Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Broerenkwartier Zwolle

Transformatie met HSB-elementen en houten kozijnen

Verbouwing Weeshuispassage

Aan de Weeshuispassage in het Broerenkwartier in Zwolle zijn 122 appartementen gebouwd. De meeste woningen bevinden zich bovenop bestaande winkelpanden, maar een aantal werd in de Nieuwstraat tegen de achterkant van de winkels aangebouwd. Daarmee kreeg de voormalige ‘bevoorradingsstraat’ een veel dynamischer karakter. Het project is in maart 2023 opgeleverd.

In opdracht van Schutte Bouwbedrijf B.V. engineerde en produceerde WEBO de HSB-elementen, buitenkozijnen en binnenkozijnen voor de transformatie van het voormalige winkelgebied naar meerdere nieuwe winkels en woonruimtes. Naast de 122 appartementen is er ook een skybar gerealiseerd op de bovenste verdieping op de hoek tegenover C&A. Het gebied bestaat optisch niet langer uit grote bouwblokken, maar heeft nu kleinere volumes, die beter passen bij de schaal van de Zwolse binnenstad en het dakenlandschap.

Zwolle
Transformatie
0
Kozijnen
Buiten
0
Bruto M2
Prefab gevelelementen
0
Kozijnen
Binnen

Prefab en Biobased Bouwen

Hoewel er in het oorspronkelijke plan werd uitgegaan van beton, heeft Schutte een alternatief plan ontwikkeld waarin hout en staal de boventoon voerden. Daarbij moesten prefab onderdelen plug & play worden aangeleverd op de bouwplaats. Bij het realiseren van dit plan heeft Schutte de HSB-elementen van WEBO toegepast. De houtskeletbouwelementen zijn lichtgewicht, een belangrijk detail aangezien een deel van het project boven op een bestaand pand werd gebouwd. Daarnaast draagt bouwen met hout bij aan een betere leefomgeving, omdat hout als enige bouwmateriaal CO2 opslaat. WEBO maakt altijd gebruik van verantwoord hout met een FSC®– en/of PEFC-certificaat (STIP®) uit duurzaam beheerde bossen.

Niet alleen de gevels van het project zijn prefab. Maar liefst 94 appartementen werden ook voorzien van prefab badkamers. Prefab bouwen zorgde in Zwolle voor een korte bouwtijd, minder transportbewegingen en minder overlast voor de omgeving.

Wonen en winkelen in het centrum van Zwolle

Het Broerenkwartier bestaat uit de delen Zuid, Noord A en Noord B. Behalve de renovatie, kwamen er nog drie extra verdiepingen bovenop het gebouw. De woningen van Bouwdeel Zuid werden met elkaar verbonden door een gezamenlijke binnentuin. Op de begane grond bevinden zich commerciële ruimtes met onder meer winkels.

Dit project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling in het stadsdeel Broerenkwartier.De Gemeente Zwolle blaast hier samen met pandeigenaren, ontwikkelaars, ondernemers én bewoners nieuw leven in het Broerenkwartier.

Klaar voor 2050

WEBO produceert HSB-elementen en houten kozijnen voor de woning- en utiliteitsbouw in binnen- en buitenland. Door een geautomatiseerd productieproces is WEBO in staat HSB-elementen en kozijnen met glas en aflak in een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie te leveren en te monteren. Met deze producten ben je klaar voor 2050!


Bernard Reuvers
Technical Sales Engineer
breuvers@webo.nl
+31(0)610 84 00 63

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? We vertellen graag meer over de mogelijkheden van het
bouwen met HSB-elementen. Neem contact met ons op; wij denken graag met je mee!Back to top