Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Duurzaam bouwen met minerale steenstrips

Minerale steenstrips; het bouwen van de toekomst

Steenstrips zijn een echte eyecatcher wat betreft de afwerking. Het zorgt voor een strakke afwerking, waarbij duurzaamheid voorop staat. Het bepaald mede met de verdere afwerking van het pand het uiterlijk van het totale gebouw.

Steenstrips vs. traditioneel bouwen

Het traditionele bouwen was aan vernieuwing toe. Waarbij er gekeken moest worden naar de aspecten veiligheid en tijdsdruk. Steenstrips kunnen af fabriek toegepast worden. Er hoeven daardoor op de bouw minder handelingen verricht te worden. Zo hoeft er in principe geen traditionele muur meer gemetseld te worden. Wat scheelt in de arbeidsuren, maar ook in de aanvoer van materialen. Steenstrips toegepast op HSB-elementen zijn een af fabriek compleet product.

Tevens kan er door toepassing van minerale steenstrips uitgeweken worden naar een lichtere fundering. De steenstrips zorgen namelijk voor een afname van het gewicht van de complete constructie. Waardoor de fundering lichter uitgevoerd kan worden.

Met steenstrips realiseert u een wand, in minder tijd, hoogwaardiger geïsoleerd zonder witte uitbloei op het metselwerk.

Toepassing minerale steenstrips/gevelstenen HSB-elementen

Binnen het assortiment minerale steenstrips zijn er een tal van toepassingen. Welke minerale gevelstenen gekozen worden is aan u. De kleur, vorm en metselwerkverband zijn in overleg naar uw wens aan te passen. Esthetisch gezien zijn steenstrips er in alle soortgelijke afwerking in vergelijking tot de traditionele baksteen.

Duurzaamheid steenstrips

Doordat de achterliggende wand vaak is voorzien van hoogwaardige isolatie materialen bouwt u duurzaam. De CO2 netto emissie uitstoot daalt ten opzichte van andere bouwmaterialen. Tevens zorgt de afwerking met steenstrips ervoor dat het paneel in een later stadium weer te (her)gebruiken is. De steenstrips bekleden zou op termijn bijvoorbeeld vervangen kunnen worden door een ander motief of afwerking. Zo kan er in de toekomst voldaan worden aan de laatste trends op het gebied van afwerking.

Om nog een voorbeeld te geven van de duurzaamheid van steenstrips. In dezelfde dikte van de muur t.o.v. het traditionele bouwen kan nu isolatie materiaal verwerkt worden. Tevens hoeven steenstrips niet op 1125 graden gebakken te worden, maar voldoet het droogproces al met 60 graden. CO2 winst in het productieproces!

Er zijn meerdere mogelijkheden qua afwerking. Niet alleen steenstrips behoren tot de mogelijkheid, maar ook hout, kunststof, aluminium of stucwerk.

Back to top
error: Deze content is beschermd