Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Duurzaam bouwen met minerale steenstrips

Minerale steenstrips; het bouwen van de toekomst

Met de toepassing van minerale steenstrips in combinatie met Steigerloos®Bouwen biedt WEBO talloze mogelijkheden voor duurzaam bouwen. Deze innovatieve bouwmethode zorgt voor een strakke afwerking en een gevel die een ware eyecatcher is van het gebouw. Hierdoor krijgt het pand een unieke uitstraling die mede het totale uiterlijk van een gebouw bepaalt. Ontdek op deze pagina de vele voordelen van minerale steenstrips.

Bernard Reuvers
INFORMATIE & ADVIES
BERNARD REUVERS
TECHNICAL SALES ENGINEER
breuvers@webo.nl
+31(0)610 84 00 63
Efficiëntie en tijdswinst

Efficiëntie en tijdswinst

Traditioneel bouwen is niet meer toereikend voor de huidige uitdagingen in de bouw. Maar met minerale steenstrips is vernieuwing binnen handbereik. Door steenstrips rechtstreeks vanuit de fabriek toe te passen, zijn er minder handelingen op de bouwplaats nodig en is het traditionele metselen van muren overbodig geworden, waardoor er sneller en efficiënter gebouwd kan worden.

Door de toepassing van minerale steenstrips is het mogelijk om uit te wijken naar een lichtere fundering, wat resulteert in kostenbesparingen en een milieubewustere aanpak.

Benieuwd naar de mogelijkheden ?


Besparing van grondstoffen in het productieproces

Het gebruik van minerale steenstrips resulteert in een energiebesparing van maar liefst 60% ten opzichte van traditionele bakstenen. Ook ten opzichte van keramische steenstrips wordt er bespaard op energie en grondstoffen. Ter vergelijking: keramische steenstrips hebben vaak een dikte van 11 tot 25 mm, terwijl minerale steenstrips maar 4 tot 8 mm dik zijn. Met een droogproces dat slechts 60 graden vereist in plaats van de traditionele 1125 graden, wordt aanzienlijk minder CO2 uitgestoten. Zo draagt het gebruik van minerale steenstrips bij aan een milieuvriendelijkere bouwpraktijk.

Benieuwd naar de mogelijkheden ?

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat de minerale strips ‘volvlak’ verlijmd worden en niet met rillen? De lijm wordt zowel aangebracht op de steenstrip als de ondergrond.

Hierdoor ontstaat een systeem dat 100% veilig is en voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. De minerale steenstrips bieden zekerheid voor stootgevoelig bereik en hebben een verwachte levensduur van 60 jaar.

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen

Minerale steenstrips dragen bij aan een duurzame toekomst. De achterliggende wand is voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen, waardoor de CO2-netto-emissie daalt in vergelijking met andere bouwmaterialen. Ook voorkomen steenstrips witte uitbloei op het metselwerk, waardoor de wanden een hoogwaardige afwerking krijgen. De afwerking met steenstrips maakt het bovendien mogelijk om de wand in de toekomst te hergebruiken of te vervangen door een ander motief of afwerking.

Talloze toepassingsmogelijkheden

Ontdek de veelzijdigheid van minerale steenstrips in combinatie met Steigerloos® Bouwen bij WEBO. Het assortiment omvat een scala aan minerale gevelstenen waaruit gekozen kan worden. Op deze manier zijn steenstrips qua esthetiek niet alleen vergelijkbaar met traditionele bakstenen, maar bieden ze ook talloze mogelijkheden voor een unieke uitstraling.

De veelzijdigheid van een gevel met minerale steenstrips reikt verder dan alleen de toepassing van steen. Er zijn diverse andere mogelijkheden voor de afwerking van de gevels, zoals houten gevelbekleding, gevelbeplating en zonnepanelen. Met deze ruime keuze kan het gebouw een unieke, op maat gemaakte uitstraling krijgen die naadloos aansluit op de visie en het ontwerp van de architect.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Steigerloos® Bouwen met minerale steenstrips?

Minerale steenstrips referentieprojecten

G8 Tango, Utrecht

Hofbadtoren, Den Haag

Mariskwartier, Vlaardingen

Student Experience International, Amsterdam

Kies jij ook voor duurzaam bouwen ?

Kies voor minerale steenstrips en ervaar de perfecte combinatie van esthetiek, efficiëntie en duurzaamheid in verschillende projecten. Ontdek de voordelen van minerale steenstrips voor duurzaam bouwen en neem vandaag nog contact met ons op voor advies op maat. We laten graag zien wat we kunnen betekenen!

Bespreek je wensen met Bernard Reuvers; hij denkt graag met je mee.

Brochure aanvragen

Vraag online je offerte aan

Download de STABU bestekteksten

Back to top