Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

RUIM 2.000 PANELEN MAKEN VAN DAK WEBO DUURZAME ENERGIECENTRALE

Rijssen – KiesZon heeft in Rijssen een zonnedak gerealiseerd in opdracht van WEBO. WEBO is gespecialiseerd in het produceren van houten kozijnen,  HSB-elementen en ook gevelelementen onder het merk Steigerloos® Bouwen. Het zonnedak is medio december in bedrijf gesteld en gaat jaarlijks voor een duurzame energieproductie zorgen van ruim 570.000 kWh.

Bij WEBO, dat in 1988 in Rijssen is opgericht, neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen een centrale plaats in haar werkwijze in. Zo gebruikt WEBO uitsluitend duurzaam hout en is dit ook de enige grondstof die CO2 opslaat. Tevens beschikt WEBO over FSC®, PEFC  en STIP® certificering en lopen zij voorop in circulair bouwen. Aan de bestaande MVO maatregelen is het sinds december 2019 mogelijk een duurzame energiecentrale op het eigen dak van WEBO toe te voegen. Het zonnedak is de volgende stap binnen het beleid dat WEBO voert met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen.

WEBO schakelde voorafgaand aan de totstandkoming van het zonnedak Kleissen Bouwmanagement & Advies in. Zij verzorgden de complete proces- en projectsturing, daaronder vielen onder meer de constructieve controle, prijs- en contractvorming en ook de begeleiding bij de uitvoering en oplevering.

Voor KiesZon, dochteronderneming van duurzame energieleverancier Greenchoice, betekende de realisatie van het zonnedak van WEBO het tweede zonnestroomproject in Rijssen. Momenteel wordt ook Zunneweide Riessen gerealiseerd naast de N350 tussen Rijssen en Holten.

Het zonnedak van WEBO gaat jaarlijks ruim 570.000 kWh opwekken, wat overeenkomt met het stroomverbruik van 204 gemiddelde huishoudens per jaar. Qua CO2 reductie gaan de zonnepanelen zorgen voor een besparing van 343 ton CO2.

Back to top