Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Ontwerpen en bouwen met houtskeletbouw elementen

Prefab HSB-elementen | prefab HSB-wanden | prefab houtskeletbouw | prefab muren

WEBO engineert, produceert en levert houtskeletbouw elementen voor de woning- en utiliteitsbouw. Onze HSB-elementen voldoen standaard aan BENG & NOM en kunnen prefab voorzien worden van kozijnen, inclusief beglazing en aflak. We maken gebruik van het beste hout en de beste productietechnieken, zodat we een kwalitatief hoogwaardig product afleveren op de bouwplaats. Zowel grote als kleine projecten werken we uit in BIM.

De prefab HSB-wanden hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn volledig gecertificeerd. Benieuwd naar de voordelen van houtskeletbouw voor jouw project? Neem contact op met Niek Troost of lees verder op deze pagina.

Onderwerpen die aan bod komen:

Fabricage tot montage

Fabricage tot montage

De prefab wanden worden in onze eigen timmerfabriek geproduceerd, geïsoleerd, samengesteld en afgewerkt. Op de bouwplaats kunnen de elementen op een snelle, lichte en simpele manier worden gemonteerd. Onze BIM engineers kunnen iedere ontwerpuitdaging realiseren: van standaard maten tot maatwerk.

De elementen worden vaak in de fabriek al voorzien van kozijnen, inclusief beglazing, aflak en een tweezijdige bescherming. Resultaat? Op de bouwplaats kan het complete HSB-element in één keer vanuit de kraan gemonteerd worden, zodat de gevel snel wind- en waterdicht is. Ook scheidingswanden in het gebouw kunnen wij realiseren.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Besparing in tijd & materiaal

Hout is veel lichter dan beton en leent zich uitermate goed voor prefabricage. Grote delen van het gebouw komen kant en klaar uit de fabriek en kunnen op de bouwplaats direct gemonteerd worden. Door prefab te bouwen bespaar je veel tijd en is er minder transport nodig van losse materialen naar het bouwterrein.

Voordelen houtskeletbouw

Lees meer over de voordelen van houtskeletbouw.

LEUK OM TE WETEN
Wereldwijd worden HSB-wanden toegepast als bouwmethode. Zo is 90% van alle woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten opgetrokken in houtskeletbouw-elementen. HoHoutskeletbouw elementen worden in ideale omstandigheden vervaardigd, bieden een uitstekende warmte-isolatie en zijn bij uitstek geschikt om een energiezuinige woning te realiseren.

Wanneer we kijken in Europa, zien we dat vooral in Midden-Europa en Scandinavië veel gewerkt wordt met prefab HSB-elementen. Vanwege de isolerende werking en de snelle bouwmethode is houtskeletbouw zowel populair bij laag- als hoogbouw.

Voldoen aan BENG en NOM

Voldoen aan BENG en NOM

Als uitvinders in de timmerindustrie zijn we continu bezig met de verdere ontwikkeling en verbetering van onze bouwproducten. Zo hebben we onze prefab HSB-elementen passend gemaakt voor de meest duurzame projecten in de bouwsector. Het van nature isolerende hout in combinatie met onze isolatietechnieken, zorgt voor een BENG-Element® of NOM-Element® met een Rc-waarde tot wel 8,0.

Met een prefab wand van WEBO voldoe je standaard aan de eisen en ben je klaar voor de toekomst.

Onze referenties

Wij draaien onze hand niet om voor de grootste ontwerpuitdagingen. Voor zowel grote als kleine projecten leveren wij prefab HSB-elementen, Steigerloos® gevelelementen en houten kozijnen.

Voor aannemers: HSB & Laagbouw

Voor aannemers: HSB & Laagbouw

Tegenwoordig wordt de houtskeletbouw woning steeds populairder. Want het bouwen van een houtskeletbouw woning verloopt sneller. Daarnaast bieden HSB-elementen de mogelijkheid om CO2-neutraal te bouwen.

Bouwtijdverkorting
CO2-opslag
Demontabel
Combineer met kozijnen

Voor aannemers: HSB & Hoogbouw

Voor aannemers: HSB & Hoogbouw

Houtskeletbouw heeft ontzettend veel voordelen voor hoogbouwprojecten: het is licht, warmte-isolerend, vochtregelend, brandveilig, snel… Wie duurzaam en milieuvriendelijk wil bouwen, kiest voor houtskeletbouw. 

Bouwtijdverkorting
Minder transport & losse materialen
Warmte-isolerend & brandveilig
Combineer met kozijnen

Voor architecten: HSB & laagbouw

Voor architecten: HSB & laagbouw

Er staat de bouwsector een enorme opgave te wachten: jaarlijks moeten er gemiddeld 100.000 woningen in Nederland worden gebouwd, in verband met de schrijnende woningnood. Hout biedt hierin een oplossing.

Snelle & lichte bouwmethode
Ontwerpvrijheid & aanpasbaar
Vele afwerkingen
Thermische voordelen

Voor architecten: HSB & hoogbouw

Voor architecten: HSB & hoogbouw

Als ontwerper kom je voor uitdagingen te staan zoals extreme weersomstandigheden. Onze HSB-elementen garanderen een lucht- en waterdichtheid tot 600Pa.

