Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

WEBO’S PRODUCTIECAPACITEIT

HET GEHEIM ACHTER WEBO’S GROTE EN SNELLE PRODUCTIECAPACITEIT

Door de jaren heen zijn verschillende machines vervangen voor één machine, namelijk de Winline. Deze machine is het geheim achter WEBO’s grote en snelle productiecapaciteit. Van enorm grote complexe werken tot enkele stuks, met WEBO’s ervaring kan het!

Van 10 stappen naar één productielijn…

‘Wat vroeger in tien stappen ging, doet de Winline nu in 1 stap. Het handmatig wisselen van gereedschap is helemaal verleden tijd.’

In 2014 kwam de Winline bij WEBO. Een hele omschakeling voor mensen in de fabriek, er moest op heel andere manier gewerkt worden. Van losse papiertjes die van persoon naar persoon gingen, naar cnc gestuurde machines die BIM bestanden van de klant kunnen inlezen en direct doorstuurt naar de machine. De Winline was een flinke vooruitgang! De foutkans door menselijke handelingen werd hierdoor natuurlijk sterk afgenomen. Hierdoor stegen de prestaties van de kozijnen ook.

Hoe ziet het productieproces van de Winline eruit?

‘Van afkorten naar profileren, de Winline doet het in 1 stap.’

Het productieproces is nu een aaneenschakeling van machines die samenwerken en elk profiel en type kozijn zonder menselijke handelingen kunnen maken. Eén order van 50 kozijnen is even gemakkelijk als 50 aparte orders van kozijnen. Het is echt een geautomatiseerd proces. In tegenstelling tot vroeger, de tijd waarin een kozijn maken nog handwerk was.

Waarom de Winline? Wat had dit voor voordelen?

‘Vroeger waren levertijden van 7 weken het minimum. En nu lukt het vanaf 3 weken. Door deze kortere levertijd kunnen klanten sneller schakelen in de bouw.’

Op een gegeven moment zie je dat het productieproces heel veel tijd kost, het is niet meer efficiënt. De Winline had als voordeel dat je minder mensen nodig hebt, flexibeler bent, meer continuïteit hebt, dat er een beter kozijn naar de klant gaat die we sneller kunnen produceren! De klant kunnen we nu veel beter bedienen. Doordat we alles op een productielijn maken kunnen, ontstaat er ruimte om te innoveren en na te denken over betere detailleringen. Zo zijn we afgelopen januari als eerste timmerfabriek in Nederland overgegaan op de ECO-detailleringen. Waarbij we vele lagere u-waardes behalen. Ook zijn de kozijnen nu standaard geschikt voor triple beglazing, waardoor klanten hun dubbele glas in de toekomst altijd kunnen vervangen voor triple glas.

Ook maken we sinds dit jaar niet alleen de kozijnen op de Winline, ook de ramen en deuren worden erop geproduceerd!

Back to top