Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Steigerloos Bouwen

Luchtdicht bouwen met complete HSB-gevelelementen

Hoe minder energie een gevel verliest door luchtlekkage, des te beter is dit voor de energieprestatie van het gebouw. De hoeveelheid lucht die per seconde door de gebouwschil stroomt bij een drukverschil van 10 Pascal wordt aangeduid als de Qv10-waarde. Deze waarde wordt uitgedrukt in dm³/s, of in dm³/s per m² als de vloeroppervlakte wordt meegerekend. De Qv10-waarde meet enkel de luchtverplaatsing via onbedoelde openingen, niet via de aangebrachte ventilatieopeningen.

De Steigerloos®–  en HSB-elementen van WEBO behalen een Qv10-waarde tussen 0,4 en 0,15 dm³/s, waarmee ze voldoen aan de norm voor luchtdichtheid zoals gespecificeerd in de BENG-berekening.

  • Geen steigermateriaal
  • Maximale bouwtijdverkorting
  • Brandklasse B

Luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen beoogt het minimaliseren van ongecontroleerde luchtstromen door kieren en naden. Met name door de huidige BENG- en NOM-normen worden hoge eisen gesteld aan energiezuinig bouwen. De Qv10-waarde voor luchtdichtheid speelt hierin een cruciale rol.

Prefab HSB-elementen zijn een uitstekende optie om ongewenste luchtverplaatsing tegen te gaan en aan de strengste eisen te voldoen.

Luchtdichtheidsklasse

Een goede luchtdichtheid van verschillende componenten van de gebouwschil resulteert in een lagere Qv10-waarde. Volgens NEN 2687 zijn er drie klassen voor luchtdicht bouwen:

  • Klasse 1 (basis): Qv10 van 0,6 dm³/s,m², voldoet aan de minimale eis van het Bouwbesluit voor woningbouw.
  • Klasse 2 (goed): Qv10 van 0,6 tot 0,3 dm³/s,m² voor energiezuinig bouwen.
  • Klasse 3 (uitstekend): Qv10 kleiner dan 0,15 dm³/s,m² voor passief bouwen.
LEUK OM TE WETEN
De blowerdoortest is een veelgebruikte methode om luchtdoorlatendheid te meten. Hierbij wordt een deel van het gebouw blootgesteld aan een over- of onderdruk van 50 Pascal, meestal uitgevoerd bij de oplevering.

Een te grote luchtverplaatsing tussen binnen en buiten leidt niet alleen tot energieverlies, maar heeft ook negatieve effecten op waterdichtheid, geluidsisolatie, rook- en stofdichting.

Voordelen prefab elementen

Luchtdichtheid en kierdichting

Isolatie

Kwaliteitsnormen

Houten & hout-aluminium kozijnen

Prestaties Steigerloos® Bouwen

Prefab wanden voor ieder project

Ga jij ook voor efficiënter, slimmer en duurzamer bouwen? De Steigerloos® en HSB-elementen van WEBO bieden een uitkomst om aan de eis voor luchtdicht bouwen te voldoen. De elementen worden zowel bij nieuwbouw als renovatie gebruikt om de energieprestatie en het binnenklimaat van een gebouw te verbeteren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Bespreek je wensen met Bernard Reuvers; hij denkt graag met je mee.



Bernard Reuvers

Bernard Reuvers
Technical Sales Engineer
breuvers@webo.nl
+31(0)610 84 00 63
Vraag online je offerte aan

Brochure aanvragen

Download de STABU bestekteksten

Back to top