Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Brandtest kozijnen van WEBO bij Peutz

HSB: fabricage tot montage

WEBO is dé leverancier van HSB-elementen. De HSB-elementen worden op industriële wijze in onze fabriek samengesteld en vervolgens geleverd op de bouwplaats.

Maar hoe worden de elementen geproduceerd, gemonteerd en hoe is de fundering van een HSB (houtskeletbouw) gebouw opgebouwd? Hoe sluiten de elementen aan op het metselwerk?

Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten over onze HSB-elementen.

  • De houtskeletbouw fabriek
  • Houtskeletbouw montage
  • Fundering van beton of hout?
  • Unieke prefab HSB gevelelementen

De HSB fabriek

WEBO heeft een moderne fabriek waar HSB-elementen worden geproduceerd. De elementen worden door onze modelleurs met BIM geengineerd, zodat ze exact op maat gemaakt worden. Het inkopen van materialen en de productie in de fabriek worden rechtstreeks vanuit BIM aangestuurd. Op deze manier voorkomen we faalkosten en dragen we bij aan een efficiënt bouwproces.

In de fabriek worden de houten balken en platen nauwkeurig op maat gemaakt. De op maat gezaagde houten delen worden samengevoegd tot frames, waarna de gekozen binnenafwerking aangebracht wordt, eventueel voorzien van inbouw elektra dozen. Hierna draaien we het element om en plaatsen we het isolatiemateriaal en een dampremmende folie. Vervolgens plaatsen we de gekozen buitenbekleding en spijkerregels. Bekijk onze details voor meer informatie.


Houtskeletbouw montage

Wanneer de prefab HSB-elementen klaar zijn, gaan deze op transport naar de bouw. Eerst zullen de muurplaten, ankers en stelregels waterpas op de fundering worden geplaatst. Zo creëren we als HSB-leverancier een goede basis voor de elementen. Vervolgens starten we met het plaatsen van de elementen.

Verankering van een HSB-element
De Houtskeletbouw elementen worden onder begeleiding van een montageploeg en een hijskraan naar de definitieve plek gehesen. Hierna worden de elementen verankerd aan de muurplaten en stelregels. Wanneer alle HSB-elementen op de juiste positie staan, wordt het geheel dichtgemaakt met pur en kan de afbouw beginnen.

LEUK OM TE WETEN
Wij zijn al fan van bouwen met hout, maar niet iedereen in Nederland is al overtuigd. Vaak denken mensen dat bouwen met hout niet brandveilig is. Maar niets is minder waar! Hout is juist erg brandwerend!

Zolang het vuur de kern van hout niet heeft bereikt, houdt het materiaal haar draagkracht. Bewerkt hout kan tot wel 60 minuten de brand remmen.

Fundering van beton of hout?

Bij houtskeletbouw is het deel onder het gebouw gelijk aan traditionele bouwwerken waar steen en beton wordt toegepast. Denk bijvoorbeeld aan een strookfundering, funderingsplaat, fundering op staal of een paalfundering. Het grote voordeel bij houtskeletbouw is dat in veel gevallen de fundering en het casco van een gebouw lichter uitgevoerd kunnen worden, doordat de elementen licht in gewicht zijn.  Daarom kiezen wij als HSB-leverancier voor bouwen met hout.

Met het BENG- en NOM-Element® kunnen Rc-waarden tot 8,0 behaald worden en verloopt het brouwproces een stuk sneller. Wil je een compleet energiezuinig gevelelement met metselwerk op HSB? Kies dan voor Steigerloos® Bouwen met BENG/NOM-Elementen en BENG/NOM-kozijnen!

Benieuwd naar de verdere voordelen van onze HSB-elementen?

Meer informatie

BENG- OF NOM-Element®HSB-elementen van WEBO

BENG- en NOM-eisen
Voldoe aan alle BENG-eisen. Energieneutraal bouwen en voldoen aan de NOM-eisen? Gebruik dan ons NOM-Element®.

Rc-waarde tot 8,0
Het van nature isolerende hout in combinatie met onze isolatietechnieken, zorgt voor een HSB-element met een Rc-waarde tot wel 8,0.

Combineer met kozijnen
Laat de HSB-elementen prefab voorzien van kozijnen en profiteer van maximale bouwtijdverkorting.

Gevelafwerkingen
We engineeren HSB-elementen die met vele gevelafwerkingen toegepast worden: van steenstrips en baksteen tot houten en kunststof gevelbekleding.

Unieke prefab HSB gevelelementen

Gebouwen worden een stuk efficiënter neergezet dan in traditionele bouw door te werken met geprefabriceerde elementen. We oogsten al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Onze HSB-elementen kunnen worden voorzien van houten kozijnen die voldoen aan de NOM-normen, voor een complete Nul-op-de-Meter gevel. Alles wat uit onze houtskeletbouw fabriek komt is dan ook klaar voor 2050. De elementen zijn bovendien modulair, waardoor een HSB-gebouw in de toekomst aangepast kan worden!

Prefab HSB voor ieder project

Prefab houtskeletbouw elementen leveren we volledig op maat. Benieuwd wat we voor jouw project kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan, download de brochure of bespreek je wensen met Niek Troost; hij denkt graag met je mee.

Niek Troost

Niek Troost
Advies & ontwerp
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73
Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Back to top