Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Hardhouten kozijnen volgens BENG en NOM | WEBO

Hardhout kozijnen voor ieder project

WEBO levert duurzame hardhouten kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw. Onze houten kozijnen produceren we volledig geautomatiseerd, waarbij het productieproces rechtstreeks aangestuurd wordt vanuit het BIM-model. We bieden de keuze uit duurzaam hardhout zoals mahonie, meranti, afzelia, beuken en eiken, waarbij we iedere ontwerpuitdaging aankunnen. Zowel voor kleine als grote nieuwbouw- en renovatieprojecten bieden we een oplossing op maat.

De kozijnen van WEBO zijn KOMO gecertificeerd en worden standaard geleverd met een PEFC– en/of FSC®-certificaat (STIP®). Meer weten over onze hardhouten kozijnen? Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten.

BENG- en NOM-Kozijn®

Houten kozijn van WEBO volgens BENG en NOM

BENG- en NOM-Kozijn®

Met het BENG- en NOM-Kozijn® ben je klaar voor 2050! Voor dit kozijn kunnen we alle hardhout soorten toepassen en U-waardes behalen tot wel 0.8 / 1.0. Kies tussen verschillende houtsoorten en afwerkingen, passend bij jouw project.

 • MAATWERK
 • HR++ EN TRIPLE GLAS
 • U-WAARDE TOT 0.8
 • COMBINEREN MET HSB-ELEMENTEN

Eiken-Kozijn®

Eiken-Kozijn®

Eiken hardhouten kozijnen geven een robuuste uitstraling en zijn een verrijking voor de esthetica van een gebouw. Bij WEBO passen we Europees eikenhout toe dat zeer geschikt is om houten ramen en deuren te maken met grote afmetingen. Eiken kozijnen worden zowel binnen als buiten toegepast en behalen een U-waarde tot wel 0.8.

 • GROTE AFMETINGEN
 • TRANSPARANTE AFWERKING
 • BINNEN EN BUITEN TOEPASBAAR
 • EUROPEES EIKENHOUT

HoutAlu-Kozijn®

HoutAlu-Kozijn® van WEBO

HoutAlu-Kozijn®

Met het onderhoudsarme HoutAlu-Kozijn® loopt WEBO voorop in de markt. Uniek aan dit kozijn is dat de buitenzijde bestaat uit aluminium en de binnenzijde uit hout. Hierdoor profiteer je van het beste uit twee werelden: aan de binnenzijde heb je de warme uitstraling van hout, terwijl de buitenzijde strak oogt. Het hout aan de binnezijde zorgt tevens voor een betere isolatie en een duurzamer bouwproces, waardoor je voldoet aan strengere eisen.

 • ONDERHOUDSVRIJ
 • U-WAARDE 0.64
 • IDEAAL VOOR HOOGBOUW
 • COMBINEREN MET HSB-ELEMENTEN

Soorten hardhouten kozijnen

Soorten hardhouten kozijnen

We hebben een ruim assortiment met de beste hardhoutsoorten die goed bestand zijn tegen vocht, zoals meranti, eiken en mahonie. We kunnen standaard kozijnen en deuren leveren die in een minimale doorlooptijd op de bouwplaats geleverd worden. Maar ook hardhouten kozijnen op maat gemaakt met bijzondere afmetingen behoren tot de mogelijkheden. De International School of Amsterdam is hier een goed voorbeeld van.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Andere houtsoorten

Bij WEBO kun je ook kiezen voor andere duurzame houtsoorten, zoals Accoya®, douglas en vuren. Het Accoya® hout dat wij toepassen in houten kozijnen, deuren en schuifpuien is gemodificeerd. Hierdoor vallen de kozijnen in duurzaamheidsklasse 1. Modificatie is een proces waarbij het hout behandeld wordt met een hoge concentratie azijn. Hierdoor verbetert de celstructuur, waardoor het hout op het gebied van duurzaamheid niet onder doet voor hardhouten kozijnen.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat het oudste kozijn dat nog in gebruik is in Nederland sinds 1473 zijn functie vervult? Het raamkozijn zit in het Dinghuis in Maastricht. Het ultieme bewijs dat hout een duurzaam bouwmateriaal is.

