Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

HSB-fundering: licht en duurzaam bouwen

Fundering houtskeletbouw

Welk type fundering past bij een HSB (houtskeletbouw) gebouw? En hoe kan een HSB-wand worden aangesloten op bijv. metselwerk? Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten.

INFORMATIE & ADVIES
NIEK TROOST
ADVIES & ONTWERP
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73

Fundering HSB-wand

Fundering HSB-wand

De basis van een houtskeletbouw-element is de fundering. HSB-elementen zijn volledig van hout, waardoor ze lichtgewicht zijn. Hierdoor is een zware fundering niet nodig.

Over het algemeen kunnen bij HSB-wanden dezelfde funderingstechnieken worden gebruikt als bij de traditionele stenen bouw. Denk hierbij aan een strookfundering, funderingsplaat of paalfundering.


STIP® certificaat voor duurzaam hout

Verankering HSB-wand op fundering

Bij de verankering van HSB-elementen op de fundering dient de onderzijde beschermd te worden tegen optrekkend vocht. Ook andere afdichtingen, vochtkeringekn en folie-overlappingen (dampremmende folie) moeten tijdens de montage op de juiste wijze conform de voorschriften gerealiseerd worden. Neem contact op voor meer informatie.

LEUK OM TE WETEN

Wist je dat bouwen met houtskeletbouw goedkoper is ten opzichte van traditionele bouw?

De materialen zijn minder zwaar, waardoor er geen extra functioneringstechnieken nodig zijn.

Het resultaat? Bouwtijdverkorting en dus minder arbeidskosten.

Dé leverancier voor HSB-elementen

Dé leverancier voor HSB-elementen

Onze HSB-elementen worden geprefabriceerd in onze moderne fabriek. Daarbij wordt rekening gehouden met het type gevelafwerking (bijvoorbeeld metselwerk) dat uiteindelijk op de elementen wordt aangebracht. Uniek is dat we in de fabriek ook de kozijnen – inclusief glas en aflak – al in de elementen kunnen plaatsen. Bij Steigerloos® Bouwen zijn de elementen zelfs voorzien van een complete buitenschil. Zo kun je kiezen voor houten gevelbekleding, minerale steenstrips, zonnepanelen en plaatmateriaal. De complete elementen worden op de bouwplaats direct vanuit de kraan verankerd.

Unieke prefab HSB gevelelementen

Als uitvinders in de timmerindustrie en HBS-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage: wij verzorgen alles. Alles wat uit onze fabriek komt is klaar voor 2050. De elementen zijn bovendien modulair, waardoor een HSB-gebouw in de toekomst aangepast kan worden!

BENG- OF NOM-Element®HSB-elementen van WEBO

BENG- en NOM-eisen
Voldoe aan alle BENG-eisen. Energieneutraal bouwen en voldoen aan de NOM-eisen? Gebruik dan ons NOM-Element®.

Rc-waarde tot 8,0
Als isolatie passen we minerale wol toe. Samen met de isolerende eigenschappen van hout kunnen de HSB-elementen een Rc-waarde tot wel 8,0 behalen.

Combineer met kozijnen
Laat de HSB-elementen prefab voorzien van kozijnen en profiteer van maximale bouwtijdverkorting.

Gevelafwerkingen
We engineeren HSB-elementen die met vele gevelafwerkingen toegepast worden: van steenstrips en baksteen tot houten en kunststof gevelbekleding.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

HSB-wand met steenstrips detail

Benieuwd naar de opbouw van een HSB-element, inclusief gevelafwerking? Bekijk dan onze HSB-detail pagina.

HSB-DETAILS

Duurzaam en snel bouwen

Benieuwd wat dit voor jouw bouwproject kan betekenen?
Bespreek je wensen met Niek Troost; hij denkt graag met je mee.

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Vraag online je offerte aan

Back to top