Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

BEN- en Passief bouwen met houtskeletbouwelementen

BEN- EN PASSIEF BOUWEN MET HOUTSKELETBOUWELEMENTEN

Vanaf 2021 zullen alle renovatie- en nieuwbouwprojecten in heel Europa moeten voldoen aan de nieuwste eis, namelijk BEN (Bijna Energie Neutraal). Per soort gebouw zijn er regels opgesteld voor een maximaal E-peil. Bijvoorbeeld een BEN-kantoor moet voldoen aan een E-peil lager dan of gelijk aan E40.

Maar als u verder in de toekomst kijkt, komt u ook Passief bouwen tegen. Dit zijn nog strengere eisen met betrekking tot energieverlies. Onder Passief bouwen wordt verstaan, dat er gemiddeld evenveel energie wordt opgewekt als gebruikt wordt in het gebouw. Hierdoor kan het E-peil nog verder omlaag en het resultaat zal leiden tot minimaal verschil op de energiemeter.

Om het gemakkelijker te maken heeft WEBO hierin mee gedacht en heeft daarom een slimme, innovatieve oplossing.

BEN- en Passief-element

Bij WEBO hebben we houtskeletbouwelementen voor woning- en utiliteitsbouw. Een van onze elementen is het BEN-element. Dit gevelelement voldoet aan de eisen van de BEN-norm en heeft een U-waarde tussen de 0,22 en 0,2! Hierdoor bent u een stapje dichterbij de norm die gesteld is vanuit de overheid.

Maar als u nog een stap extra wilt zetten, komen we uit op WEBO’s Passief-element. Dit element is nog beter geïsoleerd waardoor het een lagere U-waarde heeft. De U-waarde van dit Passief-Element ligt tussen de 0,18 en 0,12. Hiermee bent u klaar voor 2050!

BEN en Passief bouwen met HSB elementen

Passief-Element
CPO Science Park Amsterdam
Werkplaatstimmerman HSB
Nautique Living Amsterdam
New Orleans HSB-elementen WEBO
Passief-Element CPO Science Park Amsterdam Werkplaatstimmerman HSB Nautique Living Amsterdam New Orleans HSB-elementen WEBO

Voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw wordt bij WEBO gerealiseerd in BIM. Dit is een programma waarin het model van de bouw volledig in staat, het zorgt voor één informatiestroom voor alle leveranciers. Daardoor zijn er minder faalkosten en is iedereen op de hoogte van de juiste informatie. Wanneer HSB wordt toegepast in de bouw is BIM een handige tool, het versimpelt de informatiestroom en het zorgt ervoor dat alles fabrieksmatig geproduceerd kan worden.

Naast goede isolatiewaarden en de inzet van BIM, heeft de houtskeletbouw ook andere voordelen. In het HSB-element worden verschillende stappen verwerkt die normaal gesproken op de bouw plaats vinden. Zo wordt de bouwtijd van het project aanzienlijk verkort. Daarnaast is het gebouw ook sneller vrij van weersinvloeden, zoals wind en neerslag!

Onze BEN- en Passief-Elementen zijn volledig van hout en daardoor lichtgewicht, een zware fundering is daarom ook niet nodig. Naast het feit dat hout een licht materiaalsoort is, heeft het ook een circulaire functie. Hout is hernieuwbaar en daarom ook goed voor het milieu.

Wilt u ook BEN- of Passief-Elementen in de bouw toepassen? Laat het een van onze accountmanagers weten, zij helpen u graag verder! Onze accountmanagers zijn: Jozef Citgez en Benoit Landtmeters.

Back to top
error: Deze content is beschermd