Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

HSB: de beste keus!

Waarom houtskeletbouw de beste keuze is!

Tegenwoordig is het mogelijk om met verschillende technieken te bouwen, daar is houtskeletbouw er één van. Er bestaan veel misvattingen over bouwen met hout. Maar wat houdt houtskeletbouw eigenlijk in? En wat zijn de voordelen? Maar bovenal, is een houten huis wel veilig? Onze HSB-adviseur vertelt je er graag meer over!

Prefab HSB voor de toekomst

Bouwen met hout, HSB-elementen, duurzaamheid en draagconstructies zijn allemaal termen die om de hoek komen kijken bij houtskeletbouw. Wanneer er volgens de houtskeletbouwtechniek wordt gebouwd, bestaat de volledige constructie uit hout. Ofwel, het skelet is van hout.

Bij WEBO werken we met houtskeletbouwelementen, afkorting HSB-elementen, die prefab geproduceerd worden in onze moderne fabriek. De HSB-wanden gaan op transport richting de bouw en worden daar in elkaar gemonteerd. Vrij snel daarna kan de afbouw van het gebouw van start gaan!

HSB-elementen zijn dé slimmere keuze

Bouwen met houtskeletbouwelementen heeft zo zijn voordelen. De HSB-wanden worden prefab geproduceerd en dat geeft enorme bouwtijdverkorting. Daardoor is de woning ook in korte tijd wind- en waterdicht. Daarnaast is bouwen met hout goedkoper ten opzichte van traditionele bouw, omdat de materialen minder zwaar zijn en daardoor geen extra funderingstechnieken nodig heeft. Daarbij is de bouwtijd korter en zijn er dus minder arbeidskosten.

Het hout dat WEBO inzet is volledig duurzaam en dus goed voor het milieu. Wat ook een bijdrage levert aan het milieu is de goede isolatiewaarde. Hout heeft van nature kleine luchtkamertjes en dat isoleert het gebouw! Hoe dikker de houtlaag, hoe beter het isoleert. Zo kun je zelfs BENG- en NOM-eisen behalen!
LEUK OM TE WETEN

Vanaf 2021 moeten alle nieuwbouw- en renovatieprojecten voldoen aan de BENG-eis. Met andere woorden Bijna Energie Neutraal Gebouw. Deze eis is een opstapje naar de toekomst van 2050. In dat jaar is de NOM-eis van kracht, ook wel Nul op de Meter.

De BENG- en NOM-eisen worden behaald door de slimste isolatietechnieken toe te passen. Deze technieken zijn goed toe te passen bij HSB-elementen!

Safety first: Hout is brandwerend

De meesten van ons denken dat hout niet brandveilig is, maar niets is minder waar. HSB gebouwen zijn gemaakt van massief hout. Hoe massiever het hout, hoe moeizamer het vlam vat. Immers kun je een houten balk niet aansteken met een lucifer, want de reactietijd van ontbranding is erg lang. Zo bereik je elementen die 30 minuten brandwerend of 60 minuten brandwerend zijn.

En wanneer het toch in brand staat, behoudt hout haar draagkracht langer dan andere materialen die in de bouw worden gebruikt, zoals beton en staal. Zolang het vuur de kern niet bereikt van het hout, bestaat er geen instortingsgevaar. Terwijl staal haar draagkracht sneller verliest, doordat het smelt. Hout is daarom een veilige optie!

Unieke prefab HSB gevelelementen

Gebouwen worden een stuk efficiënter neergezet dan in de traditionele bouw, wat komt door het werken met geprefabriceerde elementen. We oogsten dan ook al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Bij WEBO worden de HSB-wanden voorzien van houten kozijnen die voldoen aan de NOM-normen, wat zorgt voor een complete Nul-op-de-Meter gevel. Alles wat uit onze fabriek komt is klaar voor 2050. Hout heeft van nature een isolerende werking. Daarnaast hebben we effectieve isolatietechnieken ontwikkeld, daardoor worden er dan ook hoge RC-waardes behaald. Neem bijvoorbeeld ons BENG-Element die een RC-waarde van 4,5 tot 5 bereikt, of het NOM-Element dat een RC-waarde tot 8.0 behaalt. Deze zijn modulair en het veranderen van een HSB gebouw in de toekomst is daardoor mogelijk!


BENG- OF NOM-ELEMENT®


RC-WAARDE
Het van nature isolerende hout in combinatie met onze isolatietechnieken, zorgen voor een BENG of NOM-Element® met een RC-waarde tot wel 8,0.
CO2-OPSLAG
Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat. Bouwen met HSB-elementen draagt daarom bij aan een betere leefomgeving. LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Zij gingen je voor in de HSB

WEBO: innovatieve HSB oplossingen

Wereldwijd is er sprake van een sterke stijging van het toepassen van houtskeletbouw elementen. Neem bijvoorbeeld de huizen in Canada, 90% daarvan is opgetrokken in houtskeletbouw-elementen.

Als HSB-leverancier en uitvinders in de timmerindustrie, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. Onze HSB gevelelementen kunnen ook prefab worden voorzien van kozijnen en glas! Zo hoef je dus niks meer zelf te plaatsen, en rest alleen het monteren.

Een hoogwaardig ontwerp en vrijheid in gevelarchitectuur?

Benieuwd wat wij voor jouw ontwerp kunnen betekenen? Neem contact op met Niek Troost; hij denkt graag met je mee.

Een hoogwaardig ontwerp en vrijheid in gevelarchitectuur?

Benieuwd wat dit voor jouw bouwproject kan betekenen?
Bespreek je wensen met Niek Troost en hij denkt graag met je mee.

Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Back to top