Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Nautique Living Amsterdam

Houtskeletbouw details | HSB wand brandwerend

Brandwerende HSB-elementen

HSB wanden van WEBO voldoen aan alle eisen omtrent brandwerendheid. We leveren onze HSB-elementen standaard met een KOMO-attest-met-productcertificaat voor brandwerende HSB wanden.

INFORMATIE & ADVIES
NIEK TROOST
ADVIES & ONTWERP
ntroost@webo.nl
+31 6 10 97 83 73

Brandwerendheid van HSB wanden

Brandwerendheid van HSB wanden

Is een HSB wand wel brandwerend? Dat vragen mensen zich vaak af, terwijl bouwen met hout juist heel brandveilig is.

HSB-elementen zijn gemaakt van massief hout. Hoe massiever het hout, hoe langer de reactietijd en hoe hoger de ontbrandingstemperatuur. Onbrandbare gipsplaten en minerale isolatie (wol) zorgen ervoor dat het hout tegen brand beschermd wordt.

Afhankelijk van de attesten zijn de HSB wanden tot wel 30 of 60 minuten brandwerend.


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Draagkracht van hout

Wanneer er toch brand uitbreekt in een pand, is de schade bij houtskeletbouw vaak minder groot dan bij een traditioneel gebouwd pand.

Dit komt doordat hout haar draagkracht langer behoudt dan andere materialen die in de bouw worden toegepast, zoals beton en staal.

Een brandwerende HSB wand heeft een grote draagkracht, waardoor er geen sprake is van instortingsgevaar. Staal verliest daarentegen haar draagkracht, aangezien het smelt. Ook beton brengt een groot nadeel met zich mee. De betonnen structuur kan namelijk plotseling bezwijken tijdens de brand. Bouwen met HSB wanden is dus een veilige keuze!

Benieuwd naar de mogelijkheden van HSB-Elementen?


LEUK OM TE WETEN

Wist je dat bouwen met bakstenen typisch Nederlands is?

In veel landen zijn houtskeletbouw-woningen vanzelfsprekend. Denk hierbij aan Noorwegen, Zweden, Canada, Amerika en Duitsland.

De laatste jaren breekt prefab bouwen ook door in Nederland. Hierdoor is er meer aandacht gekomen voor prefab HSB wanden, ook op het gebied van brandveiligheid.

Dé leverancier voor HSB-elementen

Dé leverancier voor HSB-elementen

Als uitvinders in de timmerindustrie en HBS-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage: wij verzorgen alles. Onze HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je dus niks meer zelf te plaatsen. Onze prefab gevelelementen zijn uniek in de wereld! Door te bouwen met hout helpen we de wereld dan ook een handje verder. Onze elementen zijn voorzien van goede isolatiewaarden waardoor je voldoet aan de BENG / NOM eisen en daarmee ben je klaar voor de toekomst. Wil je een compleet BENG/NOM-gevelelement? Kies dan voor de combinatie met BENG/NOM-Kozijnen in een Steigerloos® gevelelement!

Unieke prefab HSB gevelelementen

Gebouwen worden een stuk efficiënter neergezet dan in de traditionele bouw, wat komt door het werken met geprefabriceerde elementen. We oogsten dan ook al jarenlang succes met prefab gevelelementen met hoge isolatiewaardes. Bij WEBO worden de HSB wanden voorzien van houten kozijnen die voldoen aan de NOM-normen, wat zorgt voor een complete Nul-op-de-Meter gevel. Alles wat uit onze fabriek komt is klaar voor 2050. Hout heeft van nature een isolerende werking. Bij WEBO hebben we effectieve isolatietechnieken ontwikkeld, waardoor er hoge RC-waardes kunnen worden behaald. Neem bijvoorbeeld ons BENG-Element die een RC-waarde van 4,5 tot 5 bereikt, of het NOM-Element dat een RC-waarde tot 8.0 behaald. Deze zijn modulair en het veranderen van een HSB gebouw in de toekomst is daardoor mogelijk!

BENG- OF NOM-ELEMENT®Bouwtijdverkorting
Door een compleet prefab HSB-element toe te passen wordt de bouwtijd enorm verkort.

BENG- en NOM-eisen
Voldoe aan alle BENG- en NOM-eisen. Energieneutraal bouwen en voldoen aan de NOM-eisen? Gebruik dan ons NOM-Element®

Rc-waarde
Het van nature isolerende hout in combinatie met onze isolatietechnieken, zorgt voor een BENG of NOM-Element® met een Rc-waarde tot wel 8,0.

CO2-opslag
Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat. Bouwen met HSB-elementen draagt daarom bij aan een betere leefomgeving.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

WEBO: innovatieve HSB oplossingen

Wereldwijd is er een sterke stijging van het toepassen van houtskeletbouw-elementen. Neem bijvoorbeeld de woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten, 90% daarvan is opgetrokken in houtskeletbouw-elementen.

Als uitvinders in de timmerindustrie en HBS-leverancier, kunnen wij meedenken in jouw ontwerpproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. Onze HSB gevelelementen kunnen ook prefab voorzien worden van kozijnen en glas! Zo hoef je dus niks meer zelf te plaatsen, en rest echter alleen het monteren.

Brandwerende wanden 30 & 60 minuten

Benieuwd wat een brandwerende wand van WEBO voor jouw project kan betekenen?
Bespreek dan je wensen met Niek Troost; hij denkt graag met je mee.

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Vraag online je offerte aan

Back to top