Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

HSB: de beste keus!

Waarom houtskeletbouw de beste keuze is!

Tegenwoordig is het mogelijk om met verschillende technieken te bouwen, daar is houtskeletbouw er één van. Er bestaan veel misvattingen over bouwen met hout. Maar wat houdt houtskeletbouw eigenlijk in? En wat zijn de voordelen? Maar bovenal, is een houten huis wel veilig? Onze HSB-adviseur vertelt je er graag meer over!

Informatie of advies nodig?
Niek Troost
Advies & Ontwerp
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73
Prefab HSB voor de toekomst

Bouwen met hout, HSB-elementen, duurzaamheid en draagconstructies zijn allemaal termen die om de hoek komen kijken bij houtskeletbouw. Wanneer er volgens de houtskeletbouwtechniek wordt gebouwd, bestaat de volledige constructie uit hout. Ofwel, het skelet is van hout.

Bij WEBO werken we met houtskeletbouwelementen, afkorting HSB-elementen, die prefab geproduceerd worden in onze moderne fabriek. De elementen gaan op transport richting de bouw en worden daar in elkaar gemonteerd. Vrij snel daarna kan de afbouw van het gebouw van start gaan!
HSB-elementen zijn dé slimmere keuze

Bouwen met houtskeletbouwelementen heeft zo zijn voordelen. De elementen worden prefab geproduceerd en dat geeft enorme bouwtijdverkorting. Daardoor is de woning ook in korte tijd wind- en waterdicht. Daarnaast is bouwen met hout goedkoper ten opzichte van traditionele bouw, omdat de materialen minder zwaar zijn en daardoor geen extra funderingstechnieken nodig heeft. Daarbij is de bouwtijd korter en dus minder arbeidskosten.

Het hout dat WEBO inzet is volledig duurzaam en dus goed voor het milieu. Wat ook een bijdrage levert aan het milieu is de goede isolatiewaarde. Hout heeft van nature kleine luchtkamertjes en dat isoleert het gebouw! Hoe dikker de houtlaag, hoe beter het isoleert. Zo kun je zelfs BENG- en NOM-eisen behalen!
LEUK OM TE WETEN

Vanaf 2021 moeten alle nieuwbouw- en renovatieprojecten voldoen aan de BENG-eis. Met andere woorden Bijna Energie Neutraal Gebouw. Deze eis is een opstapje naar de toekomst van 2050. In dat jaar is de NOM-eis van kracht, ook wel Nul op de Meter.

De BENG- en NOM-eisen worden behaald door de slimste isolatietechnieken toe te passen. Deze technieken zijn goed toe te passen bij HSB-elementen!

Safety first: Hout is brandwerend

De meesten van ons denken dat hout niet brandveilig is, maar niets is minder waar. HSB gebouwen zijn gemaakt van massief hout. Hoe massiever het hout, hoe moeizamer het vlam vat. Immers kun je een houten balk niet aansteken met een lucifer, want de reactietijd van ontbranding is erg lang. Zo bereik je elementen die 30 minuten brandwerend of 60 minuten brandwerend zijn.

En wanneer het toch in brand staat, behoudt hout haar draagkracht langer dan andere materialen die in de bouw worden gebruikt, zoals beton en staal. Zolang het vuur de kern niet bereikt van het hout, bestaat er geen instortingsgevaar. Terwijl staal haar draagkracht sneller verliest, doordat het smelt. Hout is daarom een veilige optie!

Unieke prefab HSB gevelelementen

Gebouwen worden een stuk efficiënter neergezet dan in traditionele bouw door te werken met geprefabriceerde muur elementen. We oogsten al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Onze HSB-elementen kunnen worden voorzien van houten kozijnen die voldoen aan de NOM-normen, voor een complete Nul-op-de-Meter gevel. Alles wat uit onze fabriek komt is klaar voor 2050. Doordat hout van nature een isolerende werking heeft en we effectieve isolatietechnieken hebben ontwikkeld, worden hoge RC-waardes behaald. Ons BENG-Element heeft een RC-waarde van 4,5 tot 5, het NOM-Element bereikt een RC-waarde tot 8.0.


BENG- OF NOM-ELEMENT®
RC-WAARDE
Het van nature isolerende hout in combinatie met onze isolatietechnieken, zorgen voor een BENG of NOM-Element® met een RC-waarde tot wel 8,0.
CO2-OPSLAG
Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat. Bouwen met HSB-elementen draagt daarom bij aan een betere leefomgeving. BOUWTIJDVERKORTING
Door een compleet prefab HSB-element toe te passen wordt de bouwtijd verkort.

Zij gingen je voor

WEBO: innovatieve HSB oplossingen

Wereldwijd is er een sterke stijging in het toepassen van houtskeletbouw elementen. 90% van alle woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten is opgetrokken in houtskeletbouw-elementen.

Als uitvinders in de timmerindustrie en HBS-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. Onze HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je niks meer zelf te plaatsen.

Een hoogwaardig ontwerp en vrijheid in gevelarchitectuur?

Benieuwd wat wij voor jouw ontwerp kunnen betekenen? Neem contact op met Niek Troost en hij denkt graag met je mee.

Een hoogwaardig ontwerp en vrijheid in gevelarchitectuur?

Benieuwd wat dit voor jouw bouwproject kan betekenen?
Bespreek je wensen met Niek Troost en hij denkt graag met je mee.Of download de STABU bestekteksten

Back to top
error: Deze content is beschermd