Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Steigerloos Bouwen

Steigerloos® elementen met circulaire gevelbekleding

Prefab HSB-elementen met circulaire gevelbekleding

Circulair bouwen krijgt een steeds belangrijkere rol binnen de bouwsector. Vooral door de huidige BENG-norm en de NOM-norm in de toekomst worden er flinke stappen gezet om het bouwproces te verduurzamen. Met Steigerloos® Bouwen willen we een boost geven aan circulair bouwen en de verduurzaming van de bouwsector. Onze producten worden namelijk van hout gemaakt, het enige materiaal dat CO2 opslaat. Daarnaast passen we andere circulaire materialen toe en voorzien we de houtskeletbouwelementen in de fabriek al van kozijnen, beglazing en circulaire gevelbekleding. Hierdoor kunnen de elementen direct vanuit de kraan gemonteerd worden, zonder dat hier nog een steiger aan te pas komt.

De Steigerloos® elementen bieden een uitkomst voor hoogbouw en binnenstedelijke projecten waar weinig ruimte is op de bouwplaats. De elementen worden ook bij laagbouw, renovatie en transformatie toegepast om gebouwen te verduurzamen en esthetisch naar een hoger niveau te brengen.

BERNARD REUVERS
TECHNICAL SALES ENGINEER
breuvers@webo.nl
+31(0)610 84 00 63
Prefab gevelelement van Steigerloos® Bouwen
+ GEEN STEIGERMATERIAAL
+ MAXIMALE BOUWTIJDVERKORTING
+ BRANDKLASSE B
Minerale steenstrips

Minerale steenstrips

De complete gevelelementen van Steigerloos® Bouwen kunnen afgewerkt worden met minerale steenstrips. Steenstrips zijn vanuit circulair oogpunt een goede keuze ten opzichte van keramiek. Keramische gevelstrips worden namelijk op 1000 graden gebakken, terwijl minerale steenstrips op slechts 60 graden gedroogd worden.

Minerale steenstrips zijn in alle kleuren verkrijgbaar. We kunnen verspringingen in gevels en verschillende metselwerkverbanden realiseren.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Circulaire gevelbekleding: Hout en zonnepanelen

Voor het meest duurzame gevelelement, kies je voor een afwerking met hout. De elementen kunnen met verschillende duurzame houtsoorten afgewerkt worden, zoals douglas, lariks, bamboe en fraké.

De Steigerloos® elementen kunnen zelfs voorzien worden van verticale zonnepanelen. Door zonnepanelen in de gevel op te nemen, wordt er veel meer oppervlakte van een gebouw benut om duurzame zonne-energie op te wekken. Zo werden de Steigerloos® elementen van Student Experience International te Amsterdam afgewerkt met zonnepanelen.

LEUK OM TE WETEN
De gevelbranche streeft naar een toekomst waarin alle producenten gezamenlijk bijdragen aan circulaire gevels. Om de transitie mogelijk te maken, is de Circulaire Geveleconomie door vijf brancheorganisaties opgericht: de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG), Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG), Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT), Bouwend Nederland Vakgroep Glas en Algemene Branchevereniging Hang- en Sluitwerk (VHS). 

WEBO is aangesloten bij de NBvT en wil als innovatieve bouwpartner een bijdrage leveren aan circulaire gevels.

Gevelbeplating

Gevelbeplating

Op de prefab gevelelementen van Steigerloos® Bouwen kan een grote verscheidenheid aan gevelbeplating gemonteerd worden. Denk bijvoorbeeld aan vezelcement gevelbeplating. De gipsvezel (cementgebonden) gevelbekleding bestaat uit karton dan volledig gerecycled kan worden.

Circulaire gevel: hoe pakken wij het aan?

Naast de mogelijkheid om de Steigerloos® elementen te voorzien van circulaire gevelbekleding, passen we ook andere circulaire materialen toe in onze elementen. We maken optimaal gebruik van bestaande materialen en grondstoffen om onze producten echt circulair te maken.

> Voordelen van hout

Bij WEBO zien we al heel lang de voordelen van bouwen met hout. Het is een biobased materiaal dat het mogelijk maakt om CO2-neutraal of zelfs -positief te bouwen. Dit in tegenstelling tot andere materialen, zoals beton, pvc, staal en aluminium. Daarnaast is hout een hergroeibare grondstof, wat het materiaal duurzaam en circulair maakt.

> Gecertificeerd hout

Het gebruik van nieuwe grondstoffen moet op een duurzame wijze plaatsvinden. Daarom worden de producten van WEBO standaard geleverd met de volgende certificeringen en keurmerken:

  • KOMO: Private kwaliteitsborging KOMO certificaten en attesten, inclusief de Bouwbesluit-aansluitdocumenten op het gehele systeem
  • ISO 9001:2015
  • Brandklasse B certificaat
  • Het toegepaste hout beschikt altijd over PEFC en/of FSC®-certificaten (STIP®)

Uiteraard maken we ook gebruik van gerecycled hout, om de hoeveelheid afval te beperken en grondstoffen te behouden. Zo won WEBO met het Circulair-Kozijn® – dat bestaat uit hout van oude flatgebouwen – de publieksprijs van de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20.

>Terugdringen van CO2

Ook de CO2-uitstoot tijdens het bouwproces speelt een belangrijke rol in verantwoord en circulair bouwen. Daarom worden onze Steigerloos® gevelelementen in de fabriek al voorzien van gevelbekleding, kozijnen en beglazing, zodat we het aantal transportbewegingen tot een minimum beperken.

> Circulaire materialen

In samenwerking met andere leveranciers zorgen we dat we de meest duurzame materialen toepassen in de gevelelementen. Zo maken we gebruik van gipsvezel, dat volledig recyclebaar is met een constante kwaliteit. Bij de productie van gipskartonplaten en gipsvezelplaten wordt uitsluitend karton gebruikt dat voor 100% uit gerecycled materiaal bestaat.

Als isolatie passen we minerale wol toe, dat tot 75% uit gerecycled afvalglas bestaat. De rest van de grondstoffen zijn voornamelijk zand en kalk, natuurlijke en quasi onuitputtelijke grondstoffen. Het toegepaste glaswol is herbruikbaar en volledig recyclebaar. Minerale glaswol is aan het einde van de levensduur volledig recyclebaar.

Door naar de levenscyclus te kijken van alle toegepaste materialen, ontstaat een duurzaam en circulair product.

Steigerloos® referentieprojecten

G8 Tango, Utrecht

BEKIJK PROJECT

Hofbadtoren, Den Haag

BEKIJK PROJECT

Mariskwartier, Vlaardingen

BEKIJK PROJECT

Student Experience International, Amsterdam

BEKIJK PROJECT

Presikhaak, Arnhem

BEKIJK PROJECT

Hoven Passage, Delft

BEKIJK PROJECT

Steigerloos® Bouwen

Naast hoogbouw worden de Steigerloos® gevelelementen ook bij laagbouwprojecten toegepast. Benieuwd naar de voordelen voor jouw project?

Bespreek je wensen met Bernard Reuvers, hij denkt graag met je mee.

Brochure aanvragen

Vraag online je offerte aan

Download de STABU bestekteksten

Back to top