Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Steigerloos® Bouwen - Hofbadtoren Den Haag

Qv10-waarde van 0,15 met HSB-Elementen van WEBO

Luchtdicht bouwen met complete HSB-gevelelementen

Hoe minder energie een gevel verliest door luchtlekkage, des te beter is dit voor de energieprestatie van het gebouw. De hoeveelheid lucht die per seconde door de gebouwschil stroomt bij een drukverschil van 10 Pascal wordt aangeduid als de Qv10-waarde. Deze waarde wordt uitgedrukt in dm³/s, of in dm³/s per m² als de vloeroppervlakte wordt meegerekend. De Qv10-waarde meet enkel de luchtverplaatsing via onbedoelde openingen, niet via de aangebrachte ventilatieopeningen.

De Steigerloos®–  en HSB-elementen van WEBO behalen een Qv10-waarde tussen 0,4 en 0,15 dm³/s, waarmee ze voldoen aan de norm voor luchtdichtheid zoals gespecificeerd in de BENG-berekening.

BERNARD REUVERS
TECHNICAL SALES ENGINEER
breuvers@webo.nl
+31(0)610 84 00 63
Prefab gevelelement van Steigerloos® Bouwen
+ GEEN STEIGERMATERIAAL
+ MAXIMALE BOUWTIJDVERKORTING
+ BRANDKLASSE B
Luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen beoogt het minimaliseren van ongecontroleerde luchtstromen door kieren en naden. Met name door de huidige BENG- en NOM-normen worden hoge eisen gesteld aan energiezuinig bouwen. De Qv10-waarde voor luchtdichtheid speelt hierin een cruciale rol.

Prefab HSB-elementen zijn een uitstekende optie om ongewenste luchtverplaatsing tegen te gaan en aan de strengste eisen te voldoen.


Luchtdichtheidsklasse

Een goede luchtdichtheid van verschillende componenten van de gebouwschil resulteert in een lagere Qv10-waarde. Volgens NEN 2687 zijn er drie klassen voor luchtdicht bouwen:

  • Klasse 1 (basis): Qv10 van 0,6 dm³/s,m², voldoet aan de minimale eis van het Bouwbesluit voor woningbouw.
  • Klasse 2 (goed): Qv10 van 0,6 tot 0,3 dm³/s,m² voor energiezuinig bouwen.
  • Klasse 3 (uitstekend): Qv10 kleiner dan 0,15 dm³/s,m² voor passief bouwen.
LEUK OM TE WETEN
De blowerdoortest is een veelgebruikte methode om luchtdoorlatendheid te meten. Hierbij wordt een deel van het gebouw blootgesteld aan een over- of onderdruk van 50 Pascal, meestal uitgevoerd bij de oplevering.

Een te grote luchtverplaatsing tussen binnen en buiten leidt niet alleen tot energieverlies, maar heeft ook negatieve effecten op waterdichtheid, geluidsisolatie, rook- en stofdichting.

Prestaties Steigerloos® Bouwen

Prestaties Steigerloos® Bouwen

De prefab HSB- en Steigerloos® elementen kunnen ontworpen worden voor klasse 3 (uitstekend) in luchtdichtheid, wat significant beter is dan de vereisten van het Bouwbesluit. Deze elementen behalen niet alleen een lage luchtdoorlatendheid, maar ook Rc-waarden tot 8,0 en dragen bij aan de brandveiligheid van gebouwen.

belangrijkste prestaties:

Qv10-waarde: 0,4-0,15
Rc-waardes: 5,5 – 8,0
Brandklasse B

HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Voordelen prefab elementen

Luchtdichtheid en kierdichting

Isolatie

Kwaliteitsnormen

Houten & hout-aluminium kozijnen

HSB en Steigerloos® referentieprojecten

G8 Tango, Utrecht

Steigerloos®Bouwen

Stadswinkel te Tilburg

HSB-Elementen

Mariskwartier, Vlaardingen

Steigerloos®Bouwen

The Market Hotel

HSB-Elementen

Ga jij ook voor efficiënter, slimmer en duurzamer bouwen?

De Steigerloos® en HSB-elementen van WEBO bieden een uitkomst om aan de eis voor luchtdicht bouwen te voldoen. De elementen worden zowel bij nieuwbouw als renovatie gebruikt om de energieprestatie en het binnenklimaat van een gebouw te verbeteren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Bespreek je wensen met Bernard Reuvers; hij denkt graag met je mee.

Brochure aanvragen

Vraag online je offerte aan

Download de STABU bestekteksten

Back to top