Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Waarom HOUT?

Waarom HOUT?

Hout is in onze ogen, als uitvinders, het mooiste product. Een grondstof waar ons Timmermans oog niet op uitgekeken raakt en de uitvinder oneindig veel mogelijkheden in ziet. De functionaliteiten van hout zijn oneindig, het is herbruikbaar en voorziet in een duurzame behoefte van bouwstoffen en voelt tevens goed. De mens is al sinds eeuwen aan het ontwerpen, engineeren en bouwen met hout.

Hout heeft enkele grote voordelen, waaronder:

Hout is isolerend

Hout heeft ten opzichte van andere materialen zeer goede isolerende eigenschappen. Hout heeft een 15 keer hogere isolatie eigenschap in vergelijking tot beton, 400 keer hoger dan die van staal en 1770 hoger dan die van aluminium. Een goede reden al waarom u de keuze zou moeten laten vallen op hout. Daarbij komt dat houten kozijnen een goede muuraansluiting hebben en daardoor geen onnodig warmte verliezen. Door gebruik te maken van houten kozijnen zul je veel energie besparen in de totale levensloop van uw pand.

circulair-copy

Hout is als grondstof te gebruiken in verschillende onderdelen, daarnaast biedt het op het einde van zijn levensloop de mogelijkheid om verwerkt te worden tot een ander product. Het kan tevens weer opgenomen worden in de biologisch kringloop. Wellicht een interessant thema, circulair bouwen.

co2

Ten opzichte van andere bouwmaterialen is de CO2 uitstoot van hout positief. Voor de winning van hout is zeer weinig energie nodig en daardoor is de CO2 uitstoot van de grondstof hout minimaal. En als boom is het zelfs CO2 positief. Waardoor het een zeer milieu bewuste grondstof is.

Houten kozijnen zijn inbraakwerend

Houten kozijnen zijn relatief licht en hebben een relatief grote sterkte. Dit zorgt ervoor dat houten kozijnen een hoog inbraakwerend vermogen hebben. Mocht er dan toch iemand ongewenst naar binnen zijn gekomen, dan is de braakschade bij een houten kozijn gemakkelijk te repareren. En hoeft niet het gehele kozijn vervangen te worden.

veilig
Houten kozijnen zijn brandveilig

Houten kozijnen hebben aantoonbaar een hoge brandveiligheid. Vaak wordt er aangenomen dat houten kozijnen zeer brandbaar zijn. Dit is niet waar, de wetenschap heeft uitgewezen dat hout een vertragende werking heeft. Dit komt doordat hout een gering warmtegeleidend vermogen heeft.

Hout is mooi en vertrouwd

Niks voelt zo vertrouwd als thuiskomen van een lange vakantie en daarna uw eigen houten voordeur te openen. Hout geeft u direct het vertrouwde huiselijke gevoel wat u enkele dag gemist heeft. In de winter geeft het houtenkozijn bescherming tegen de natuur en in de zomer geeft het toegang tot de buitenwereld. Hout staat voor stabiliteit, warmte en vertrouwelijkheid.

Hout gaat mee in de trend

Hout heeft een natuurlijke uitstraling en is waar nodig te restaureren en repareren. Houten kozijnen zijn op termijn te voorzien van een naar eigen smaak in te vullen kleur.  Zo kunt u op termijn overgaan tot een andere kleur die weer aan de laatste trends voldoet. Zo raakt u er nooit op uitgekeken, met soortgelijke materialen is dit veelal niet mogelijk.

Hout is multifunctioneel

Hout heeft oneindig veel mogelijkheden het is daarom inzetbaar op veel vlakken. Grootse bouwprojecten waarbij hout als de basis dient. Daarnaast heeft het vele mogelijkheden als het gaat voor de inzet van scheepsbouw, speelgoed en verschillende gebruiksvoorwerpen.

Geschreven naar aanleiding van een NBvT artikel.

Back to top