Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Eco-comfort woning

Eco-comfort woning

Slim, veilig en energiebewust bouwen en wonen. Dat is wat we hedendaags allemaal willen, met het oog voor milieu en de toekomst. Centraal staat de eco comfort woning. Waar WEBO onderdelen voor kan leveren in de zin van houten kozijnen en gevelsluitende elementen. De eco comfort woning geeft veel mogelijkheden in de visie van duurzaam en comfortabel wonen.

Comfort woning(en)

Afgestemd op de wensen van de consument komen eco comfort woningen tot stand. We spreken in deze case vooral over de eco comfort woning, maar ook vooral voor woonwijken en complete complexen heeft deze manier van bouwen veel mogelijkheden.  Wij als WEBO kunnen vooral door het doorontwikkelen van het standaardkozijn, onze grote productiecapaciteit en visie van duurzaam bouwen hierin van dienst zijn. Immers; als je beter bouwt, je beter leeft.  Houten kozijnen en gevelsluitende elementen leveren aan de eco comfort woning een grote bijdrage.

De eco comfort woning wordt in de beginfase afgestemd op de wensen van de eindgebruiker, daarbij is er oog voor mens en milieu. De woning wordt uitgerust met slimme eigenschappen om zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo ook de houten kozijnen in de eco comfort woning kunnen wij produceren, om zo min mogelijk het milieu te belasten zal er snel gedacht worden aan Accoya.

Toegepaste materialen

Gemodificeerd naaldhout, zoals Accoya wordt hiervoor veelal toegepast in het bouwproces van duurzaam bouwen. Accoya is uitermate geschikt als kozijnhout, het is een goede warmte-isolator, welke voldoet aan alle milieuregels en vormvast is. Accoya heeft het in het rijtje van cradle-to-cradle houtsoorten het certificaat Gold verkregen. Wat betekent dat het zeer duurzaam is.

Full Accoya Kozijn, snelgroeiend Pinus radiata wordt gebruikt wat een modificatie proces heeft ondergaan. Azijnzuur verandert het hout op molecuul niveau, waardoor de celwanden geen vocht meer op kunnen nemen. Hierdoor wordt het hout zeer vormstabiel. Daarnaast maakt de verandering in de celwand het schimmels onmogelijk om het hout  aan te tasten. Kortom, Accoya is onbestendig, milieuvriendelijk en zeer duurzaam. Ontdek de kracht van Accoya hout voor raam en deurkozijnen!

IBRID, kozijnhout is specifiek ontworpen voor Nederlandse kozijnen. Het kozijnenhout levert topprestaties op meerdere fronten. IBRID hout bestaat voor 50% uit Accoya en voor 50% uit Europees grenen. Het kozijn bestaat daardoor aan de buitenzijde uit Accoya hout en aan de binnenzijde uit Europees grenen. Het product is zo samengesteld dat op de plek waar nodig het juiste  hout voor handen is.

Door 50% grenen en 50% Accoya te gebruiken wordt er nog verder bespaard op de milieu impact en uiteindelijke kosten. Grenen hout is immers goedkoper doordat het geen behandeling hoeft te ondergaan en het niet van ver hoeft te komen. Het kan in lokale bossen om de hoek verkregen worden wat bespaart op de brandstof, nog duurzamer! Grenen hout aan de binnenzijde heeft ook de factor dat het esthetisch aandoet, omdat het fijner is qua structuur opbouw.

Onderhoud

Veelvuldig onderhoud is met Accoya te beperken tot het minimum. Accoya staat bekend door zijn lage onderhoudsintervallen, lange levensduur, zeer vormstabiel en daardoor sterk gereduceerd onderhoud. Doordat beide soort kozijnen aan de klimaat belaste zijde voorzien zijn met Accoya is de onderhoudsinterval minimaal. Door in de basis te kiezen voor een kwalitatief hoogstaand  materiaal gaat het kozijn op termijn veel langer mee en hoeft er minder onderhoud plaats te vinden. Een duurzaam product met lagere belasting voor het milieu.

Gevelsluitende elementen

Onder gevelsluitende elementen verstaan we ook wel Steigerloos® een complete gevel oplossing. Het element kan in zijn geheel voor de casco constructie gemonteerd worden. Of dit nu woningen zijn of een appartementencomplex tot 50 meter hoog, wij zien mogelijkheden. De lichte en in verhouding dunne elementen ten opzichte van het traditionele bouwen kunnen gemakkelijk voor de casco constructie gemonteerd worden. Hoge isolatie waardes? Ja, geen probleem een Rc van 8.0 of hoger is mogelijk. En we maken het comfortabel, de eco comfort woning kan uitgerust worden met een kierdichting van Qv10 of: 0,15.

WEBO een innovatieve partij in de markt heeft zijn producten doorontwikkeld. Zo worden de kozijnen voor een eco comfort woning indien gewenst voorzien van triple beglazing. De beglazing is op een innovatieve manier geproduceerd. De thermische spacer die is toegepast voorkomt koudebruggen. Betere details zorgen voor hogere isolatie in het kozijn en daardoor voor een nog comfortabele woning.

Back to top