Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Montage Steigerloos® gevelelementen - G8 Tango

STEIGERLOOS® GEVELELEMENTEN MET
BRANDKLASSE B

Altijd voldoen aan brandklasse B met prefab HSB-elementen

Het bouwbesluit stelt een basiseis van minimaal brandklasse D aan gevels (op basis van NEN-EN 13501-1) voor nieuwbouw. Voor hogere gebouwen (hoger dan 5 meter boven meetniveau) geldt dat de onderste 2,5 meter van de gevel minimaal aan brandklasse B moeten voldoen. Gevels die boven de 13 meter liggen moeten eveneens aan brandklasse B voldoen.

Houtskeletbouwelementen bieden een uitkomst om tegemoet te komen aan de eisen die het Bouwbesluit stelt. Zo kunnen de complete gevelelementen van Steigerloos® Bouwen met een brandklasse B certificaat geleverd worden, inclusief de Bouwbesluit-aansluitdocumenten op het gehele systeem. Hierbij gaat het om de totaalberekening van de verschillende constructiedelen, zoals de spouwmuur, isolatie, kozijnen en gevelbekleding.

Bernard Reuvers
INFORMATIE & ADVIES
BERNARD REUVERS
TECHNICAL SALES ENGINEER
breuvers@webo.nl
+31(0)610 84 00 63
Prefab gevelelement van Steigerloos® Bouwen
+ GEEN STEIGERMATERIAAL
+ MAXIMALE BOUWTIJDVERKORTING
+ BRANDKLASSE B

Brandklasse gevel bouwbesluit

Brandklasse gevel bouwbesluit

Naast brandklasse B is er ook een belangrijke eis (NEN 6068) voor branddoorslag en brandoverslag tussen ruimten in een gebouw. Het overslagrisico wordt bepaald door de straling van hete gassen en uitslaande vlammen van openingen in de gevel. Wanneer de gevel – die grenzend is aan de buitenlucht – voldoet aan brandklasse B, is deze eis conform NEN 6068 behaald.

Naast Steigerloos® Bouwen leveren we ook brandwerende houten én hout-aluminium kozijnen conform NEN-EN 16034. De kozijnen – inclusief glas en aflak kunnen prefab geplaatst worden in de HSB- of Steigerloos® gevelelementen.

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Prestaties Steigerloos®

De Steigerloos® gevelelementen worden altijd volgens de gestelde kwaliteitsnormen geproduceerd:

  • KOMO®: Private kwaliteitsborging KOMO®-certificaten en -attesten, inclusief de Bouwbesluit-aansluitdocumenten op het gehele systeem
  • ISO 9001:2015
  • Het toegepaste hout beschikt altijd over PEFC– en/of FSC®-certificaten (STIP®)
  • Brandklasse B certificaat*

*De definitieve berekening voor het vaststellen van de brandklasse wordt altijd door de brandadviseur van een werk gemaakt.

LEUK OM TE WETEN
Er wordt wel eens gedacht dat hout niet brandveilig is, maar niets is minder waar. HSB-gebouwen zijn gemaakt van massief hout. Ten tijde van brand ontstaat hierdoor aan de buitenzijde een koollaag, die de binnenzijde van het hout beschermd.

De inbrandtijd van hout is ca. 0,55 mm per minuut. Tevens zorgt de minerale wol in een HSB-wand voor een goede isolatie van het hout. Zo bereik je elementen die 30 minuten brandwerend of 60 minuten brandwerend zijn. Ook de houten kozijnen zijn – afhankelijk van de attesten – 30 of 60 minuten brandwerend.

Houten gevels

Houten gevels

Ook bij de toepassing van houten gevelbekleding kunnen de elementen brandklasse B behalen. Het hout aan de buitenzijde wordt namelijk brandvertragend geïmpregneerd, waardoor het vuur zich minder snel kan uitbreiden. De gevelelementen kunnen met diverse houtsoorten afgewerkt worden, zoals douglas, lariks, bamboe en fraké. De minimale brandklasse die geëist wordt en het resultaat van de brandtest bepalen uiteindelijk de opbouw van de elementen. WEBO denkt hierin mee en heeft de kennis in huis om alles op de juiste wijze uit te voeren. De brandadviseur dient altijd betrokken te worden in dit proces.

Voordelen Steigerloos® Bouwen

Luchtdichtheid en kierdichting

Isolatie

Complete gevelelementen

Brandklasse voor samengestelde constructie

Steigerloos® referentieprojecten

G8 Tango, Utrecht

Hofbadtoren, Den Haag

Mariskwartier, Vlaardingen

Student Experience International, Amsterdam

Ga jij ook voor efficiënter, slimmer en duurzamer bouwen?

De Steigerloos® gevelelementen bieden een uitkomst om aan de eisen die vastgesteld zijn in het Bouwbesluit te voldoen.

Benieuwd wat Steigerloos® Bouwen voor jouw project kan betekenen? Bespreek je wensen met Bernard Reuvers; hij denkt graag met je mee.

Brochure aanvragen

Vraag online je offerte aan

Download de STABU bestekteksten

Brandklasse B hout: verschil nieuwbouw en bestaande bouw

In het Bouwbesluit wordt onderscheid gemaakt tussen nieuwbouw en bestaande bouw. Bij nieuwbouw wordt de eigenschap ‘brandklasse’ toegepast en bij bestaande gebouwen ‘brandvoortplantingsklasse’. Beiden klassen worden volgens een andere norm vastgesteld. Voor de eigenschap ‘brandklasse’ wordt de NEN-EN 13501-1 gebruikt en voor ‘brandvoortplantingsklasse’ de NEN 6068.

Back to top