Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Houtskeletbouw elementen, het bouwen van nu

Houtskeletbouw elementen, het bouwen van nu

Houtskeletbouw is de hoogwaardige manier van bouwen ten opzichte van het traditionele bouwen. De Houtskeletbouw elementen zijn: licht, gemakkelijk toepasbaar en duurzaam. WEBO heeft jarenlange ervaring met het bouwen van houtskeletbouwelementen, tevens kunnen we ook de kozijnen inbouwen in het element. Een compleet product, waarbij je op onze vakkundigheid kunt vertrouwen.

Geschiedenis

De geschiedenis van een HSB-element begint al rond de middeleeuwen, waarbij het destijds veelal alleen toegepast is in bosrijke gebieden. Dit om de simpele reden dat hier veel grondstof voor het houtskeletbouw element aanwezig was. Hedendaags wordt houtskeletbouw overal ter wereld toegepast. Omdat het een gemakkelijke manier van bouwen is. Wij, WEBO, hebben houtskeletbouw elementen doorontwikkeld in bijvoorbeeld Steigerloos®. Steigerloos® elementen zijn in principe complete houtskeletbouw elementen, afgewerkt met een te kiezen afwerking en zelfs compleet met kozijnen.

BIM

Houtskeletbouw engineering wordt natuurlijk in BIM gedaan. Het proces is zo overzichtelijk weergeven zonder te veel obstakels. Het gehele bouwproces met houtskeletbouwelementen is op die manier versimpeld. Geen arbeidskrachten op de bouw, maar alles af fabriek geleverd. Houtskeletbouw is daardoor zeer aantrekkelijk om mee te bouwen, ook omdat het een milieuvriendelijk bouwmethode is met weinig faalkosten. Het is licht en daardoor is het niet nodig een zware fundering te realiseren.

Goede casussen waarbij de keuze ligt voor het aardbevingsbestendig bouwen, binnenstedelijk bouwen en waarbij er een snelle doorlooptijd van toepassing is. Dit zijn natuurlijk zeer specifieke vraagstukken, maar over het algemeen bestaat er met houtskeletbouwelementen overal een oplossing voor. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ons op of lees er meer over op de HSB-elementen pagina.

Back to top