Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Meer over hout

Hout, het goud van de toekomst

Door het gebruik van verantwoord hout, dragen we met elkaar bij aan een betere leefomgeving. In alle stadia van de gebruikscyclus is hout de beste keus. Of het nou om duurzaamheid, milieubelasting of uitstraling gaat, hout heeft de grootste voordelen. Als uitvinders in de timmerindustrie kiezen wij er dan ook voor om al onze producten te baseren op hout, want wij geloven dat als je beter bouwt, je beter leeft.

Hout is duurzaam

We gebruiken duurzaam hout. De verantwoorde herkomst van het hout zorgt er voor dat bossen duurzaam beheerd worden. Dat is te zien aan onze PEFC-, FSC® en STIP®certificaten. Hout is namelijk hernieuwbaar: bomen kunnen vanaf 20 jaar geoogst worden, in tegenstelling tot andere grondstoffen die eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Met verantwoord bosbeheer zorgen we er samen voor dat hout niet wordt uitgeput. Al honderden jaren wordt het toegepast als grondstof in de bouw en bewijst duurzaam en betrouwbaar te zijn.

Hout is daarnaast het meest recyclebare materiaal.  Natuurlijk is het ook een biologisch afbreekbaar materiaal, waardoor we de aarde schoon houden voor toekomstige generaties. Verantwoord duurzaam hout is in de basis circulair en is oneindig her te gebruiken.

Hout is een slimme opslag van CO2

Bomen zijn in staat CO2 uit de lucht te halen: dit kennen we ook wel als fotosynthese. Per m3 wordt er gemiddeld wel 0,9 ton CO2 opgenomen door bomen!. Hout is de enige grondstof wat CO2 opslaat in plaats van CO2 uitstoot. Hout heeft als natuurproduct ook geen schadelijke emissies tijdens de gebruiksduur. Het gebruik van hout in kozijnen, deuren, gevelsystemen en HSB-elementen, zorgt ervoor dat het milieu wordt geholpen in plaats van vervuild!

Hout isoleert van nature

Hout is een van nature isolerend materiaal. De unieke celstructuur van dit materiaal bevat isolerende eigenschappen die bijvoorbeeld wel 1170 keer hoger zijn dan die van aluminium, 15 keer hoger dan die van beton en 400 keer hoger dan dat van staal! De muuraansluitingen van houten kozijnen voorkomen onnodige warmte- en dus energieverliezen. Het toepassen van houten kozijnen of HSB-elementen in een gebouw bespaart daarom gedurende de totale levensduur van het pand veel energie

Hout biedt ontwerpvrijheid

Hout is de keuze van vele ontwerpers. Alle details zijn maatwerk. Hout is in elke gewenste kleur leverbaar en heeft van nature een warme uitstraling. Doordat hout maatwerk mogelijk maakt, kan het aan elke wens en behoefte worden aangepast. Dat kan ook later in de gebruiksfase, denk hierbij aan het plaatsen van triple glas in een BENG-Kozijn® om van nóg betere isolatievoordelen te genieten en om zo ook aan de NOM-norm te voldoen. Door de ontwerpvrijheid en flexibiliteit van hout is iedere gewenste uitstraling mogelijk. Steigerloos® gevelelementen leveren ook een fraai uiterlijk op door de combinatie van houtskeletbouwelementen met gevelafwerkingen.

Back to top