Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Marktleider in hout-aluminium kozijnen

Hoogwaardige uitstraling, geen onderhoud: het HoutAlu-Kozijn®

Met het HoutAlu-Kozijn® profiteer je van het beste uit twee werelden: aan de binnenzijde heb je de warme uitstraling van hout en aan de buitenzijde het strakke design van aluminium. Het HoutAlu-Kozijn® is onderhoudsarm en biedt met een U-waarde tot 0.64 een uitkomst om tegemoet te komen aan de strengere energie- en prestatie-eisen. Bovendien kan WEBO door de unieke combinatie tussen hout en aluminium een kozijn realiseren dat – afhankelijk van de attesten – 30 tot 60 minuten brandwerend is.

INFORMATIE & ADVIES
JOB HUISMAN
SALES BINNENDIENST
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 – 97 69 01
HoutAlu-Kozijn® van WEBO
+ ONDERHOUDSVRIJ
+ U-WAARDE 0.64
+ COMBINEREN MET HSB-ELEMENTEN

Wat zijn de voordelen van hout-aluminium kozijnen?

Wat zijn de voordelen van hout-aluminium kozijnen?

Door de unieke samenstelling van hout en aluminium zijn er veel mogelijkheden. Zo is het aluminium aan de buitenzijde onderhoudsvrij en wordt het hout aan de binnenzijde niet blootgesteld aan weersinvloeden. Hierdoor kan het hout voorzien worden van een transparante afwerking, wat een sfeervolle en warme uitstraling geeft in het gebouw. Door het unieke ontwerp kunnen zowel hard- als zachthoutsoorten toegepast worden zoals mahonie, eiken, vuren, Accoya®, lariks etc.

Met een U-waarde van 0.64 W/m2.K. voldoet het HoutAlu-Kozijn® aan de BENG- en NOM-eis. Het kozijn kan goed toegepast worden binnen de kaders van Passief Bouwen.

STIP® certificaat voor duurzaam hout

30-60 minuten brandwerend

Het Bouwbesluit stelt specifieke brandveiligheidseisen aan de gevel wanneer het gebouw dicht langs de perceelgrens staat, appartementen boven elkaar gelegen zijn of wanneer er sprake is van een interne hoek. In dat geval moeten de constructiedelen een weerstand hebben tegen branddoor- en overslag (WBDBO) van minimaal 20, 30 of 60 minuten. WEBO is in het bezit van het attest voor 30-60 minuten brandwerende hout-aluminium kozijnen en biedt daarmee een uitkomst om tegemoet te komen aan de wettelijk gestelde eisen.

Heb je vragen over het attest of de mogelijkheden in houtsoort, glas en afwerking voor jouw project? Neem dan contact op met Job Huisman, hij vertelt je graag alles over de mogelijkheden.   

LEUK OM TE WETEN
Naast het HoutAlu-Kozijn® zijn ook de houten kozijnen van WEBO gecertificeerd voor brandveiligheid. Zo zijn alle brandwerende kozijnen, ramen en deuren die vallen onder de norm NEN-EN 16034 voorzien van een CE-markering.

De houten kozijnen worden daarnaast geleverd met een KOMO-certificaat, HOUT100% zekerheid en een PEFCtm– en/of FSC®- en STIP®- keurmerk. Meer weten over de brandwerende kozijnen van WEBO? Lees dan verder.

DÉ LEVERANCIER VOOR KOZIJNEN

Dé leverancier voor kozijnen

Innovatie is een belangrijk onderdeel van het DNA van WEBO. Als bedrijf in de timmerindustrie treden we buiten de gebaande paden van de traditionele bouw, iets waar we erg trots op zijn!

WEBO denkt graag mee in jouw bouwproces. Of het nu gaat om een Eiken-Kozijn®HoutAlu-Kozijn® of houten kozijn.


