen samenkwamen. Het goederenstation is gebouwd tussen 1902 en 1907 en was Gare Maritime het grootste goederenstation van Europa.

In 1994 werd het station gesloten en op dit moment wordt er gewerkt aan een overdekte stad waar luxe en historie samenkomen.

Het project

WEBO levert de kozijnen en balustrades. Maar liefst 2.400… van eikenhout.

Daardoor wordt meteen duidelijk waarom WEBO bij dit project is aangesloten. Het engineeren in BIM, produceren en monteren van de kozijnen en balustrades vraagt om een relatie die verder gaat. WEBO kan haar ambities als uitvinders waarmaken.

In 2018 is WEBO met het project van start gegaan en zal naar verwachting tot 2020 doorlopen.

Gare Maritime, een nieuw begin van een mooie reis