Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

De bloem blok C Rijnsburg - Kozijnen van WEBO

DUIVEJAGER, DUIVENJAGER, DUVELJAGER KOZIJNEN

Duivejager profilering, ook wel duveljager of duivenjager profilering genoemd.

Duivenjager profilering, ook wel bekend als duveljager of duivejager profilering, kenmerkt zich door een afgeronde hoek, in tegenstelling tot de hedendaagse kozijnen die vaak een strakke hoek hebben. Deze profilering wordt aangebracht door middel van vrezen of schaven. Interessant is dat deze stijl al sinds de 18e eeuw wordt toegepast.

Kozijnen met duivenjager profilering

Kozijnen met duivenjager profilering

WEBO biedt diverse kozijnen aan die uitgerust kunnen worden met duivenjager profilering, inclusief PEFC– en/of FSC®-certificering (STIP®).

De profilering geeft een chique uitstraling aan karakteristieke panden. Informeer bij onze accountmanagers naar de mogelijkheden voor het toepassen van duivenjager profilering op jouw houten kozijnen.

Profiel

Het duivenjager profiel dient als versiering of als een handig hulpmiddel voor holle, bolle, vlakke of grillige lijsten langs de kant van het hout. Dit profiel is veelal te vinden aan de binnenzijde van raamroeden. Het wordt gemaakt met een profielschaaf of een frees.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat hardhouten kozijnen 1,5 tot 3 keer langer meegaan dan kunststof kozijnen?

Een hardhouten kozijn gaat namelijk 75 jaar mee, terwijl een kunststof kozijn maar 25 tot 50 jaar meegaat.

Kies je voor een houten kozijn, dan draag je bij aan het terugdringen van de opwarming van de aarde. Het gebruik van hout is volledig CO2-neutraal.
BENG- OF NOM-KOZIJN® NOM-Kozijn®


Brandwerende kozijnen 30 minuten / 60 minuten
De kozijnen van WEBO zijn – afhankelijk van de attesten – 30 tot 60 minuten brandwerend.

68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Houten kozijnen hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Het BENG-Kozijn® behaalt een U-waarde tot 1.0 en het NOM-Kozijn® zelfs een U-waarde tot 0.8.

HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en triple glas zorgt voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies.

Ojief en Kraal profiel

Ojief en Kraal profiel

Een ojief profiel heeft een S-vormige afwerking, hol en bol. Een kraalprofiel is een ronde versiering, vaak gezien bij kerkvensters.

Een kraalprofiel is een ronde versiering rondom bijvoorbeeld vensters. Een kraalprofiel is vaak te zien bij bijvoorbeeld kerken in Nederland.

✔ CE-markering conform NEN-EN 14351-1.
✔ De kozijnen worden onder het KOMO®-keurmerk gemaakt.
✔ Als onderdeel van KOMO® voorzien van het Hernieuwbaarheidslogo (concept I en II).
✔ 6 of 10 jaar garantie van HOUT100%.
✔ FSC®– en/of PEFC-gecertificeerd (STIP®)
HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijn-leverancier, denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Jouw wens staat centraal

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw project? Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Job Huisman

Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31 (0)6 11 97 69 01

Anderen bekeken ook:

Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Back to top