Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Steigerloos® Bouwen: dé oplossing voor renovatie

Renovatie van appartementen, flats en woningen

De renovatie van appartementen, flats en woningen is belangrijk voor het verduurzamen van het bestaande vastgoed, waar steeds strengere eisen voor gelden. Een van de innovatieve methoden die bij renovatie steeds vaker wordt toegepast is het gebruik van complete Steigerloos® HSB-gevelelementen. De elementen bieden een uitkomst voor de gebouweigenaar, aannemer en de bewoners.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees verder op deze pagina en bekijk de video van de Kornoeljeflat in Groningen.

Bernard Reuvers
INFORMATIE & ADVIES
BERNARD REUVERS
TECHNICAL SALES ENGINEER
breuvers@webo.nl
+31(0)610 84 00 63
Prefab gevelelement van Steigerloos® Bouwen
+ GEEN STEIGERMATERIAAL
+ MAXIMALE BOUWTIJDVERKORTING
+ BRANDKLASSE B
2 woningen per dag

Oude situatie

Prefab element

Nieuwe situatie

Nieuwe situatie

Nieuwe situatie

Nieuwe situatie

Renovatie bewoonde situatie

Een van de voordelen van Steigerloos® Bouwen is de snelheid bij renovatiewerkzaamheden. Zo kon bij het project 17 woningen in Nieuwenhoorn per dag de gevel van twee woningen vervangen worden. Doordat de complete HSB-elementen in de fabriek voorzien zijn van isolatie, kozijnen, glas en gevelbekleding was de gevel na montage meteen wind- en waterdicht. Bewoners hoefden hun woning hierdoor niet te verlaten.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Klaar voor 2050

Door de opbouw van de elementen, het gebruik van hout en het toepassen van minerale wol worden Rc-waardes tot 8,0 behaald. Hierdoor is het mogelijk om een complete Nul-op-de-Meter (NOM) gevel te realiseren. Bouwen met hout levert bovendien een grote bijdrage aan het terugdringen van de CO2 in het bouwproces. Met de complete elementen voldoe je aan alle eisen en ben je klaar voor 2050.

De Steigerloos® gevelelementen beschikken over brandklasse B. Dit betekent dat het doorbranden van het hout wordt geremd, wat het materiaal uitermate controleerbaar en veilig maakt ten opzichte van andere materialen zoals staal.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Steigerloos® Bouwen?

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat de Steigerloos® elementen goed gecombineerd kunnen worden met het HoutAlu-Kozijn®? Door het aluminium aan de buitenzijde is dit kozijn namelijk onderhoudsarm en zeer geschikt voor de hoogbouw. Het hout aan de binnenzijde zorgt voor een warme uitstraling in het gebouw en een een goede thermische isolatie. Ook houten, aluminium en kunststof kozijnen behoren tot de mogelijkheden.

Hoogbouw renovatie

Hoogbouw renovatie

Steigerloos® Bouwen wordt veel ingezet voor de renovatie van appartementen en flats. Doordat de elementen onder geconditioneerde omstandigheden in de fabriek worden samengesteld, wordt de totale duur van het renovatieproject aanzienlijk verkort en is de overlast voor bewoners minimaal. Ook zijn er grote voordelen voor de gebouweigenaar: de gevel wordt in een korte tijd op een hoogwaardige manier geüpgraded, zodat het gebouw weer snel in gebruik genomen kan worden.

De elementen zijn bovendien licht in gewicht, waardoor optoppingen en uitbreidingen mogelijk zijn. Zo werd de gevel van de verouderde studentenflats aan de Duindoornstraat, Esdoornlaan en Kornoeljestraat twee meter verder naar voren geplaatst!

Renovatie studentenflats Groningen

Voordelen op een rij

Kostenbesparing

Tijdswinst

Kwaliteit en consistentie

Rc-waarde tot 8,0 en brandklasse B

Circulair Bouwen

Eén partij

Leverancier van kozijnen en HSB-elementen

Naast Steigerloos® Bouwen levert WEBO houten kozijnen en HSB-elementen voor zowel nieuwbouw-, renovatie- en transformatieprojecten. Bekijk onze projecten en ontdek de voordelen.

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

Download de brochure, vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met Bernard Reuvers: hij denkt graag met je mee!

Brochure aanvragen

Vraag online je offerte aan

Download de STABU bestekteksten

Back to top