Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Huis voor de Stad Helmond

WEBO engineert en produceert de HSB-elementen voor het multifunctionele stadhuis in Helmond

Helmond, stad in beweging

In opdracht van Mertens Bouwbedrijf levert WEBO de houtskeletbouwelementen voor het Huis voor de Stad in Helmond. Voorheen kende Helmond vier verschillende gemeentelijke locaties, maar met de bouw van het nieuwe stadhuis zullen alle voorzieningen op één plek worden gerealiseerd. Vanuit het Coalitieakkoord ‘Helmond, Stad in beweging’ stimuleert de gemeente duurzamer wonen en werken. Huis voor de Stad, naar ontwerp van Kraaijvanger Architects, sluit hierop aan. Het gebouw zal uiteindelijke ruimte bieden aan ca. 700 FTE en een bruto-vloeroppervlak hebben van ca. 12.000m2.

Op het gebied van duurzaamheid voldoet het nieuwe Huis voor de Stad straks  aan hoge eisen. Zo zal het gebouw niet meer op het gasnetwerk aangesloten zijn en door de hoge isolatie en Warmte Koude Opslag (WKO) zeer zuinig zijn in energieverbruik. Mede dankzij de HSB-elementen van WEBO worden er slimme isolatie- en ventilatietechnieken toegepast, waardoor de warmte langer in het gebouw vastgehouden wordt. Hout heeft bovendien van nature een isolerende werking, waardoor hoge Rc-waardes worden behaald. Bij dit project zijn 2424,74 m2 aan HSB-elementen toegepast, met een Rc-waarde van 4,7 m2.K/W.

Helmond
Nieuwbouw

Een gebouw voor iedereen

0
M2
HSB-elementen
0
M2
Vloeroppervlak
0
FTE
Fulltime-equivalent

Niet slopen maar oogsten

Op de locatie van Huis voor de Stad stond voorheen het oude Stadskantoor van de gemeente Helmond, dat bestond uit drie gebouwen. Twee van deze gebouwen + een verbindingsgang zijn gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe Huis voor de Stad. Een deel van het casco van het bestaande stadskantoor blijft wel staan en wordt hergebruikt.

De materialen die tijdens het slopen vrijkomen worden geoogst en hergebruikt. Een deel van de geoogste materialen krijgt een bestemming in het nieuwe Huis voor de Stad en een ander deel wordt door de gemeente Helmond en Heezen direct beschikbaar gesteld aan de stad. De rest wordt aangeboden op stichting INSERT, een platform dat grondstofverspilling tegengaat. Het toepassen van HSB-elementen gaat hand in hand met het recyclen van materialen. Hout is immers een hernieuwbare grondstof dat een grote bijdrage levert aan de CO2-reductie in de bouwsector.

WEBO logo

Verbinding tussen medewerkers en inwoners

Het Huis voor de Stad wordt een gebouw voor iedereen. Kraaijvanger Architects en ontwerpteam ABC Nova hebben niet alleen geluisterd naar de wensen van de gemeente zelf, maar deze partijen zijn daarnaast ook in gesprek gegaan met de inwoners van de gemeente Helmond en andere stakeholders. In de vorm van workshops kregen zij o.a. inspraak in de vorm, de voorzieningen en de inrichting van het gebouw. Uit het moodboard dat inwoners van Helmond samen hebben opgesteld bleek bijvoorbeeld dat de voorkeur werd gegeven aan een prefab- en duurzaam ontwerp.

De verbinding tussen medewerkers en inwoners is inmiddels zichtbaar in het ontwerp van het gebouw. Het nieuwe Huis voor de stad krijgt meerdere ingangen, zodat het een rol gaat spelen in de route van het station naar het centrum. Daarnaast zorgt het centrale atrium voor maximale visuele verbinding tussen de verschillende verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich het centrale binnenplein met diverse voorzieningen voor bezoekers zoals een eet-werkcafé, een newsroom en het publieke trappenlandschap dat ingeleid wordt door een tribunetrap. Dankzij dit traplandschap hebben bezoekers toegang tot een deel van de verdiepingen.

Klaar voor 2050

WEBO produceert HSB-elementen voor woningbouw en utiliteitsbouw projecten in het binnen- en buitenland. Transformerend bouwen met prefab HSB-elementen levert grote voordelen op voor zowel de bouwer en de gebruiker van het gebouw: een duurzame prestatie en een aangenaam klimaat.

Werken in BIM is bij ons de standaard, inmiddels al sinds 2009. Voor zowel grote als kleine projecten zijn wij een bedreven partner die met slimme innovaties een oplossing biedt voor de huidige uitdagingen in de bouw.


NIEK TROOST
SALES MANAGER
ntroost@webo.nl
+31(0)6 10 97 83 73

WIL JE MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Benieuwd naar de details van dit project? We vertellen graag meer over de mogelijkheden van het
bouwen met HSB-elementen. Neem contact met ons op; wij denken graag met je mee!Back to top