Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Een duurzame gevel? Zo doet WEBO dat!

Een duurzame gevel? Zo doet WEBO dat!

Al vele jaren houdt WEBO zich bezig met de productie van houten kozijnen en houtskeletbouw-elementen. We werken met allerlei soorten hout, hierbij is het erg belangrijk dat het voldoet aan een aantal keurmerken. WEBO werkt uitsluitend met hout dat FSC- en PEFC-gecertificeerd is. Gebruik maken van verantwoord hout draagt bij aan de toekomst. Benieuwd hoe wij met dit verantwoorde hout een duurzame gevel maken? Lees dan snel verder!

BENG-ELEMENT®

Voordelen van hout

Een belangrijk element van een duurzame gevel is het materiaal, hout! De houtsoorten die WEBO voornamelijk gebruikt zijn Meranti, Lariks en Eiken. Een van de voordelen is dat hout duurzaam is. Bomen kunnen met 20 jaar geoogst worden en daardoor is hout een snelle hernieuwbare grondstof. Daarnaast slaat het CO2 op in plaats van dat het uit stoot en dat is weer goed voor onze leefomgeving. Maar een ander voordeel van hout is de hoge isolatiewaarde, door de unieke structuur van het hout. In het hout zitten kleine luchtkamertjes waardoor de isolatiewaarde hoger ligt dan bij aluminium of kunststof.

HSB-Elementen

Verantwoord hout maken wij HSB-element. Deze elementen zijn erg geschikt voor woning- en utiliteitsbouw. De houtskeletbouw-elementen die we bij WEBO maken zijn prefab en daarmee kan de bouwtijd aanzienlijk worden verkort. Daarnaast zijn een duurzame prestatie en een aangenaam klimaat onze uitgangspunten. Dit doen wij aan de hand van de BENG- en NOM-richtlijnen.

Binnen de houtskeletbouw-elementen heeft WEBO twee varianten. Het BENG-Element® heeft een RC-waarde tussen de 4,5 en 5,0. Echter heeft het NOM-Element® een nog betere prestatie met de RC-waarde tussen de 5,5 en 8,0. Door de combinatie van nature isolerend hout en andere technieken, kunnen we de RC-waarden laten stijgen. Immers hoe hoger de RC-waarde, hoe beter. Met uiteindelijk doel energieverlies zoveel mogelijk te reduceren.

In combinatie met een kozijn?

Door een HSB-element te combineren met een houten kozijn, zal de gevel nog meer aan de eisen van BENG en NOM kunnen voldoen. Zo heeft WEBO een BENG-kozijn® en NOM-Kozijn® die klaar zijn voor de toekomst, namelijk voor 2050. Deze kozijnen zijn uit te voeren in allerlei soorten hout, maar ook in hout aluminium. De wens van de klant staat hierbij centraal.

Of helemaal Steigerloos®?

Een prefab HSB-element plaatsen verkort de bouwtijd, maar om de bouwtijd nog verder te verkorten heeft WEBO Steigerloos® Bouwen ontwikkeld. Met Steigerloos® Bouwen biedt WEBO u de mogelijkheid om de gevel volledig prefab te laten bekleden. De gevelarchitectuur is hierbij eindeloos. Materialen die hiervoor onder andere te gebruiken zijn hout, minerale gevelstenen, zonnepalen, plaatmateriaal of stucwerk.

Met HSB-elementen wordt warmte langer vastgehouden in een gebouw en wordt er dus gewerkt aan de toekomst. Bent u benieuwd wat u voor de toekomst kunt betekenen? Neem dan contact op met ons op of vraag een offerte aan!

Back to top
error: Deze content is beschermd