Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Campus Midden Lelystad

3 gebouwen, 114 appartementen, volledig gasloos.

Campus Midden Lelystad

In opdracht van Ter Steege Vastgoed Apeldoorn levert, produceert en monteert WEBO | Steigerloos® Bouwen drie blokken: C (Wijdenburg), D (Espelbach), en E (Uchtman), als onderdeel van het plan Hooghe Bomen. Deze blokken maken deel uit van Campus Midden, gelegen tussen het politiebureau en de wijk Grietenij in Lelystad. Het totale project omvat zeven blokken met 303 appartementen, gerealiseerd door woningcorporatie Centrada en de gemeente Lelystad. De gebouwen zijn vernoemd naar historische grieten en verwijzen naar vroegere tijden waarin verschillende dorpen samen een Grietenij vormden, met aan het hoofd een Grietman. Deze Grietmannen waren prominente figuren die uitblonken boven de rest en de wind vingen, oftewel ‘Hooghe Bomen’.

De gebouwen worden geheel gasloos uitgevoerd en worden in plaats daarvan aangesloten op stadsverwarming. Elk blok, met fietsenberging en eigen balkon voor alle appartementen, wordt gekenmerkt door zijn eigen unieke architectuur, ontworpen door de ZAAK VAN NN.

Lelystad
Nieuwbouw
0
Blokken
Steigerloos® Bouwen
0
Kozijnen
Vooraf ingebouwd
0
Rc waarde
Volgens BENG

Inclusief gevelbekleding & kozijnen

De prefab gevelelementen worden in onze fabriek al voorzien van gevelbekleding en ingebouwde (toegeleverde) buitenkozijnen, waardoor ze direct klaar zijn voor installatie op de bouwplaats. Door deze voorbereiding in de fabriek kunnen we niet alleen de bouwtijd verkorten, maar ook het bouwproces aanzienlijk versoepelen.

Naast de ingebouwde buitenkozijnen zijn er bij dit werk schijnlateien gemonteerd. Deze schijnlateien zijn elementen die de visuele uitstraling van een gebouw verbeteren door de illusie te wekken van ondersteuning of verdeling van de gevel. Ze worden in dezelfde kleur gemonteerd als de kozijnen om een uniforme uitstraling te behouden. Het bijzondere aan deze schijnlateien is dat ze demonteerbaar zijn in de toekomst. Op deze manier hebben toekomstige bewoners de mogelijkheid om indien gewenst zonwering of een screen te plaatsen boven de schijnlatei, zonder ingrijpende veranderingen aan het gebouw.

 

 

 

Ter Steege - Logo
Woningcorporatie Centrada - Logo
NN - Logo
WEBO - Logo

Bouwen op een postzegel

Met Steigerloos® Bouwen ontwikkelen we compleet afgewerkte HSB-gevelelementen die ideaal zijn voor binnenstedelijke (hoogbouw)projecten, zelfs op de kleinste postzegellocaties. Steigerloos® gevelelementen kunnen tot 70 meter hoog worden gemonteerd, zonder dat er traditionele steigers nodig zijn. Dit leidt tot een kortere bouwtijd, minder transportbewegingen en minder overlast voor de omgeving, waardoor bouwen op een postzegel toch mogelijk wordt. Binnenstedelijke gebiedsontwikkeling vereist bouwen op krappe kavels. Prefab gevelelementen van Steigerloos® Bouwen bieden hiervoor de perfecte oplossing, waardoor bouwen op een postzegel locatie mogelijk wordt.

 

 

Industrieel Bouwen

Steigerloos® Bouwen biedt hét antwoord op de vraag naar industrieel en circulair vervaardigde gevelelementen. De elementen worden volgens BENG en NOM geëngineerd en bieden volledige vrijheid in architectuur. Een groot voordeel is dat de elementen tot 70 meter hoog gemonteerd kunnen worden, zonder gebruik van steigermateriaal. Dit biedt een uitkomst voor binnenstedelijk bouwen en hoogbouw.

Werken in BIM is bij ons de standaard, inmiddels al sinds 2009. Voor zowel grote als kleine projecten zijn wij een bedreven partner die met slimme innovaties een oplossing biedt voor de huidige trends in de bouw.


Bernard Reuvers
Technical Sales Engineer
breuvers@webo.nl
+31(0)610 84 00 63

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Download de brochure of neem contact op met Bernard Reuvers; hij denkt graag met je mee!

Brochure aanvragen

Back to top