Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Gran Partita Amersfoort - Kozijnen en HSB-Elementen van WEBO

De afwerking van HSB-elementen

Het afwerken van jouw HSB-element

Houtskeletbouw biedt net zo veel mogelijkheden in gevelafwerkingen als andere bouwmethodes. De gevel kan namelijk niet alleen voorzien worden van baksteen of hout, maar ook van pleisterwerk, diverse plaatmaterialen of tegels. Houtskeletbouw levert daarnaast een belangrijke bijdrage aan duurzaam en circulair bouwen, omdat hout CO2 opslaat en oneindig is wanneer we bossen duurzaam beheren. Juist om die reden kiezen wij naast het gebruik van STIP®-gecertificeerd hout ook graag voor duurzame gevelafwerkingen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Op deze pagina lees je er meer over!

INFORMATIE & ADVIES
NIEK TROOST
ADVIES & ONTWERP
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73

Binnenzijde HSB-element

Binnenzijde HBS-element

Aan de binnenzijde van een HSB-element wordt vaak op de dampdichte PE-folie gipsvezel- of fermacell beplating aangebracht. Ook de dagkanten worden voorzien van hetzelfde materiaal, zodat de elementen na montage meteen behangklaar zijn. Ander afwerkingen zoals spackwerk, pleisterwerk, tegels etc. behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Naast de afwerking aan de binnenzijde kunnen de elementen prefab voorzien worden van kozijnen en glas. Zo is de gevel snel wind- en waterdicht en wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort.


STIP® certificaat voor duurzaam hout

Duurzame keuzes

De keuze voor een HSB-wand is in de basis duurzaam, vanwege het gebruik van verantwoord hout. Om een echt duurzaam element te realiseren, bieden we de mogelijkheid om aan de buitenzijde minerale steenstrips toe te passen. Deze bieden een milieuvriendelijk alternatief voor keramische steenstrips of traditioneel metselwerk.

Een compleet gevelelement vanuit de fabriek? Dan zijn de Steigerloos® prefab gevelelementen een goed idee: bouwen zonder steigers, minder overlast op de bouwplaats, verduurzaming van het gebouw en lagere kosten. Bij renovatie kan de oude gevel soms als binnen één dag vervangen worden! Bovendien heb je naast minerale steenstrips de keuze uit houten gevelbekledinggevelbeplating, en stucwerk.

LEUK OM TE WETEN

Wist je dat de verlijming van minerale strips ‘volvlak’ plaatsvindt en niet met rillen? De lijm wordt zowel aangebracht op de steenstrip als de ondergrond.

Hierdoor ontstaat een systeem dat 100% veilig is en voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. De minerale steenstrips bieden zekerheid voor stootgevoelig bereik en hebben een verwachte levensduur van 60 jaar.

Out-of-the-box

Out-of-the-box

Onze HSB-wanden worden voornamelijk gebruikt bij seriematige woning- en utiliteitsbouw. Voor zowel grote als kleine projecten bieden wij diverse mogelijkheden: van HSB-elementen met kozijnen tot compleet afgewerkte elementen, inclusief buitenschil. Ook in het ontwerp bieden we volledige vrijheid. Zo kunnen we verschillende steenstrips aanbrengen en verspringingen in gevels realiseren.

Zelfs het toepassen van verticale zonnepanelen is mogelijk. Dat is bijvoorbeeld te zien bij het project Student Experience International te Amsterdam!


Unieke prefab HSB gevelelementen

Gebouwen worden een stuk efficiënter neergezet dan in traditionele bouw door te werken met geprefabriceerde elementen. We oogsten dan ook al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Onze HSB-elementen kunnen worden voorzien van houten kozijnen die voldoen aan de NOM-normen, voor een complete Nul-op-de-Meter gevel. Alles wat uit onze fabriek komt is dan ook klaar voor 2050. De elementen zijn bovendien modulair, waardoor een HSB-gebouw in de toekomst aangepast kan worden!

BENG- OF NOM-Element®HSB-elementen van WEBO

BENG- en NOM-eisen
Voldoe aan alle BENG-eisen. Energieneutraal bouwen en voldoen aan de NOM-eisen? Gebruik dan ons NOM-Element®.

Rc-waarde tot 8,0
Als isolatie passen we minerale wol toe. Samen met de isolerende eigenschappen van hout kunnen de HSB-elementen een Rc-waarde tot wel 8,0 behalen.

Combineer met kozijnen
Laat de HSB-elementen prefab voorzien van kozijnen en profiteer van maximale bouwtijdverkorting.

Gevelafwerkingen
We engineeren HSB-elementen die met vele gevelafwerkingen toegepast worden: van steenstrips en baksteen tot houten en kunststof gevelbekleding.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

HSB-wand met steenstrips detail

Benieuwd naar de opbouw van een HSB-element, inclusief gevelafwerking? Bekijk dan onze HSB-detail pagina.

HSB-DETAILS

WEBO: innovatieve HSB oplossingen

Wereldwijd is er een sterke stijging in het toepassen van houtskeletbouw elementen. 90% van alle woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten is opgetrokken in houtskeletbouw-elementen.

Als uitvinders in de timmerindustrie en HSB-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. Het productieproces wordt vanuit BIM, waardoor we faalkosten voorkomen en de elementen in een minimale doorlooptijd op de bouwplaats leveren.

Een hoogwaardig ontwerp en vrijheid in gevelarchitectuur?

Onze producten zijn geschikt voor zowel nieuwbouw, renovatie als transformatie. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project?
Bespreek je wensen met Niek Troost; hij denkt graag met je mee.

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Vraag online je offerte aan

Back to top