Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Cruquiusweg in Amsterdam

HSB-elementen en binnenkozijnen voor de Cruquiusweg 140-142 in Amsterdam Oost

Nieuw en levendig woon- en werkgebied

In opdracht van BOT Bouw heeft WEBO de HSB-elementen en binnenkozijnen geëngineerd, geproduceerd en geleverd bij het project Cruquiusweg in Amsterdam. Bijzonder aan het project is dat de HSB-elementen voorzien zijn van een toog, waarin de kozijnen geplaatst zijn. In totaal zijn er 154 appartementen gerealiseerd en 6 commerciële ruimten. Het gebouw is zonder aardgas aangelegd; de appartementen zijn voorzien van een warmtepomp en op de daken liggen zonnepanelen.

BOT Bouw heeft het project gerealiseerd in opdracht van CBRE. Dit Fonds is volgens GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), het duurzaamste woningfonds in Europa. Ook de ontwikkelaars VORM en Porten Development en de architect Dam & Partners waren betrokken bij het project.

Amsterdam
Nieuwbouw
0
kozijnen
binnen toegepast
0
M2
HSB-elementen
0
Appartementen
Duurzaam & gasloos gerealiseerd

Maatwerk

WEBO heeft de HSB-elementen voor zowel de binnen- als buitenring van het project geëngineerd, inclusief 315 stelkozijnen. Tijdens de engineering zijn de details aangepast op de getoogde kozijnen, die dankzij de aanpak in BIM naadloos op de elementen aansloten. In totaal is er aan  4044 M2 elementen geproduceerd met een Rc-waarde van Rc=4.5 m².K/W*. De 264 binnenkozijnen zijn vervaardigd uit geoptimaliseerd hardhout, met een grootte tot 4.480 mm x 3.500 mm.

WEBO heeft ook een aantal kozijnen conform tekening brandvertragend uitgevoerd. De producten van WEBO worden standaard met een KOMO®-keurmerk, STIP®-certificaat en HOUT100% zekerheid geleverd. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een kwalitatief hoofwaardig en duurzaam product. Bouwen met hout biedt bovendien een uitkomst om aan de strengere CO2– en stikstofeisen te voldoen.

*Eisen op het moment van realisatie. Met HSB-elementen van WEBO zijn Rc-waardes mogelijk tot 8,0 m2K/W. Verder is een kierdichting met Qv10-waarde van 0,15 dm3/s.m2 geen probleem, wat overeenkomt met de luchtdichtheidseisen bij bijvoorbeeld BENG, NOM en passiefhuisbouw.

Van industriezone naar woon- en werkgebied

Het project van BOT Bouw is een deelproject van het Cruquiusgebied, dat voorheen een industrieterrein was. Het gebied ligt binnen de ring A10 en dicht bij de stedelijke voorzieningen, waardoor het uitermate geschikt is voor bewoners. Het gebied is tevens gelegen aan het water van de Entrepothaven, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Nieuwe Vaart. In 2019 begon BOT Bouw met de sloop van de bestaande fundaties en de sanering van het bouwterrein. In april 2020 zijn de eerste palen de grond in gegaan en in juli 2022 vond de sleuteloverdracht plaats.

De 154 appartementen en commerciële ruimten zijn voorzien van balkons en dakterrassen, verdeeld over drie gebouwen. De architectuur is geïnspireerd op de voormalige pakhuizen, die voorheen in het industriegebied stonden. Op de begane grond van twee gebouwen zijn commerciële ruimtes gerealiseerd. Het gebouw heeft een EPC van 0,19 en beschikt over een eigen warmte- en koudeopslag. Daarmee is het een duurzaam nieuwbouwproject met het oog op de toekomst. Bijzonder aan het project is dat er ook nog een gebouw van het oude instrudiegebied is blijven staan: het voormalige schaftlokaal van de locomotieven-werkplaats van firma Orenstein en Koppel. Dit gedeelte heeft een horecafunctie gekregen.

Bron: VORM en BOT Bouw
Klaar voor 2050

WEBO produceert HSB-elementen en houten kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw in binnen- en buitenland. Door een geautomatiseerd productieproces is WEBO in staat HSB-elementen en kozijnen met glas en aflak in een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie te leveren en te monteren. Met de producten ben je klaar voor 2050.


NIEK TROOST
SALES MANAGER
ntroost@webo.nl
+31(0)6 10 97 83 73

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? We vertellen graag meer over de mogelijkheden van het
bouwen met HSB-elementen. Neem contact met ons op; wij denken graag met je mee!Back to top