Duurzame kozijnen van WEBO kunnen onder normale omstandigheden moeiteloos 70 jaar meegaan. Zo zit op het Accoya® hout in kozijnen een levensduurgarantie van 50 jaar met een verwachte levensduur van zelfs 80 jaar. Hout is tevens een grondstof die in de levenscyclus aan te planten is en goed hergebruikt kan worden.

Producten op basis van hout

Producten op basis van hout

Naast kozijnen is WEBO ook producent van prefab houtskeletbouw-elementen. Hout is namelijk het enige materiaal dat CO2 opslaat en CO2-neutraal bouwen mogelijk maakt. Daarnaast heeft hout van nature een isolerende werkingen en zeer goede eigenschappen ten aanzien van brandveiligheid. Uniek bij WEBO is dat we de kozijnen en HSB-elementen in de fabriek kunnen combineren. Dit bespaart een hoop tijd op de bouwplaats en voorkomt faalkosten. Met Steigerloos® Bouwen gaan we nog een stap verder: naast kozijnen worden de elementen in de fabriek al voorzien van een buitenschil. Hierdoor zijn er op de bouwplaats geen steigers meer nodig. Ideaal voor hoogbouw en binnenstedelijk bouwen.

Voordelen hardhouten kozijn

 • Geproduceerd volgens BENG & NOM. Een U-waarde van 1.0 en 0.8 is bij WEBO de standaard
 • Zeer goede isolerende eigenschappen ten opzichte van andere materialen
 • 30 of 60 minuten brandwering van binnen naar buiten dan wel van buiten naar binnen of beide
 • Samenwerking tussen verschillende partijen in BIM
 • Kies je voor het Circulair-Kozijn®? Dan kun je de buitenzijde van de hardhouten kozijnen vervangen

Eigenschappen


HSB-elementen van WEBO68 mm / 90 deuren en ramen
De dikte van het kozijn, in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8
Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

Houten kozijnen met HR++ glas / triple glas
HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en houten kozijnen met HR +++ zorgen voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies. Het dubbel glas in een BENG-Kozijn® kan in de toekomst vervangen worden door triple glas.

Hardhout met hoogwaardige kwaliteit

Bij WEBO kunnen we ieder hardhouten kozijn engineeren en produceren. Een hardhouten kozijn heeft een standaard afmeting van 67 x 114 mm. Hardhouten deurkozijnen hebben een standaard dikte van 54 mm. Onze stapeldorpeldeuren zijn standaard 68 mm of 90 mm dik bij triple beglazing. Als onderdorpel passen we hout of IsoStone toe. In sommige gevallen passen we ook een kunststof onderdorpel toe.

Hardhouten kozijnen voor jouw project

Op zoek naar nieuwe hardhouten raam- en deurkozijnen voor jouw project? Bij WEBO bieden we maatwerk en leveren we kozijnen in alle maten en iedere gewenste afwerking. Op basis van jouw technische documentatie maken we graag een vrijblijvende offerte. Wil je meer informatie en advies? Maak een afspraak met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Brochure downloaden

Vraag online je offerte aan

Enkele stuks bestellen?

Ben je als particulier of bedrijf op zoek naar enkele stuks? Bestel dan je nieuwe kozijnen via de online configurator van onze partner Kozijnshop. Zij leveren een hardhouten kozijn vanaf 15 werkdagen.

Duurzame hardhouten kozijnen

Het hout dat we gebruiken is altijd afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en is voorzien van een PEFC en/of FSC®-certificaat (STIP®). Daarnaast worden de raamkozijnen en deuren standaard geleverd met een KOMO-keurmerk. Hierdoor ben je verzekerd van de beste materialen met een lange levensduur.

Back to top