Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Brand- en/of rookwerende ramen en buitendeuren

Specialist in brandwerende ramen en buitendeuren

Onze brandwerende kozijnen zijn 30 – 60 minuten brandwerend en bieden weestand tegen brandoverslag en branddoorslag naar een ander compartiment (WBDBO). De kozijnen zijn door SKH gecertificeerd volgens de NEN-EN 16034, waardoor de brandwerende draaivalramen en uitzetramen (met en zonder zijlicht) de juiste CE-markering dragen. Ook onze standaard kozijnen dragen een CE-markering, conform de NEN-EN 14351-1.

Uniek aan onze werkwijze is dat wij volledige ontzorging bieden in het proces, van engineering tot levering. Hierdoor voldoe je met het BENG- en NOM-Kozijn® standaard aan de eisen op het gebied van brandveiligheid, energieprestatie en duurzaamheid. Op deze pagina lees je meer over onze brandwerende kozijnen en overige certificeringen en keurmerken.

INFORMATIE & ADVIES
Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01
+ CE-MARKERING
+ 30 – 60 MINUTEN BRANDWEREND
+ 68 – 90 MM DEUREN EN RAMEN

CE-gemarkeerde brandwerende ramen

CE-gemarkeerde brandwerende ramen

WEBO heeft in 2019 als eerste partij in Nederland het certificaat voor brandwerende ramen en draaivalramen (met en zonder zijlicht) volgens NEN-EN 16034 mogen ontvangen. Bekijk het certificaat van prestatiebestendigheid.

Naast een CE-markering worden de kozijnen van WEBO standaard geleverd met een KOMO-certificaat, HOUT100% zekerheid en een PEFC– en/of FSC®– en STIP®– keurmerk.

Benieuwd wat we kunnen betekenen?


HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Voldoe standaard aan de eisen

Het Bouwbesluit stelt specifieke brandveiligheidseisen aan de gevel wanneer het gebouw dicht langs de perceelgrens staat, appartementen boven elkaar gelegen zijn of wanneer er sprake is van een interne hoek. In dat geval moeten de constructiedelen een weerstand hebben tegen branddoor- en overslag (WBDBO) van minimaal 20, 30 of 60 minuten. Brandwerende kozijnen zijn één van de belangrijkste onderdelen in de gevel om aan de eisen te voldoen.

Bij WEBO houden we in de engineeringsfase rekening met alle eisen rondom (brand)veiligheid die het Bouwbesluit stelt. Ook met de complete HSB-gevelelementen van WEBO voldoe je altijd aan de eisen.

LEUK OM TE WETEN
Wist je dat voor een CE-markering onder de NEN-EN 14351-1 en NEN-EN 16034 de hele constructie getest moet zijn, inclusief alle draaiende delen, het hang- en sluitwerk en de beglazing? De Europese wetgeving eist dat van die constructie niet mag worden afgeweken, anders geldt de CE-markering niet meer.

De aannemer die een kozijn koopt zonder CE-markering moet zelf al de vereiste prestaties aantonen. Door te kiezen voor een compleet kozijn met CE-markering wordt er veel werk uit handen genomen voor de aannemer.

DÉ LEVERANCIER VOOR KOZIJNEN

Brandwerende hout-aluminium kozijnen

Ook het HoutAlu-Kozijn® van WEBO heeft een attest voor 30-60 minuten brandwerende kozijnen. WEBO loopt hiermee voorop in de markt en biedt een uitkomst om tegemoet te komen aan de wettelijk gestelde eisen.

WEBO denkt graag mee in jouw bouwproces. Of het nu gaat om een HoutAlu-Kozijn®, Eiken-Kozijn® of houten kozijn.

Specialist in kozijnen

WEBO ontwerpt en produceert houten kozijnen en hout-aluminium kozijnen voor de woningbouw en utiliteitsbouw in binnen- en buitenland. Door het gebruik van hout, dragen we bij aan een betere leefomgeving. We kunnen houten kozijnen met glas en aflak in een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie afleveren en monteren. Het werken met BIM is al meer dan 10 jaar de standaard. We willen duurzaamheidsnormen halen en prestaties van gebouwen verbeteren. Onze kozijnen voldoen aan de BENG / NOM- eisen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Meld dan geheel vrijblijvend je project aan en ontvang meer informatie over de mogelijkheden.

BENG- OF NOM-KOZIJN®

68 mm / 90 mm deuren en ramen

De dikte van het kozijn in combinatie met het HR++ glas of triple glas, zorgt ervoor dat je voldoet aan de BENG / NOM-eis.

U-waarde 1.0 / 0.8

Het BENG-Kozijn® is zeer isolerend en behoudt zo de energie en warmte in het gebouw. Het NOM-Kozijn® behaalt zelfs een U-waarde van 0.8, waardoor je bijdraagt aan een volledig energieneutraal gebouw.

HR++ glas / triple glas

HR++ glas draagt bij aan warmte- en energiebehoud en triple glas zorgt voor optimaal warmtebehoud, zonder energieverlies.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

WEBO: innovatieve kozijn oplossingen

Door de eeuwen heen heeft hout zich bewezen als een duurzaam en betrouwbaar materiaal. Het brengt vele voordelen met zich mee. Kies voor een warme uitstraling en een lange levensduur!

Als uitvinders in de timmerindustrie en kozijn-leverancier, denken wij mee met jouw bouwproces. Van engineering, fabricage, levering tot montage, wij verzorgen alles. De keuzemogelijkheden voor onze kozijnen zijn enorm. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en kunnen we de kozijnen afgelakt leveren in alle RAL-kleuren.

Jouw wens staat centraal

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Meld geheel vrijblijvend je project aan, dan verkennen wij voor jou de mogelijkheden.

Heb je vragen over de brandwerendheid van onze kozijnen? Neem dan contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Meld je project aan

Brochure aavragen

Back to top