Ontwerpvrijheid
Demontabel
Voldoet aan de eisen
Duurzaam & circulair

BENG- OF NOM-Element®HSB-elementen van WEBO

BENG- en NOM-eisen
Voldoe aan alle BENG-eisen. Energieneutraal bouwen en voldoen aan de NOM-eisen? Gebruik dan ons NOM-Element®.

Rc-waarde tot 8,0
Hout heeft van nature een hoge isolatiewaarde. Dit gecombineerd met onze isolatietechnieken, zorgt voor een HSB-wand met een Rc-waarde tot wel 8,0.

Combineer met kozijnen
Laat de HSB-elementen prefab voorzien van kozijnen en profiteer van maximale bouwtijdverkorting.

Gevelafwerkingen
We engineeren HSB-elementen die met vele gevelafwerkingen toegepast worden: van steenstrips en baksteen tot houten en kunststof gevelbekleding.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Opbouw HSB-wand

De binnenwanden van een houtskeletbouw element bestaan uit stijl- en regelwerk (een houten raamwerk), waartussen het isolatiemateriaal wordt aangebracht. Verder bestaat de constructie uit een gipsvezelplaat, dampdichte of dampopen folie en een dampremmende folie tegen vocht. Aan de buitenzijde kan eventueel een vezelcementplaat gemonteerd worden. Een houtskeletbouw element heeft een lange levensduur en is niet te onderscheiden van traditionele bouw. Benieuwd naar de opbouw van een houtskeletbouw element? Bekijk onze HSB-details.

HSB-DETAILS

Steigerloos® Bouwen

Met Steigerloos® Bouwen gaan we naast het prefab toepassen van kozijnen nog een stap verder: door de prefab HSB-wanden in de fabriek al te voorzien van een complete buitenschil! Hierdoor zijn er helemaal geen steigers meer nodig op de bouwplaats. Dé oplossing voor hoogbouw en binnenstedelijke bouwprojecten. We kunnen ieder type afwerking realiseren, zoals minerale steenstrips, hout, plaatmateriaal etc.

Prefab wanden voor ieder project

HSB-wanden leveren we volledig op maat. Benieuwd wat we voor jouw project kunnen betekenen? Vraag een offerte aan, download de brochure of bespreek je wensen met Niek Troost; hij denkt graag met je mee.

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Veelgestelde vragen

Wat zijn HSB-elementen?

Prefab HSB-elementen of HSB-wanden kunnen bestaan uit wanden, topgevels, binnen- en buitenwanden en daken, opgebouwd uit houten frames. Deze prefab frames worden in de fabriek geproduceerd, geïsoleerd, samengesteld, afgewerkt en eventueel al voorzien van kozijnen. Op de bouwplaats vindt de montage van de houtskeletbouwelementen op een snelle en lichte manier plaats. De elementen worden vanuit de kraan aan het casco bevestigd, zodat er in de meest korte bouwtijd een volledig bouwwerk staat dat wind- en waterdicht is.

Eventuele transportschade tijdens het vervoeren van het element wordt vermeden. Ook regen, vorst en andere weersinvloeden krijgen geen kans om de HSB-elementen aan te tasten.

Wat is een gevelvullend HSB-element?

De gevelvullende elementen dienen ter vervanging van de traditionele manier van bouwen. Gevelvullende elementen kunnen uit verschillende materialen bestaan, zo ook van hout. We spreken dan ook van een gevelvullend houtskeletbouw-element. De elementen bestaan onder andere uit isolatiemateriaal en folie, zodat de beste prestaties worden behaald.

Hoe is prefab houtskeletbouw ontstaan?

Houtskeletbouw elementen worden al sinds de middeleeuwen toegepast in Midden-Europa en op de Britse eilanden. Vooral in gebieden waar niet voldoende steen voorradig was werd deze bouwmethode voor woonhuizen gebruikt. In Nederland was houtskeletbouw oorspronkelijk vooral populair in gebied met een weinig draagkrachtige bodem.

Wat is beter? Houtskeletbouw of prefab betonwanden?

Klimaatverandering, stikstofproblemen en de vraag naar circulaire materialen zorgen voor een toenemende interesse in hout. Zo is de productie van staal voor de wapening een zeer vervuilend proces en moet kalksteen tot 1500 graden celsius verhit worden. Hout is daarentegen het enige bouwmateriaal dat CO2-neutraal is en behaalt zeer hoge isolatie-waarden. Bovendien is hout als grondstof oneindig bij duurzaam bosbeheer.

Waarom kiezen voor houtskeletbouw woningen?

Houtskeletbouw woningen warmen sneller op dan uit beton of steen opgetrokken huizen, zoals bij de traditionele bouw wordt toegepast. Daarnaast is houtskeletbouw een milieuvriendelijke bouwmethode door de toepassing van hout. Hout is namelijk een oneindige grondstof bij duurzaam bosbeheer. Bovendien worden de HSB-wanden in ideale omstandigheden vervaardigd en bieden een uitstekende akoestische isolatie.

Samengevat:
HSB-wanden kennen vele voordelen: een betere isolatiewaarde, minder transportkosten, een lichtere fundering en een snelle bouwmethodiek. Door prefab te bouwen, worden de HSB-wand elementen onder geconditioneerde omstandigheden geproduceerd en profiteer je van een korte bouwtijd. Ook eventuele constructie-onderdelen zoals stalen kolommen kunnen in de wanden opgenomen worden. Wij leveren HSB-wanden ook prefab met kozijnen.

Back to top