Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Geschiedenis

Geschiedenis

WEBO, een ondernemend familiebedrijf waar innovatie en een blik naar de toekomst duidelijke pijlers zijn. Door de jaren heen heeft WEBO zijn processen geoptimaliseerd en zich gepositioneerd in de markt als: ‘Uitvinders in de timmerindustrie’.

1922

Waar het allemaal mee begonnen is: de oprichting van Timmerfabriek Webo. In Borne begint de familie Wermers de onderneming. Met de opstart van Timmerfabriek Webo zijn de nieuwe uitvinders in Borne geboren. De naam is ontstaan uit de eerste twee letters van ‘Wermers’ en ‘Borne’.

1988

Jan Haase neemt de fabriek over. Hij ziet vele kansen voor het bedrijf. Timmerfabriek Webo produceert op dat moment deuren, kozijnen en producten. Hout is de grondstof in de breedste zin van het woord. Het proces dient direct gestructureerd te verlopen. Computers zijn hierbij een uitkomst. Timmerfabriek Webo werkt van meet af aan met computers en digitalisering is een duidelijke vereiste in het bedrijf.

1990

In de gemeente Borne is er tegenwerking om uit te breiden. Jan Haase besluit daarop zijn fabriek te verhuizen naar Rijssen. Daar bouwt hij een nieuwe productielocatie voor Timmerfabriek Webo, voorzien van de nieuwste apparatuur.

1991

Voor de eerste keer neemt Timmerfabriek Webo deel aan de Internationale Bouwbeurs. De beurs trekt enkele duizenden (inter)nationale bezoekers. In de Bernhardhal II, bij standnummer 1185 maakt het internationale publiek kennis met Timmerfabriek Webo.

1991

Timmerfabriek Webo blijft groeien. Al in 1991 zijn ruim 58 man personeel in dienst. Ze zijn werkzaam op kantoor en in de fabriek.

1994

Timmerfabriek Webo krijgt erkenning als innovatieve partij. Veel producten verkrijgen het KOMO-certificaat. Ook nu nog zorgt het toepassen van KOMO nog voor vele uitzonderlijke projecten.

2004

Timmerfabriek Webo ziet de meerwaarde van het werken met een FSC-certificaat en verkrijgt haar FSC-certificering. De stap richting nóg meer duurzamere producten is ingezet en geaccrediteerde instanties zien hierop toe.

2006

Timmerfabriek Webo neemt de volledig nieuwe productielocatie in gebruik. De prefab-locatie is geopend naar aanleiding van vraag uit de markt. Steeds meer partijen blijken op zoek te zijn naar een vakkundige partij die HSB-elementen kan monteren. Binnen korte tijd realiseert Timmerfabriek Webo deze efficiënte productiestraat.

2008

Timmerfabriek Webo gaat volledig van eigenaar over, van Jan naar zijn zoon Willem. Willem Haase krijgt direct de uitdaging voor zijn kiezen om het bedrijf door de crisis te loodsen. Dit lukt succesvol door innovatie binnen de onderneming nog meer te stimuleren. Waar mogelijk pakken ze met een uitvindersgeest de zaken aan.

2009

Het bedrijf blijft groeien en maakt klanten, familie en vrienden en tevens buren nieuwsgierig. Timmerfabriek Webo organiseert op 14 maart daarom haar eerste Open Dag. Iedereen krijgt een kijkje achter de schermen en kan genieten van verschillende Oud-Hollandse spellen en haring.

2011

Het vol-geautomatiseerde productieproces  treedt in werking. De Biesse Winline markeert dat voortaan het complete proces nog meer geautomatiseerd en geoptimaliseerd is. De machine is vanuit kantoor te besturen en vervangt meerdere machines. Ook is de machine direct aan te sturen vanuit het BIM-model.

2016

Timmerfabriek Webo groeit door en maakt een succes van een aantal vooraanstaande, grote projecten. De uitvindersgeest had altijd al een plek in het bedrijf en is nu ook te herkennen in de huisstijl en een nieuwe naam. Timmerfabriek Webo is voortaan simpelweg WEBO, met als credo: ‘Uitvinders in de Timmerindustrie.’

Back to top