Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Door veiligheidsglas toe te passen zal het bij breuk één geheel blijven. We spreken hier dan ook wel van gelaagd veiligheidsglas. Doordat het glas één geheel blijft zal er breuk van het glas minder gevaar zijn voor personen. Het persoon zal zich niet kunnen bezeren aan scherp uitstekende punten van het glas.

Het bijkomende voordeel van veiligheidsglas is dat het ook kan beschermen tegen inbrekers. Ongewenste gasten die met een moker of brander het pand proberen binnen te dringen zullen dit door toepassing van veiligheidsglas minder snel kunnen. Het folie en de tussenlagen zorgen voor een wering met betrekking tot de voorwerpen.

Veiligheidsglas en kozijnen

WEBO kan kozijnen compleet leveren. Bij dit principe kan ervoor gekozen worden om het kozijn uit te rusten met veiligheidsglas. Dit hangt af van waar het kozijn met glas toegepast wordt. Op plekken die aandoen als publieke plekken of als doorval beveiliging in gebruik, raden wij veiligheidsglas zeker aan.

Welke soort veiligheidsbeglazingen kunnen er worden toegepast in uw kozijnen?

Welk soort veiligheidsglas toegepast wordt is afhankelijk van de situatie. Zo kan het glas inbraak werend, doorvalveilig en letselveilig zijn. Inbraakwerend veiligheidsglas heeft de eigenschappen dat het niet te breken is in een zeer korte periode. Of zelfs bij bepaalde sterktes dat het opbreken van het glas geheel onmogelijk is. Afhankelijk van de klasse welke gekozen wordt.

Doorvalveilig glas kan breken, maar er mag geen opening in het geheel ontstaan. Dit is natuurlijk alleen van toepassing bij ruw en onnatuurlijk gebruik. Bij deze situaties is het van belang dat het glas zijn functie in bepaalde gedaantes zal weerstaan. Letselveilig glas zal geen gevaarlijke snijpunten vertonen bij breuk en leveren wij onder de NEN 3569 norm.

Back to top