Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Gran Partita Amersfoort - Kozijnen en HSB-Elementen van WEBO

WEBO: HSB leverancier

WEBO is dé HSB leverancier

WEBO is dé leverancier van HSB-elementen. De HSB-elementen worden op industriële wijze in onze fabriek samengesteld en vervolgens geleverd op de bouwplaats. Maar hoe worden de elementen gemonteerd en hoe ziet de fundering van een HSB (houtskeletbouw) gebouw eruit? En hoe sluiten de elementen en het metselwerk op elkaar aan? Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten.

INFORMATIE & ADVIES
NIEK TROOST
ADVIES & ONTWERP
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73

De houtskeletbouw fabriek

De houtskeletbouw fabriek

WEBO heeft een moderne fabriek waar HSB-Elementen worden geproduceerd. Als uitvinders in de timmerindustrie en HSB leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij kunnen alles voor jou verzorgen.

Werken in BIM is bij ons de standaard, inmiddels al sinds 2009. Doordat zowel de engineering en productie vanuit één digitaal model plaatsvindt, voorkomen we faalkosten en dragen we bij aan een efficiënt bouwproces.


STIP® certificaat voor duurzaam hout

Houtskeletbouw montage

Wanneer de prefab HSB-elementen klaar zijn, gaan deze op transport naar de bouw. Eerst zullen de muurplaten, ankers en stelregels waterpas op de fundering worden geplaatst. Zo creëren we als HSB leverancier een goede basis voor de elementen. Vervolgens starten we met het plaatsen van de elementen.

Verankering van de HSB-wand
De HSB wanden worden onder begeleiding van een montageploeg en een hijskraan naar de definitieve plek gehesen. Hierna worden de elementen verankerd aan de muurplaten en stelregels. Wanneer alle HSB-elementen op de juiste positie staan, wordt het geheel dichtgemaakt met pur en kan de afbouw beginnen.

LEUK OM TE WETEN
Wij zijn al fan van bouwen met hout, maar niet iedereen in Nederland is al overtuigd. Vaak denken mensen dat bouwen met hout niet brandveilig is. Maar niets is minder waar! Hout is juist erg brandwerend!

Hout behoudt langer haar draagkracht dan beton en staal. Zolang het vuur de kern van hout niet heeft bereikt, houdt het materiaal haar draagkracht. Bewerkt hout kan tot wel 60 minuten de brand remmen. Hout is dussuper veilig!

Fundering van beton of hout?

Fundering van beton of hout?

Bij houtskeletbouw is het deel onder het gebouw gelijk aan traditionele bouwwerken waar steen en beton wordt toegepast. Denk bijvoorbeeld aan een strookfundering, funderingsplaat, fundering op staal of een paalfundering. Het grote voordeel bij houtskeletbouw is dat in veel gevallen de fundering en het casco van een gebouw lichter uitgevoerd kunnen worden, doordat de elementen licht in gewicht zijn.  Daarom kiezen wij als HSB leverancier voor bouwen met hout.

Met het BENG- en NOM-Element® kunnen Rc-waarden tot 8,0 behaald worden en verloopt het brouwproces een stuk sneller. Wil je een compleet energiezuinig gevelelement met metselwerk op HSB? Kies dan voor Steigerloos® Bouwen met BENG/NOM-Elementen en BENG/NOM-Kozijnen!


Unieke prefab HSB gevelelementen

Gebouwen worden een stuk efficiënter neergezet dan in traditionele bouw door te werken met geprefabriceerde elementen. We oogsten al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Onze HSB-elementen kunnen worden voorzien van houten kozijnen die voldoen aan de NOM-normen, voor een complete Nul-op-de-Meter gevel. Alles wat uit onze houtskeletbouw fabriek komt is dan ook klaar voor 2050. De elementen zijn bovendien modulair, waardoor een HSB-gebouw in de toekomst aangepast kan worden!

BENG- OF NOM-Element®HSB-elementen van WEBO

BENG- en NOM-eisen
Voldoe aan alle BENG-eisen. Energieneutraal bouwen en voldoen aan de NOM-eisen? Gebruik dan ons NOM-Element®.

Rc-waarde tot 8,0
Het van nature isolerende hout in combinatie met onze isolatietechnieken, zorgt voor een HSB-element met een Rc-waarde tot wel 8,0.

Combineer met kozijnen
Laat de HSB-elementen prefab voorzien van kozijnen en profiteer van maximale bouwtijdverkorting.

Gevelafwerkingen
We engineeren HSB-elementen die met vele gevelafwerkingen toegepast worden: van steenstrips en baksteen tot houten en kunststof gevelbekleding.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

WEBO: innovatieve HSB oplossingen

Wereldwijd is er een sterke stijging in het toepassen van houtskeletbouw elementen. 90% van alle woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten is opgetrokken in houtskeletbouw-elementen.

Als uitvinders in de timmerindustrie en HSB leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. Onze HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je dus niks meer zelf te plaatsen en rest alleen het monteren.

Duurzaam en snel bouwen

Benieuwd wat dit voor jouw bouwproject kan betekenen? Bespreek je wensen met Niek Troost en hij denkt graag met je mee.

Vraag online je offerte aan
Brochure aanvragen
Download de STABU bestekteksten
Back to top