Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Brandwerend HoutAlu-Kozijn®

30-60 minuten brandcertificaat voor HoutAlu-Kozijn®

WEBO is als eerste leverancier gecertificeerd voor 30-60 minuten brand- en rookwerende hout-aluminium kozijnen én deuren. De certificering is geldig op het gehele systeem, waardoor je de vereiste brandprestaties op voorhand in het bouwproces kunt aantonen. Daarmee is de brandveiligheid van een gebouw beter geborgd en zijn aannemers beter voorbereid op de nieuwe Wet kwaliteitsborging (Wkb).

De brandtesten voor zowel de deur- als kozijnconstructie zijn uitgevoerd in het laboratorium van Peutz, conform EN 16034. Om in de praktijk verschillende configuraties en maatvoeringen binnen het attest te kunnen realiseren, heeft Peutz een uitgebreid toepassingsgebied (ExAp) voor zowel de brandwerende draai-kiep- als deurconstructie opgesteld. Hierdoor bieden we volop mogelijkheden voor diverse projecten. In onze nieuwe informatiebrochure hebben we alle classificaties (EW, EI, S200 & SA), configuraties en maatvoeringen op een overzichtelijke manier weergegeven.

Regelgeving vs. praktijk

Regelgeving vs. praktijk

Voor een deur- of kozijnconstructie wordt in het bestek van een gebouw aangegeven aan welke brandwerendheidseisen voldaan moet worden. In de praktijk kan dit problemen opleveren, omdat diverse onderdelen van de kozijn- en deurconstructie vaak bij meerdere leveranciers worden ingekocht. In dat geval kan er geen certificering afgegeven worden op het gehele systeem, waardoor de brandwerendheid door een onafhankelijke inspecteur beoordeeld moet worden. Het HoutAlu-Kozijn® biedt als compleet systeem hierin een uitkomst.

Brochure brandwerend HoutAlu-Kozijn®

Download de nieuwe informatiebrochure en bekijk alle variaties en afmetingen die binnen het attest van toepassing zijn op de brandwerende hout-aluminium kozijnen en deuren.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Classificaties (EW, EI, S200 en SA)
  • Configuraties en maatvoeringen
  • Brandtesten bij Peutz
  • Prestaties en keurmerken

Download hier je brochure!

Productlancering

Productlancering

Binnenkort onthult WEBO een nieuw label dat gevoerd zal worden op het gehele brandwerende productassortiment en wordt de productcampagne van het brandwerende HoutAlu-Kozijn® gelanceerd.

Naast de mogelijkheden van het HoutAlu-Kozijn® wordt er kennis over brandwerendheid gedeeld, waarbij diverse experts aan het woord komen.

Prestaties brandwerend HoutAlu-Kozijn®

Draai-kiep deel draaiend naar het vuur toe:

  • EI1 30, EI1 45 (binnen de classificatie minimaal 30 minuten brandwerend)
  • EW30 + EW60 (binnen de classificatie minimaal 30 minuten brandwerend)

Draai-kiep deel draaiend naar het vuur toe:

  • EI115 (binnen de classificatie minimaal 15 minuten brandwerend)
  • EW30 + EW60 (binnen de classificatie minimaal 30 minuten brandwerend)

Voor de deurset is zowel een stapeldorpel- als vlakke deur geclassificeerd, waarbij de prestaties van de niet verhitte zijde zijn vastgesteld.

Draairichting van het deurblad naar het vuur toe:

  • EI1 30
  • EW30

Jouw project brandwerend maken?

Maak een afspraak me Job huisman, download de brochure of vraag vrijblijvend een offerte aan; wij gaan graag voor je aan de slag!

Brochure aanvragen

Vraag online je offerte aan

Back to top