Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

HSB: van fabricage tot montage

Van fabriek naar montage op de bouw!

WEBO is dé leverancier van HSB-Elementen en levert deze op de bouw. In de moderne fabriek worden deze elementen geproduceerd en getransporteerd naar de bouwplaats. Maar hoe worden deze houtskeletbouwelementen gemonteerd? Hoe ziet de fundering voor een HSB (houtskeletbouw) gebouw eruit? Hoe zit het aansluiten van HSB op metselwerk in elkaar? Onze HSB-adviseur vertelt je er graag meer over!

Informatie of advies nodig?
Niek Troost
Advies & Calculatie
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73
Dé leverancier van HSB-Elementen

WEBO heeft een moderne fabriek waar HSB-Elementen worden geproduceerd. Als uitvinders in de timmerindustrie en HSB-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij kunnen alles voor jou verzorgen.

Eén van de moderne technieken die wij gebruiken is het programma BIM. Door dit model zijn we volledig op de hoogte van alle informatie op de bouw. Werkt u ook met BIM? Dan kunnen wij vanaf de werkvoorbereiding de machines in de fabriek aansturen en zo drukken we de faalkosten!
Montage op de bouw

Wanneer de prefab HSB-elementen klaar zijn, gaan deze op transport naar de bouw. Eerst zullen de muurplaten, ankers en stelregels waterpas op de fundering worden geplaatst. Zo creëren we als HSB fabrikant een goede basis voor de elementen. Vervolgens kunnen we starten met de elementen plaatsen.

De HSB-Elementen worden onder begeleiding van een montageploeg en een hijskraan naar de definitieve plek gehesen voor het monteren van het HSB. Vervolgens worden de elementen verankerd aan de muurplaten en stelregels. Wanneer alle elementen op de juiste positie staan, wordt het geheel dichtgemaakt met pur en kan de afbouw beginnen.
LEUK OM TE WETEN

Wij zijn al fan van bouwen met hout, maar niet iedereen in Nederland is al overtuigd. Vaak denken mensen dat bouwen met hout niet brandveilig is. Maar niets is minder waar! Hout is brandremmend!

Hout behoudt langer haar draagkracht dan beton en staal. Zolang het vuur de kern van hout niet heeft bereikt, houdt het materiaal haar draagkracht. Bewerkt hout kan tot wel 60 minuten de brand remmen. Hout is super veilig!

Fundering van beton of hout?

Een goede basis van de bouw begint bij de fundering. De fundering van een houtskeletbouw gebouw is gelijk aan die van een traditionele bouw. Het is afhankelijk van de bouwgrond. De enige vraag die je jezelf moet stellen is, welke fundering past bij mijn grond? Een fundering moet namelijk op dragende grond komen te staan en het HSB moet een goede aansluiting op de vloer hebben.

Wanneer eenmaal de fundering is geplaatst, komt hier vaak een betonnen begane grond op. Deze vloer heeft minder overlast van een vochtige ondergrond. Daarnaast geleidt het goed warmte en kou. Dat maakt het klimaat in het gebouw aangenaam in zomer en winter. Wil je een compleet energiezuinig gevelelement met metselwerk op HSB? Kies dan voor Steigerloos® Bouwen met BENG/NOM-Elementen en BENG/NOM-Kozijnen!

Unieke prefab HSB gevelelementen

Gebouwen worden een stuk efficiënter neergezet dan in traditionele bouw door te werken met geprefabriceerde elementen. We oogsten al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Onze HSB-elementen kunnen worden voorzien van houten kozijnen die voldoen aan de NOM-normen, voor een complete Nul-op-de-Meter gevel. Alles wat uit onze fabriek komt is klaar voor 2050. Doordat hout van nature een isolerende werking heeft en we effectieve isolatietechnieken hebben ontwikkeld, worden hoge RC-waardes behaald. Ons BENG-Element heeft een RC-waarde van 4,5 tot 5, het NOM-Element bereikt een RC-waarde tot 8.0. Deze zijn modulair en het veranderen van een HSB gebouw in de toekomst is daardoor mogelijk!

BENG- OF NOM-ELEMENT®
RC-WAARDE
Het van nature isolerende hout in combinatie met onze isolatietechnieken, zorgen voor een BENG of NOM-Element® met een RC-waarde tot wel 8,0.
CO2-OPSLAG
Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat. Bouwen met HSB-elementen draagt daarom bij aan een betere leefomgeving. BOUWTIJDVERKORTING
Door een compleet prefab HSB-element toe te passen wordt de bouwtijd verkort.

Zij gingen je voor

WEBO: innovatieve HSB oplossingen

Wereldwijd is er een sterke stijging in het toepassen van houtskeletbouw elementen. 90% van alle woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten is opgetrokken in houtskeletbouw-elementen.

Als uitvinders in de timmerindustrie en HSB-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. Onze HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je niks meer zelf te plaatsen en rest alleen het monteren.

Duurzaam en snel bouwen

Benieuwd wat dit voor jouw bouwproject kan betekenen?
Bespreek je wensen met Niek Troost en hij denkt graag met je mee.

Of vraag online je offerte aan

Back to top
error: Deze content is beschermd