Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

De kracht van de combinatie

HSB-elementen combineren met het HoutAlu-Kozijn®

WEBO biedt de mogelijkheid om het onderhoudsvrije HoutAlu-Kozijn® prefab te monteren in het BENG- of NOM-Element®. De kozijnen zijn compleet voorzien van beglazing (HR++ of HR+++), aflak en een tweezijdige bescherming.

Resultaat? Na het plaatsen van de HSB-elementen op de bouwplaats is de gevel direct wind- en waterdicht, wat maximale bouwtijdverkorting oplevert. Bovendien kun je altijd vertrouwen op een perfecte aansluiting van de hout-aluminium kozijnen.

INFORMATIE & ADVIES
Job Huisman
Accountmanager
jhuisman@webo.nl
+31(0)611 97 69 01
+ BOUWTIJDVERKORTING
+ RC-WAARDE TOT 8,0
+ ONDERHOUDSVRIJ KOZIJN

Unieke combinatie voor hoogbouw

Unieke combinatie voor hoogbouw

Bij hoogbouw wordt vaak gekozen voor de combinatie tussen HSB-elementen en het HoutAlu-Kozijn®. Doordat de kozijnen prefab gemonteerd zijn, hoeft de aannemer op de bouwplaats niet langer de kozijnen individueel in de elementen te verankeren. Het gehele productieproces wordt bij WEBO vanuit BIM aangestuurd, waardoor de elementen in een minimale doorlooptijd op de bouwplaats geleverd worden.

Op een rijtje:

  • Bouw tot 3 keer sneller
  • Reductie in faalkosten
  • Montage door WEBO is mogelijk
  • Meteen klaar voor afbouw
HOUT100% zekerheid
STIP® certificaat voor duurzaam hout

Voldoe standaard aan de eisen

De HSB-elementen en kozijnen van WEBO worden standaard geleverd met een KOMO-certificaatHOUT100% zekerheid en een PEFC– en/of FSC® en STIP®–keurmerk. Daarnaast leveren de elementen een belangrijke bijdrage aan de energieprestatie van een gebouw. Zo behalen we met het BENG-Element® Rc-waardes tot 5,0 en met het NOM-Element® zelfs 8,0.

Het onderhoudsarme HoutAlu-Kozijn® heeft een opmerkelijk lage TCO (Tocal Cost of Ownership) en een U-waarde tot 0.64. Door de combinatie met HSB ontstaat het meest duurzame element.

LEUK OM TE WETEN
Er wordt wel eens gedacht dat hout niet brandveilig is, maar niets is minder waar. HSB gebouwen zijn gemaakt van massief hout.

Zo bereik je elementen die 30 minuten brandwerend of 60 minuten brandwerend zijn. Ook de houten kozijnen zijn – afhankelijk van de attesten – 30 of 60 minuten brandwerend.

Mogelijkheden in design

Mogelijkheden in design

Door het unieke design van het HoutAlu-Kozijn® wordt het hout aan de binnenzijde niet blootgesteld aan weersinvloeden. Daarmee heeft de ontwerper vrije keuze in houtsoort en afwerking: van onbewerkt hout tot iedere RAL-kleur. Ook een transparante lak behoort tot de mogelijkheden.

Houtsoorten die veel toegepast worden: Eiken, Mahonie, Lariks, Vuren, Accoya®, Grenen etc. De aluminium profielen zijn evenals het hout in iedere kleur verkrijgbaar en kunnen geanodiseerd worden. Ook een zandstructuur en patronen in het aluminium behoren tot de mogelijkheden.

Steigerloos®

De HSB-elementen en kozijnen van WEBO worden zowel toegepast bij nieuwbouw-, renovatie- als transformatieprojecten. Door prefab te bouwen verloopt het bouwproces een stuk soepeler. Met Steigerloos® Bouwen gaan we nog een stap verder: door het houtskeletbouw element in de fabriek al te voorzien van een complete buitenschil, inclusief kozijnen, ramen en aflak. Hierdoor zijn er helemaal geen steigers meer nodig tijdens de montage. Ook bij Steigerloos® Bouwen is het HoutAlu-Kozijn® een logische keuze.

BENG- OF NOM-KOZIJN®


Korte bouwtijd
De houtskeletbouwelementen – inclusief kozijnen – kunnen direct vanuit de kraan gemonteerd worden. Dat garandeert een korte bouwtijd en minder faalkosten.

Rc-waardes tot 8,0
Het BENG-element®®
Werken in BIM
WEBO engineert grote en kleine projecten in BIM. Op deze manier wordt er optimaal samengewerkt met alle betrokken partijen.

Duurzaam en circulair
Hout is het enige materiaal dat CO2 opslaat en kan tevens goed hergebruikt worden. Bouwen met hout is dus een duurzame keuze.

LEES ALLE PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Attest 30-60 minuten brandwerende kozijnen

Het HoutAlu-Kozijn® heeft een attest voor 30-60 minuten brandwerende kozijnen. WEBO is hiermee één van de eerste partijen die aantoonbaar aan de wettelijke eisen voldoet om branddoorslag en brandoverslag (WBDBO) in een gebouw te voorkomen. Naast het HoutAlu-Kozijn® zijn alle brandwerende kozijnen, ramen en deuren van WEBO die vallen onder de norm NEN-EN 16034 voorzien van een CE-markering. Ook de houtskeletbouwelementen voldoen aan de brandveiligheidseisen.

Wil je ook sneller, efficiënter en slimmer bouwen?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van onze HSB-elementen en het HoutAlu-Kozijn®
Neem contact op met Job Huisman; hij denkt graag met je mee.

Meld je project aan

Brochure aavragen

Back to top