Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Retrofit Europe 2018

Retrofit Europe conferentie

Het toonaangevende “International Sustainable Built Environment Conferencies” (SBE-conferentie) heeft in samenwerking met WEBO op 5-6 november bij de Technische Universiteit te Eindhoven een conferentie georganiseerd over duurzame bouw en constructie, gepromoot door de internationale organisaties IISBE, CIB, UNEP-SBCI en ook FIDIC.  Het belangrijkste thema was:

“Renovatie van 250 miljoen woningen op 0-energieprestatie van woningen in Europa”

De conferentie begon en eindigde met ‘round table’ debatten over ‘hoe 250 miljoen woningen naar netto-nul energie gekregen kunnen worden binnen de beschikbare CO2-budgetten onder het ‘2 graden-scenario’. Hierbij is er tijdens inspirerende plenaire sessies ingegaan op diverse onderwerpen als beleid, technologie, sociale acceptatie, het opschalen van productie, de keuze van concepten voor het lokale klimaat en het vermijden van materiaal terugkeer.

Namens WEBO heeft Willem Haase gepresenteerd hoe hij de duurzaamheidstransitie van de 250 miljoen woningen voor zich ziet.

Daarnaast zijn erop 7 november diverse excursies georganiseerd. Ook WEBO mocht woensdag 7 november een aantal gasten ontvangen. De gasten begonnen met een bedrijfspresentatie, hierna volgde een interessante rondleiding door fabriek en kantoor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende zes thema’s stonden tijdens de SBE19 NL centraal:

  1. Renovatie van 250 miljoen huizen op 0-energieprestatie van woningen in Europa
  2. Concepten/ pakketten voor grootschalige renovatie
  3. Prefab retrofit paneel productie-eenheden en opschaling
  4. Materialen, circulair/ biobased en ook CO2-impacten van retrofitting
  5. Europees wijde toepassing versus lokale (landelijke) toepassing
  6. Best practices en leren van de 1e generatie H2020 projecten, in het bijzonder gericht op de diepe renovatie en het implementeren van een breed scala aan innovaties.
Back to top