Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Ben en Passief normen met schrijnwerk van WEBO

BEN en Passief normen met schrijnwerk van WEBO

Vernieuwen gaat samen met een gezonde dosis eigenwijsheid. Dat is niet de weg van de minste weerstand, maar wel de weg naar boven. Wij zoeken de grenzen op en leggen de lat hoger. Zo zijn wij aan de slag gegaan met de normen van de toekomst, BEN en Passief. Deze normen spelen de hoofdrol voor in de toekomst. Bent u al klaar voor de toekomst? Wij helpen graag met onze BEN- en Passief-Ramen.

BEN- en Passief-norm, wat is dat?

BEN en Passief zijn normen die worden ingezet om grote energiebesparingen te doen. Vanaf 2021 zal alle nieuwbouw en renovaties in heel Europa moeten voldoen aan de BEN (Bijna Energie Neutraal) eis. De materialen die tijdens de bouw gebruikt worden, zullen hierop aangepast moeten worden. Immers zal het gebouw goed geïsoleerd moeten worden om energie- en warmteverlies tegen te gaan.

En wanneer we nog een stapje verder gaan, komen we uit bij de Passief-norm. Deze norm eist dat een woning of gebouw gemiddeld net zoveel energie opwekt, dan gebruikt. Het effect? Nul op de energiemeter en dat heeft een positief effect op onze leefomgeving.

Beide normen zorgen voor een betere toekomst. Om het de architecten en aannemers gemakkelijker te maken, heeft WEBO hierbij een handje geholpen.

BEN- en Passief-Ramen

Wanneer de producten bij WEBO de fabriek verlaat, bent u verzekert deze voldoen aan de strenge eisen van BEN of Passief.

Het BEN-Raam bij WEBO heeft een U-waarde van 1,0. Het schrijnwerk wordt geleverd met HR++ glas en houtsoort naar keuze. Maar het Passief-Raam heeft een U-waarde van 0,8! Een dikker schrijnwerk inclusief triple glas. Beide ramen gaat het verlies van energie tegen en behouden de warmte in het gebouw, daarbij staat de wens van de klant centraal.

BEN-Raam
Passief-Raam

En het hout dat WEBO gebruikt is verantwoord. Het hout dat wij gebruiken beschikt uitsluitend over de keurmerken FSC en PEFC, hierdoor dragen wij bij aan verantwoord bosbeheer. De grote voordelen van hout zijn de duurzame en circulaire kracht.

BEN en Passief Schrijnwerk

Stedelijk Onderwijs Antwerpen
President te Den Haag
Zijdebalen Utrecht
Stedelijk Onderwijs Antwerpen President te Den Haag Zijdebalen Utrecht

Wilt u meer weten over de schrijnwerken van WEBO die voldoen aan de maatregelen van de toekomst? Vraag dan vrijblijvend een brochure aan of neem contact met ons op.

Back to top