Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

De afwerking van HSB-elementen

Het afwerken van jouw HSB-element

Houtskeletbouw gebouwen kunnen worden afgewerkt zoals elk ander gebouw. Sterker nog, de mogelijkheden zijn eindeloos. De gevel kan niet alleen worden afgewerkt met baksteen, pleisterwerk, diverse plaatmaterialen, tegels of hout. Maar aangezien HSB-wanden behoren tot de meest duurzame bouwkeuzes, werken wij ze ook graag duurzaam af. Denk hierbij aan zonnepanelen, minerale gevelstenen en houten afwerkingen. Lees er hier meer over!

Informatie of advies nodig?
Niek Troost
Advies & Ontwerp
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73
Voor elke wens een afwerking

HSB-elementen zijn af te werken naar jouw eigen wensen. Vaak wordt er gekozen voor een uitgevlakte gipsplaat, waarmee men een strakke, rustgevende uitstraling bereikt. Ook zijn behang, spackwerk, pleisterwerk, tegels, et cetera mogelijke afwerkingen van de gipsplaat.

Kenmerkend aan een houtskeletbouw-element is dat de afwerking voor elke out-of-the-box denker een ideale totaaloplossing is. Na de afwerking, kan het element ook voorzien worden van kozijnen. Zo zijn afgewerkte prefab-elementen helemaal klaar om gemonteerd te worden op de bouwplaats.
Duurzame keuzes

De keuze voor een HSB-element is in de basis al duurzaam, vanwege het gebruik van verantwoord hout. Maar wil je graag een baksteenlook realiseren, zonder de vervuiling van bakstenen? Dan zijn minerale steenstrips een milieuvriendelijk alternatief.

Een compleet prefab gevelelement vanuit de fabriek? Dan zijn Steigerloos® gevelelementen een goed idee: minder overlast op de bouwplaats, verduurzaming van het gebouw en lagere kosten. Zo zorgt u er als bouwer voor dat de bewoner centraal staat. Naast minerale steenstrips, zijn er nog vele andere manieren om je HSB-element een jasje te geven.
LEUK OM TE WETEN

Wist je dat minerale steenstrips ondanks hun geringe dikte wel erg stevig zijn? Er kan zonder probleem een voetbal tegenaan worden geschoten.

Dankzij de flexibiliteit van de strips en de techniek waarmee de strips zijn opgebouwd, worden spanningen, zoals een harde trap, erg goed door de ondergrond opgevangen en blijven de minerale gevelstenen zonder twijfel zitten!

Out-of-the-box

Zoals je al duidelijk is geworden, kunnen er veel innovatieve gevelafwerkingen worden toegepast bij de HSB-wanden. Van staande en liggende metselverbanden tot aan verspringingen in gevels, minerale gevelstenen, stucwerk en plaatmateriaal. De mogelijkheden voor metselwerkarchitectuur met HSB-elementen zijn eindeloos.

Maar ook buiten bestaande patronen kan er veel gerealiseerd worden, zo zijn onze HSB-elementen al eens afgewerkt met douglashout en zonnepanelen in het Student Experience International te Amsterdam!

Unieke prefab HSB gevelelementen

Gebouwen worden een stuk efficiënter neergezet dan in traditionele bouw door te werken met geprefabriceerde elementen. We oogsten al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Onze HSB-elementen kunnen worden voorzien van houten kozijnen die voldoen aan de NOM-normen, voor een complete Nul-op-de-Meter gevel. Alles wat uit onze fabriek komt is klaar voor 2050. Doordat hout van nature een isolerende werking heeft en we effectieve isolatietechnieken hebben ontwikkeld, worden hoge RC-waardes behaald. Ons BENG-Element heeft een RC-waarde van 4,5 tot 5, het NOM-Element bereikt een RC-waarde tot 8.0.

BENG- OF NOM-ELEMENT®
RC-WAARDE
Het van nature isolerende hout in combinatie met onze isolatietechnieken, zorgen voor een BENG of NOM-Element® met een RC-waarde tot wel 8,0.
BENG- EN NOM-EISEN
Voldoe aan alle BENG-eis. Energieneutraal bouwen en voldoen aan de NOM-eisen? Gebruik dan ons NOM-Element®
CO2-OPSLAG
Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat. Bouwen met HSB-elementen draagt daarom bij aan een betere leefomgeving. BOUWTIJDVERKORTING
Door een compleet prefab HSB-element toe te passen wordt de bouwtijd enorm verkort.

Zij gingen je voor

WEBO: innovatieve HSB oplossingen

Wereldwijd is er een sterke stijging van het toepassen van houtskeletbouw elementen. 90% van alle woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten is opgetrokken in houtskeletbouw-elementen.

Als uitvinders in de timmerindustrie en HSB-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. Onze HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je niks meer zelf te plaatsen.

Een hoogwaardig ontwerp en vrijheid in gevelarchitectuur?

Benieuwd wat dit voor jouw bouwproject kan betekenen?
Bespreek je wensen met Niek Troost en hij denkt graag met je mee.Of download de STABU bestekteksten

Back to top
error: Deze content is beschermd