Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

PEFC ™

PEFC™

PEFC™ staat voor Programme for the Endorsment of Forest Certification Het is een wereldwijde non-profit organisatie die aan geen enkele overheid is gebonden.

Het uiteindelijke doel van PEFC™ is dat alle bossen ter wereld op een goede manier worden beheerd.

  • Certificering van bosbeheer
  • Regelmatige toetsing
  • Toezicht op sociale normen voor bosbouw en verwerkende industrie

Gecertificeerd hout

Door middel van certificering van bosbeheer kunnen boseigenaren laten zien dat zij hun bos volgens de eisen van PEFC™ beheren. Uit een gecertificeerd bos kan PEFC ™ gecertificeerd hout worden geoogst.

Wat doet het PEFC ™?

De PEFC™ toetst regelmatig of landen voldoen aan de standaard die door de PEFC™ is opgesteld. Deze norm wordt regelmatig bijgesteld en opnieuw getoetst. Door deze uitgebreide methode wordt een duurzaam bosbeheer gestimuleerd.

PEFC™, meer dan alleen een houtkeurmerk

Bovendien let het PEFC™ ook op de arbeidsnormen in de bosbouw. PEFC™ hanteert als enig keurmerk ook sociale eisen voor de verwerkende bedrijven. Zo worden niet alleen de rechten van mensen in het bos beschermd, maar ook van werknemers in de hout- en papierindustrie.

Back to top