Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

HoutAlu-Kozijn®: productkaart in LCA categorie 1

HoutAlu-Kozijn®: subsidieregeling Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Het HoutAlu-Kozijn® heeft een productkaart op de Nationale Milieudatabase (NMD) onder LCA categorie 1. De opname in LCA (levenscyclus analyse) categorie 1 maakt het HoutAlu-Kozijn® bijzonder interessant voor projecten die in aanmerking komen voor de subsidieregeling Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Wil je meer informatie lezen over de subsidieregeling Milieu-investeringsaftrek (MIA)? Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet.

MEER INFORMATIE
Duurzame houten kozijnen van WEBO

Kenmerken HoutAlu-Kozijn®

Met het HoutAlu-Kozijn® combineer je het beste uit twee werelden: aan de binnenzijde heb je de warme uitstraling van hout en aan de buitenzijde de strakke uitstraling van aluminium. Hout-aluminium kozijnen bieden een uitkomst om aan de BENG- of NOM-eis te voldoen. Hout isoleert namelijk tot 1770 keer beter dan aluminium. Daarnaast is hout van nature circulair, omdat het CO2 opslaat. Dit gecombineerd met een kozijn dat onderhoudsarm is zorgt ervoor dat we een belangrijke bijdrage leveren aan circulaire gebouwen.

Hoge prestaties

  • U-waarde tot 0.64
  • Onderhoudsvrij / Lage Total Cost of Ownership
  • Combineren met HSB-elementen
  • Engineering in BIM
  • 30 – 60 minuten brandwerend


Naast de uitstraling en prestaties is het HoutAlu-Kozijn® kostentechnisch een interessant alternatief voor volledig aluminium kozijnen. Het HoutAlu-Kozijn® kan zowel met HR++ en triple beglazing uitgevoerd worden.
LEUK OM TE WETEN

Wist je dat de energiekosten in een gebouw omlaag kunnen worden gebracht door het HoutAlu-Kozijn®?

Het onderhoudsinterval is minimaal en weersomstandigheden hebben geen invloed op het kozijn.

Dit draagt bij aan een minimale CO2-uitstoot en helpt mee aan energie neutraal bouwen.

Duurzame houten kozijnen van WEBO

Garanties

Hout-aluminium kozijnen worden geleverd met een CE-keurmerk en zijn voorzien van een FSC®-, PEFC- en/of STIP®-certificaat. De kozijnen voldoen standaard aan BENG, maar kunnen ook volgens de NOM-norm geëngineerd en geleverd worden. Hierdoor ben je helemaal klaar voor 2050.

Waarom is LCA categorie 1 zo interessant?

Circulaire bouwwerken kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling Milieu-investeringsaftrek (MIA). Hiervoor is een LCA nodig op het gehele bouwwerk die aantoont dat het gebouw aan de eisen voldoet. Daarnaast wordt als eis gesteld dat er ten minste 5 bouwmaterialen in het gebouw zijn verwerkt die met een categorie 1 productkaart in de Nationale Milieudatabase zijn opgenomen. Ook moeten deze materialen voor tenminste 50 procent bestaan uit gerecyclede grondstoffen of die geschikt zijn voor hergebruik (ten minste 20 procent).

Uit de cijfers van de LCA van het HoutAlu-Kozijn® die door SHR is opgesteld, blijkt dat het product ruimschoots aan de eisen voldoet en een lage milieu-impact heeft.

HOUTALU-KOZIJN®
BRANDWERENDHEID
Afhankelijk van de attesten is een HoutAlu-Kozijn® 30 of 60 minuten brandwerend.

IDEAAL VOOR HOOGBOUW
De hoge isolatiewaarden en het weerbestendige en onderhoudsvrije aluminium maken het HoutAlu-Kozijn® ideaal voor hoogbouwprojecten.

MILIEU-INVESTERINGSAFTREK (MIA)
De opname in LCA categorie 1 maakt het HoutAlu-Kozijn® interessant voor projecten die in aanmerking komen voor de subsidieregeling Milieu-investeringsaftrek (MIA).

MILIEU-INVESTERINGSAFTREK

Op de hoogte blijven over de opname in de NMD?

Op de hoogte blijven wanneer WEBO vermeld staat op de Nationale Milieudatabase (NMD)? Vul dan het onderstaande formulier in, dan geven wij binnenkort een update!

Combineren met HSB-elementen

Kies ook voor een combinatie met onze HSB-elementen. Ons BENG-Element® heeft een RC-waarde van 4,5 tot 5 en ons NOM-Element® bereikt een waarde tot 8,0. Door hout-aluminium kozijnen en HSB-elementen te combineren, ontstaat een kortere bouwtijd en voorkom je faalkosten. Met Steigerloos®Bouwen gaan we nog een stap verder: door de elementen in de fabriek al te voorzien van een buitenschil.

Zij gingen je voor

Benieuwd naar de voordelen?

Het HoutAlu-Kozijn® wordt vanwege het design en de prestaties zowel bij laag- als hoogbouw toegepast.

Benieuwd naar de voordelen? Bespreek je wensen met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Brochure aanvragen

Vraag online je offerte aan

Download de STABU bestekteksten

Back to top