Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Hoogbouw ontwerpen met HSB

Hoogbouw ontwerpen met HSB

Steeds meer duurzame oplossingen, natuurlijke producten en lichtere materialen, het zijn trends binnen de constructiemethodes. In vijf landen zijn verwachtingen voor toenemend gebruik van houtskeletbouw te spotten. Duitsland, Engeland en Frankrijk zijn er voorbeelden van. Weten wat hout voor jouw hoogbouwontwerp kan betekenen? Wij vertellen je graag meer!

Informatie of advies nodig?
Niek Troost
Advies & Ontwerp
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73
De ontwerpvrijheid van hout

Bouwen met hout betekent vrijheid en flexibiliteit. Zo heb je als architect alle ontwerpvrijheid die je nodig hebt.

Bouwen met hout wil niet zeggen dat het gebouw een volledige hout-look krijgt. Er zijn allerlei manieren om HSB-Elementen af te werken, bijvoorbeeld baksteen, stucwerk, plaatmateriaal, zonnepanelen of hout.
Een hoogwaardig en licht hoogbouwproject

Als ontwerper kom je voor uitdagingen te staan zoals extreme weersomstandigheden. Onze HSB-elementen garanderen een lucht- en waterdichtheid tot 600Pa.

HSB-elementen bieden je een hoogwaardige, lichte en gemakkelijke manier om te bouwen in hoogbouwprojecten. Nog een stapje verder? Kies dan voor Steigerloos® gevelelementen, inclusief afwerking en kozijnen!
LEUK OM TE WETEN

Hout in hoogbouw is voor veel landen die koploper zijn in duurzaamheid de standaard. In Noorwegen bijvoorbeeld staat er een appartementsgebouw van 14 verdiepingen hoog, genaamd ‘Treet’ (wat Noors is voor boom). In Oostenrijk staat er zelfs een houtenwolkenkrabber van maar liefst 24 verdiepingen hoog! Om nog een voorbeeld te geven, in Londen staat “De Tandenstoker”. Deze Oakwood Tower is 300 meter en 80 verdiepingen hoog. .

Dé leverancier voor HSB elementen

Als uitvinders in de timmerindustrie en HBS-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. Onze HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je niks meer zelf te plaatsen.
Onze prefab gevel elementen zijn uniek in de wereld! Door te bouwen met hout helpen we de wereld een handje verder. Onze elementen zijn voorzien van goede isolatiewaarden waardoor je voldoet aan de BENG / NOM eisen en ben je klaar voor de toekomst. Wil je een compleet BENG/NOM-gevelelement? Kies dan voor de combinatie met BENG/NOM-Kozijnen in een Steigerloos® gevelelement!

Unieke prefab HSB gevelelementen

Gebouwen worden een stuk efficiënter neergezet ten opzichte van traditionele bouw door te werken met geprefabriceerde elementen. We oogsten al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Bij WEBO worden de HSB-elementen voorzien van houten kozijnen die voldoen aan de NOM-normen, voor een complete Nul-op-de-Meter gevel. Alles wat uit onze fabriek komt is klaar voor 2050. Doordat hout van nature een isolerende werking heeft en we effectieve isolatietechnieken hebben ontwikkeld, worden hoge RC-waardes behaald. Ons BENG-Element heeft een RC-waarde van 4,5 tot 5, het NOM-Element bereikt een RC-waarde tot 8.0.

BENG- OF NOM-ELEMENT®
BENG- EN NOM-EISEN
Voldoe aan alle BENG-eis. Energieneutraal bouwen en voldoen aan de NOM-eisen? Gebruik dan ons NOM-Element®
RC-WAARDE
Het van nature isolerende hout in combinatie met onze isolatietechnieken, zorgen voor een BENG of NOM-Element® met een RC-waarde tot wel 8,0.
CO2-OPSLAG
Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat. Bouwen met HSB-elementen draagt daarom bij aan een betere leefomgeving. BOUWTIJDVERKORTING
Door een compleet prefab HSB-element toe te passen wordt de bouwtijd enorm verkort.

Zij gingen je voor

WEBO: innovatieve HSB oplossingen

Wereldwijd is er een sterke stijging van het toepassen van houtskeletbouw elementen. 90% van alle woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten is opgetrokken in houtskeletbouw-elementen.

Als uitvinders in de timmerindustrie en HBS-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. Onze HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je niks meer zelf te plaatsen.


Marnix Revalidatiecentrum Vlaardingen

Wiener & Co Amsterdam

Leidsestraat Amsterdam

Een hoogwaardig ontwerp en vrijheid in gevelarchitectuur?

Benieuwd wat dit voor jouw bouwproject kan betekenen?
Bespreek je wensen met Niek Troost en hij denkt graag met je mee.Of download de STABU bestekteksten

Back to top
error: Deze content is beschermd