Productkaart Nationale Milieudatabase

Het HoutAlu-Kozijn® krijgt binnenkort een categorie 1 productkaart in de Nationale Milieudatabase. Dit maakt het kozijn bijzonder interessant voor circulaire bouwprojecten die in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

WUR binnenkant 3
Header-HoutAlu-Kozijn®
Bewerkt-3
Kantoorgebouw Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Hout-Aluminium Kozijnen en HSB-Elementen van WEBO
HoutAlu-Kozijn®
Hout-Aluminium WEBO
Draaikiepraam HoutAlu-Kozijn® voor Somerparc aan de Amstel - WEBO
HoutAlu-Kozijn®-voor-Somerparc-aan-de-Amstel
Foto 5@0,5x
Foto 2@0,5x
WUR binnenkant 3 Header-HoutAlu-Kozijn® Bewerkt-3 Kantoorgebouw Stedelijk Onderwijs Antwerpen - Hout-Aluminium Kozijnen en HSB-Elementen van WEBO HoutAlu-Kozijn® Hout-Aluminium WEBO Draaikiepraam HoutAlu-Kozijn® voor Somerparc aan de Amstel - WEBO HoutAlu-Kozijn®-voor-Somerparc-aan-de-Amstel Foto 5@0,5x Foto 2@0,5x

Hout-aluminium: ongekende mogelijkheden

Het HoutAlu-Kozijn® biedt ongekende mogelijkheden voor zowel de aannemer, architect en gebouweigenaar. Zo kan het HoutAlu-Kozijn® prefab geplaatst worden in onze houtskeletbouw-elementen. Het complete element wordt op de bouwplaats direct vanuit de kraan gemonteerd, waardoor de gevel snel wind- en waterdicht is. Deze bouwmethode voorkomt faalkosten en draagt bij aan een kortere bouwtijd.

Voor de architect bieden we volledige architectonische vrijheid. Of je nu gaat voor een draaikiepraam, stolpraam of een kozijn met boven- of zijlicht: er zijn onbegrensde mogelijkheden in kleur, houtsoort en afwerking van het aluminium.

Ten slotte worden de stookkosten – dankzij de isolerende werking van het hout – in de gebruiksfase omlaag gebracht, wat leidt tot een minimale CO2-uitstoot. Ook wordt er nog eens flink bespaard door het lage onderhoudsinterval.

Kortom: het HoutAlu-Kozijn® levert een bijdrage aan energie-efficiënt bouwen en op termijn energie-efficiënt leven.

Meer weten over het HoutAlu-Kozijn®?

Met het HoutAlu-Kozijn® bieden we een uitkomst voor jouw uitdagingen: zowel op het gebied van esthetica, comfort, energieprestatie, geluidsisolatie en inbraakbeveiliging.

Vraag online een vrijblijvende offerte aan of bel/mail gerust Job Huisman voor meer informatie; hij denkt graag met je mee.

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Veelgestelde vragen

Wat is beter: hout of aluminium kozijn?

Aluminium kozijnen zijn een goede geleider van warmte en kou. Dat betekent dat zowel kou als warmte gemakkelijk van buiten naar binnen trekken. Hout daarentegen is een goede isolator. Door het materiaal te combineren met aluminium, behoud je de strakke look en feel aan de buitenzijde en profiteer je van de hoge isolatiewaarden van hout. Hout geeft bovendien een warme uitstraling aan de binnenzijde van het gebouw.

Wat is het nadeel van aluminium kozijnen?

De productie van een aluminium kozijn is CO2-intensief en heeft dus een hoge impact op het milieu. Hout biedt hiervoor een oplossing: het biobased materiaal is CO2-neutraal en behaalt hoge isolatie waardes. Aluminium heeft wel als voordeel dat het materiaal onderhoudsarm is. Juist door beide materialen te combineren profiteer je van alle voordelen: hout-aluminium kozijnen zijn onderhoudsvrij, behalen een U-waarde tot 0.64 en passen goed binnen de kaders van duurzaam bouwen.


Zijn hout-aluminium kozijnen bestand tegen weersinvloeden?

Aluminium kan goed tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, kou, windstoten en vorst. Hierdoor heeft het materiaal een lange levensduur. Het hout aan de binnenzijde wordt niet blootgesteld aan weersinvloeden, waardoor hout-aluminium kozijnen goed passen bij hoogbouwprojecten, bouwen volgens BENG en NOM en passiefhuisprojecten.

Anderen bekeken ook:

Back to top