Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Onveilige balkons

Maak van het probleem een oplossing.

Afgelopen weken was het breed in het nieuws: ‘Onveilige balkons’. Het ongenoegen is er voor de bewoners dat hun balkons niet stevig genoeg zijn. Dit probleem speelt vooral bij galerijflats uit de bouwperiode van 1950 – 1970. Vervangen of een ingreep is niet te voorkomen, om de balkons stevig genoeg te maken. Werkzaamheden zullen plaats moeten vinden; hoe dan ook. In onze opinie: pak het dan direct goed aan! Combineer het nadelige van instabiele balkons met het positieve van het terugdringen van de CO2 uitstoot van de gehele galerijflat.

Renovatie

Hoe pakken wij dit aan?

We hergebruiken het goede van het gebouw, dat is in dit geval de casco binnen constructie. Daar voorheen zal de schil en de balkons in dit geval verwijderd worden. Binnen no time kan er met Steigerloos® Bouwen een nieuwe schil voor gemonteerd worden, met nieuwe stevige balkons.

Wij begrijpen de bewoner

We begrijpen dat het voor de bewoner een kostenpost en verandering is. Door tevens de schil aan te pakken van het complete complex, zal de energierekening(nZEB) afnemen en het gebouw in waarde toenemen. Gesprekken met de bewoners hebben uitgewezen dat de energierekening is afgenomen van € 130 naar € 70 in de maand.

Ans: “De renovatie van de woning scheelt mij € 60 in de maand aan energiekosten.”

Esthetisch gezien een upgrade, maar qua woongenot ook. Een verbeterde leefomgeving voor de mens, doordat de schil ademt en er geen gebruik gemaakt wordt van schadelijke bouwmaterialen. Een Passive House, wat wil zeggen dat binnenklimaat, comfort en energie in balans zijn en dat het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners centraal staat. Met een positieve CO2 – voetafdruk.

Het volgende project is een goed voorbeeld, van hoe een dergelijke renovatie aangepakt moet worden.

Back to top