Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Fibonacci, Amsterdam: Steigerloos Bouwen

Hoogbouw ontwerpen met HSB

Hoogbouw ontwerpen met HSB

Steeds meer duurzame oplossingen, natuurlijke producten en lichtere materialen: een aantal trends die we zien binnen de constructiemethodes. In vijf landen zijn verwachtingen voor toenemend gebruik van hoogbouw met houtskeletbouw te spotten. Kijk bijvoorbeeld naar Duitsland, Engeland en Frankrijk. Weten wat hout voor jouw hoogbouw ontwerp kan betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!

INFORMATIE & ADVIES
NIEK TROOST
ADVIES & ONTWERP
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73

De ontwerpvrijheid van hout

De ontwerpvrijheid van hout

Bouwen met hout betekent vrijheid en flexibiliteit. Zo heb je als architect alle ontwerpvrijheid die je nodig hebt.

Bouwen met hout wil niet zeggen dat het gebouw een volledige hout-look krijgt. Er zijn ook allerlei andere manieren om HSB-elementen af te werken, bijvoorbeeld met baksteen, stucwerk, plaatmateriaal, zonnepanelen maar ook hout is een optie.

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Een hoogwaardig en licht hoogbouwproject

Als ontwerper kom je voor uitdagingen te staan zoals extreme weersomstandigheden. Onze HSB-wanden garanderen een lucht- en waterdichtheid tot 600Pa.

HSB-elementen bieden je een hoogwaardige, lichte en ook gemakkelijke manier om te bouwen in hoogbouwprojecten. Als je nog een stapje verder wil gaan, kies je voor Steigerloos® gevelelementen, inclusief afwerking en kozijnen! De Steigerloos® gevelelementen zijn ideaal voor binnenstedelijke bouwprojecten en bieden een uitkomst om circulair en energieneutraal te bouwen.

LEUK OM TE WETEN
Hout in hoogbouw is voor veel landen die koploper zijn in duurzaamheid de standaard.

In Noorwegen bijvoorbeeld staat er een appartementsgebouw van 14 verdiepingen hoog, genaamd ‘Treet’ (wat Noors is voor boom). Daarnaast staat er in Oostenrijk zelfs een houtenwolkenkrabber van maar liefst 24 verdiepingen hoog! Om nog een ander voorbeeld te geven, in Londen staat “De Tandenstoker”. Deze Oakwood Tower is 300 meter en 80 verdiepingen hoog.

Dé leverancier voor HSB elementen

Dé leverancier voor HSB elementen

Als uitvinders in de timmerindustrie en HBS-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je dus niks meer zelf te plaatsen.
Onze prefab gevel elementen zijn uniek in de wereld! Door te bouwen met hout helpen we de wereld dan ook een handje verder. De elementen behalen zeer hoge isolatiewaarden, waardoor je voldoet aan de BENG / NOM eisen en klaar bent voor de toekomst. Wil je een compleet BENG/NOM-gevelelement? Kies dan voor de combinatie met BENG/NOM-Kozijnen in een Steigerloos® gevelelement!

Unieke prefab HSB gevelelementen

Gebouwen worden een stuk efficiënter neergezet dan in de traditionele bouw, wat komt door het werken met geprefabriceerde elementen. We oogsten dan ook al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Bij WEBO worden de HSB-wanden voorzien van houten kozijnen die voldoen aan de NOM-normen, wat zorgt voor een complete Nul-op-de-Meter gevel. Alles wat uit onze fabriek komt is klaar voor 2050. Hout heeft van nature een isolerende werking en bij WEBO hebben we effectieve isolatietechnieken ontwikkeld, waardoor er hoge RC-waardes worden behaald. Neem bijvoorbeeld ons BENG-Element die een RC-waarde van 4,5 tot 5 bereikt, of het NOM-Element dat een RC-waarde tot 8.0 behaalt. Deze zijn modulair en het veranderen van een HSB gebouw in de toekomst is daardoor mogelijk!

BENG- OF NOM-ELEMENT®BENG- en NOM-eisen
Voldoe aan alle BENG- en NOM-eisen. Energieneutraal bouwen en voldoen aan de NOM-eisen? Gebruik dan ons NOM-Element®

Rc-waarde
Het van nature isolerende hout in combinatie met onze isolatietechnieken, zorgt voor een BENG of NOM-Element® met een RC-waarde tot wel 8,0.

CO2-opslag
Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat. Bouwen met HSB-elementen draagt daarom bij aan een betere leefomgeving.

Bouwtijdverkorting
Door een compleet prefab HSB-element toe te passen wordt de bouwtijd enorm verkort.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

WEBO: innovatieve HSB oplossingen

Wereldwijd is er een sterke stijging van het toepassen van houtskeletbouw elementen. Neem bijvoorbeeld de woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten, 90% daarvan is opgetrokken in houtskeletbouw-elementen.

Als uitvinders in de timmerindustrie en HBS-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. Onze HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je dus niks meer zelf te plaatsen, en rest echter alleen het monteren.

Een hoogwaardig ontwerp en vrijheid in gevelarchitectuur?

Benieuwd wat dit voor jouw bouwproject kan betekenen?
Bespreek dan je wensen met Niek Troost; hij denkt graag met je mee.

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Vraag online je offerte aan

Back to top