Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Echtenstein in Amsterdam

HSB-elementen en stelkozijnen voor 80 sociale huurwoningen in Amsterdam Zuidoost.

Veilige, natuur-inclusieve woonomgeving

In opdracht van KBK Bouw heeft WEBO de prefab gevelelementen en stelkozijnen geëngineerd, geproduceerd en geleverd bij het project Echtenstein in Amsterdam. In de HSB-elementen zijn in de fabriek ook nog eens 162 kozijnen inclusief glas prefab gemonteerd.

In het nieuwe wooncomplex in het oostelijke puntje van de E-buurt in Amsterdam Zuidoost worden 80 appartementen gerealiseerd, variërend in grootte van 40 tot 85 m2. Deze woningen zijn in de eerste plaats bedoeld voor bewoners van Gravestein en Geldershoofd. Deze flats worden gerenoveerd, waardoor de bewoners moeten verhuizen. In totaal telt het nieuwe Echtenstein 10 verdiepingen, met op de begane grond sociaal-maatschappelijke voorzieningen voor de nieuwe bewoners en omwonenden.

Amsterdam
Nieuwbouw
0
HSB-Elementen
Prefab voorzien van kozijnen
0
M2K/W
Rc-Waarde
0
Appartementen
Duurzaam & gasloos gerealiseerd

Bouwen met duurzame materialen

Een van de doelstellingen tijdens de realisatie van dit project was het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarom is er gewerkt met restpartijen- en biobased materialen zoals hout. Hout is als bouwmateriaal feitelijk CO2-neutraal, omdat bomen CO2 opslaan terwijl ze groeien. In houtskeletbouw-elementen is dus CO2 vastgelegd. WEBO heeft voor project Echtenstein in totaal aan 2348 m2 elementen geproduceerd met een Rc-waarde van 4,7 m2 K/W. Doordat de HSB-elementen al in de fabriek voorzien werden van kozijnen inclusief beglazing,  konden de complete HSB-elementen in een keer vanuit de kraan gemonteerd worden, zodat de gevel snel wind- en waterdicht was.

De houtskeletbouw gevelelementen van WEBO worden geleverd met het KOMO®-attest en – productcertificaat. Dit betekent dat de producten voldoen aan specifieke kwaliteitsnormen én dat ze zijn getest en gecertificeerd door een onafhankelijke instantie. Dit garandeert een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid voor klanten. Naast het KOMO®-keurmerk worden de HSB-elementen van WEBO geleverd met HOUT100% zekerheid en PEFCtm– en/of FSC®– en STIP®-certificaten.

Gezond leefklimaat met een lagere CO2-uitstoot

Het ontwerp van het nieuwe woongebouw is gecreëerd door LEVS Architecten. Zij hebben besloten om het nieuwe gebouw zo te positioneren dat er ruimte ontstaat voor een buurttuin. Deze buurttuin wordt straks erg groen, met veel plekken om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en te bewegen. Ook komt er een buurtplein met fonteintjes en een terras met picknickbanken. Het groen vanuit de buurttuin wordt via de balkons en kollommen omhoog geleid wat zorgt voor een ontspannen sfeer.

Om de uitstoot van CO2 te verminderen, koos LEVS ervoor om restpartijen baksteen toe te passen. Hierdoor is er geen energie nodig om nieuwe bakstenen te laten bakken. Ook draagt het bouwen met HSB-elementen bij aan de opslag van CO2. Daarnaast is er dankzij het overstek van de balkons een verkoelende schaduw waardoor er geen actieve koeling nodig is in de zomer. In de winter zorgen de grote ramen er juist weer voor dat de warmte van de laaghangende zon optimaal wordt binnengehaald. Tot slot wordt het van zonnepanelen voorziene dak ‘rainproof’, hittebestendig en groen.

Klaar voor 2050

WEBO produceert HSB-elementen en houten kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw in binnen- en buitenland. Door een geautomatiseerd productieproces zijn we in staat HSB-elementen en kozijnen met glas en aflak in een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie te leveren en te monteren. Met de producten ben je klaar voor 2050.


NIEK TROOST
SALES MANAGER
ntroost@webo.nl
+31(0)6 10 97 83 73

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? We vertellen graag meer over de mogelijkheden van het
bouwen met HSB-elementen. Neem contact met ons op; wij denken graag met je mee!Back to top