Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Somerparc aan de Amstel, Amsterdam

HSB-elementen en hout-aluminium kozijnen voor Somerparc aan de Amstel

Duurzaam en toekomstbestendig

In opdracht van Vink Bouw hebben we de HSB-elementen en hout-aluminium kozijnen geëngineerd, geproduceerd en geleverd voor het project Somerparc aan de Amstel. Door de hout-aluminium kozijnen prefab in de HSB-elementen te plaatsen, was de gevel meteen wind- en waterdicht na montage. Somerparc aan de Amstel is bijna energieneutraal (BENG), mede dankzij de isolerende werking van de HSB-elementen en de hout-aluminium kozijnen met triple beglazing.

Het gebouw is uitgerust met een warmtekoudeopslag, gecombineerd met individuele warmtepompen per woning. Daarnaast zijn zonnepanelen geïnstalleerd op het dak en een groot deel van de achtergevel. Somerparc aan de Amstel bevat drie luxueuze penthouses op de bovenste verdieping, variërend van ruim 185 m² tot 258 m². Verder zijn 42 stadsappartementen van 55 m² tot royale appartementen van 194 m² en 14 stadswoningen van 128 m² tot 223 m² gerealiseerd.

Amsterdam
Nieuwbouw
0
Kozijnen
Uitgevoerd in hout-aluminium
0
Rc-waarde
Volgens BENG
0
Elementen
Inclusief kozijnen

Het beste uit twee werelden

Naast duurzaam en toekomstgericht bouwen stond de uitstraling van het gebouw centraal. Hiervoor bood het HoutAlu-Kozijn® een uitkomst: door hout en aluminium te combineren ontstaat een warme uitstraling aan de binnenzijde, terwijl de buitenzijde een strakke look en feel krijgt dankzij het aluminium. Het aluminium is voorzien van een IGP-poedercoating met een fijne structuur, wat perfect past bij de elegante architectuur van het gebouw.

Het HoutAlu-Kozijn® is ideaal voor hoogbouw, aangezien het kozijn onderhoudsarm is dankzij het weersbestendige aluminium. De binnenzijde wordt niet blootgesteld aan weersinvloeden, waardoor zowel zacht- als hardhoutsoorten toegepast kunnen worden. Bij het Somerparc is gekozen voor geoptimaliseerd Larikshout, voorzien van een transparante afwerking.

 

 

Prefab & energiezuinig bouwen

De volledige engineering van het project is uitgevoerd met behulp van BIM, wat leidt tot een reductie in faal- en materiaalkosten. In totaal zijn er 209 HSB-elementen geleverd, die prefab zijn voorzien van 247 hout-aluminium kozijnen. De complete HSB-elementen voldoen met een Rc-waarde van 4,5 aan de BENG-eisen*.

De EPC van het Somerparc ligt ruim onder nul, waarmee de hoge duurzaamheidsambities van zowel de gemeente als de ontwikkelaar AM zijn behaald. Dit houdt in dat er ongeveer net zoveel duurzame elektriciteit wordt opgewekt als er wordt verbruikt door de gebouwgebonden installaties.

*Eisen op het moment van realisatie. Met HSB-elementen zijn Rc-waarden mogelijk tot 8,0 m2K/W of nog hoger. Verder is een kierdichting met Qv10-waarde van 0,15 dm3/s.m2 mogelijk, wat overeenkomt met de luchtdichtheidseisen bij bijvoorbeeld BENG, NOM en Passiefhuisbouw.

 

Voordelen

Het HoutAlu-Kozijn® in combinatie met de HSB-elementen biedt significante voordelen voor ontwerpers, aannemers en gebouweigenaren. De gevel behoudt een strakke uitstraling dankzij het aluminium van het HoutAlu-Kozijn®, terwijl het hout aan de binnenzijde een warme uitstraling creëert. Onze HSB-elementen kunnen volledig volgens de NOM-norm worden geëngineerd en geproduceerd met een Rc-waarde tot 8,0. Met het HoutAlu-Kozijn® kunnen we een U-waarde van 0,64 realiseren.


JOB HUISMAN
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee!Back to top