Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Duurzame renovatie van onderwijsvastgoed

Duurzame renovatie van onderwijsvastgoed

Goed onderwijs is belangrijk. Een goed schoolgebouw is eveneens zo belangrijk om goed onderwijs mogelijk te maken. Uit onderzoek blijkt dat ruim 80% van de Nederlandse basisschoolgebouwen een ondermaats klimaat heeft. Zowel qua functionaliteit, duurzaamheid als leerklimaat.  Laten we het zo formuleren; het leefklimaat in deze gebouwen is ronduit ongezond. Volgens verschillende rapportages dient hier nu actie op ondernomen te worden. We kunnen onze kinderen en leraren niet meer in deze gebouwen laten werken en leren.  Als we schoolgebouwen dezelfde richtlijnen op zouden opleggen als huurwoningen van woningcorporaties dan moet ruim driekwart van het onderwijsvastgoed voor 2030 een labelverbetering ondergaan hebben.

Uit onderzoek van TNO(2007) blijkt dat leerlingen beter presteren op testen indien het lokaal een gewenst binnenklimaat heeft. Daarbij is het belangrijk dat het klaslokaal goed te ventileren. Je kan de conclusie trekken, dat het verbeteren van het binnenklimaat zorgt voor betere leerprestaties. Dat is niet het enige, door het schoolgebouw te optimaliseren zal het energieverbruik en flexibiliteit van gebouw alleen maar positief beïnvloed worden. Lagere exploitatiekosten van onderwijsgebouwen, verminderen van het ziekteverzuim onder medewerkers en een verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed. Positieve ontwikkelingen die gerealiseerd kunnen worden met relatief weinig middelen.

Modulair systeem

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat de renovatie van onderwijsvastgoed dient te gebeuren met modulair gestandaardiseerde systemen. Dit zonder verlies van kenmerken van de individualiteit van het gebouw. Toepassing van een juiste uitstraling van het schoolgebouw in de omgeving is een vereiste. Functionele eisen zoals duurzaamheid in de vorm van NOM en circulair bouwen of renoveren zijn hierbij key elements. Wat ook omvat is het in Energie- en klimaatakkoord van Parijs. Een duurzame leer- en leefomgeving is wat WEBO snel kan realiseren. Door bijvoorbeeld voor houten kozijnen te kiezen van WEBO is het mogelijk veel milieu aspecten te behalen. Bijvoorbeeld houten kozijnen met hr+++ glas.

De oplossing

De oplossing voor het renoveren van oude schoolgebouwen is Steigerloos®. De elementen van Steigerloos® zijn namelijk modulair, duurzaam en het schoolgebouw kan met verdere toepassingen van bijvoorbeeld een warmtepomp NOM gerealiseerd worden. Met Steigerloos zal ook de kenmerkende identiteit van het gebouw niet verloren gaan. Steigerloos® is esthetisch toepasbaar in de omgeving en in te richten naar de wens en behoefte van verschillende betrokken partijen. Wij sturen met Steigerloos® op waarde creatie voor de gebruikers. Door de lage kosten en het leveren van een compleet product is het ideaal voor u als bouwer. Voor de (eind)gebruiker levert Steigerloos® de volgende voordelen op; de energierekening zal afnemen en de total cost of ownership is lager dan voorheen. Wij zijn klaar voor de deadline van 2030! U ook?

Back to top