Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Hoe je duurzaam bouwt met aluminium kozijnen

Hoe je duurzaam bouwt met aluminium kozijnen

Duurzaam bouwen, het is een thema dat steeds meer in opkomst is en in de praktijk wordt toegepast. Bouwend Nederland gaat bewuster aan de slag en iedereen probeert op zijn eigen manier zijn steentje bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelen. Aluminium kozijnen zijn vaak de optie voor strakke ontwerpen van architecten. Maar als het gaat om houten, kunststof en aluminium kozijnen, is aluminium het minst duurzame van de drie. Wat dan de oplossing is voor aluminium- en duurzaamheidsliefhebbers? Lees gauw verder.

Maatwerk: Detailleringen, afwerkingen, kleuren aluminium

Als het om hout-aluminium kozijnen gaat, zijn er 3 opties: Geanodiseerd, moffeling met krasbestendige structuurlak en een vlakke moffeling. Ze bieden allemaal een verschillende look, afhankelijk van jouw ontwerp, is er altijd een afwerking die jouw droomdesign versterkt. Aluminium in kozijnen biedt een strak uiterlijk, hoge reflectie, corrosiebestendigheid, wind- en waterbestendigheid, een verwachte levensduur van 80 jaar, en dat allemaal zonder onderhoud.

Geanodiseerd aluminium

Geanodiseerd aluminium zorgt voor een fraaie uitstraling met een zilver-achtig uiterlijk, dat vooral in de moderne architectuur goed in het plaatje past. Gekleurd geanodiseerd aluminium is dan ook steeds meer in opkomst. Door de kwalitatief hoogwaardige eigenschappen van aluminium te comibineren met een gekleurde anodiseerlaag, is elk ontwerp te realiseren en zijn de mogelijkheden eindeloos.

Moffeling met krasbestendige structuurlak

Een moffeling met structuurlak geeft een korrelig, kleurvast en krasbestendig oppervlak. Deze afwerking geeft een mattere look aan het aluminium en meer structuur. En ietwat ruigere, ruwere look dus! Door het gebruik van deze tweecomponentenlak krijgt u een korrelig oppervlak dat even kleurvast maar nog krasbestendiger is dan bijvoorbeeld een vlakke moffeling, welke een glad, glanzend oppervlak biedt.

Vlakke moffeling

Kiest u voor een vlakke moffeling, dan kiest u voor een profiel met glad oppervlak waarbij de glans afhankelijk is van de kleur. Maar ook als u de originele metaaltint wilt behouden, kunt u kiezen voor een vlakke moffeling of een moffeling met een krasbestendige structuurlak. De vlakke, ook wel gladde moffeling geeft een mooie glans aan het aluminium. Dit zorgt voor een mooie lichtreflectie!

Aluminiumkleuren

De kleurmogelijkheden voor aluminium zijn zo groot, dat er geen limiet aan lijkt te zitten. Het aluminium gedeelte van kozijnen is te verkrijgen in elke RAL-kleur, en dat zijn er veel, kunnen we alvast verklappen. RAL heeft een groot scala aan verfkleuren, waardoor jouw perfecte kleur er altijd tussen staat!

Hoe aluminium en hout elkaar versterken

De mogelijkheden lijken eindeloos met aluminium kozijnen, maar deze kunnen nog eindelozer.

We vertelden al dat als het gaat om kozijnen, aluminium de minst duurzame optie is. Aangezien de overheid vele duurzaamheidsnormen zoals de BENG en NOM-norm invoert, wordt duurzaam bouwen niet alleen iets wat wij graag willen doen, maar ook wat we moeten doen.

Als uitvinders in de timmerindustrie zijn we daarom op zoek gegaan naar een kozijn dat de voordelen van aluminium biedt, maar toch zo duurzaam mogelijk is. Het resultaat: het Hout-Aluminium Kozijn, ook wel het HoutAlu-Kozijn®. Met dit kozijn worden de duurzame, warme en stijlvolle aspecten van hout gecombineerd met de onderhoudsvrijheid, strakke look en weersbestendigheid van aluminium.

HoutAlu-Kozijn®

De binnenzijde van het HoutAlu-Kozijn® bestaat uit hout. De houten zijde zorgt voor vele voordelen die andere grondstoffen niet kunnen bieden. Hout is namelijk duurzaam, circulair en wie met verantwoord hout bouwt, denkt aan het welzijn van het milieu. In tegenstelling tot alle (ja alle!) andere bouwmaterialen, is hout hernieuwbaar.

Hout laat zich kennen door eindeloos veel mogelijkheden in ontwerp. Wil je bijvoorbeeld een extra chique uitstraling? Kies dan voor eikenhout met een transparante afwerking. Wil je een prachtige roze-achtige houtkleur met een warme uitstraling, kies dan voor douglashout! Zo zorgt elke houtsoort voor een andere look, en daar heeft WEBO er als houtliefhebber genoeg van. Niet alleen de houtsoort zorgt voor een indrukwekkende uitstraling, maar ook de flexibiliteit maakt dromen waar. Zo zijn de grootste en meest aparte afmetingen mogelijk.

De binnenkant van het HoutAlu-Kozijn® bestaat dus uit hout, en je raadt het al: de buitenzijde bestaat uit aluminium. Om het kozijn zo duurzaam mogelijk te maken, is het percentage van aluminium minimaal. Over het algemeen bouwen we het kozijn namelijk op uit 20% aluminium en 80% hout. Zo duurzaam mogelijk, maar ook zo stijlvol mogelijk!

Enkele referentieprojecten

Back to top