Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Vier krachten gecombineerd

Vier krachten gecombineerd

De EPC-norm is inmiddels alweer 3 jaar verlaagd met 0,4 op basis van de NEN 7120 welke is vastgesteld in de Energieprestatie voor gebouwen. Luchtdicht bouwen met elementen, ook daar hebben wij over nagedacht. Bouwen met Steigerloos® zorgt ervoor dat deze norm in de basis met gemak te behalen valt. We lichten in deze blog Steigerloos® uit aan hand van 4 principes luchtdichtheid en kierdichtingen, isolatie, bevestiging en verankering.

Vernieuwend bouwen en transformeren

– Luchtdichtheid en kierdichting

Steigerloos® elementen sluiten naadloos op elkaar aan, door slimme toepassingen tussen de elementen weten we de elementen bijna naadloos op elkaar aan te sluiten. Dit komt onder andere door ons geautomatiseerde productieproces. Door het geautomatiseerde productieproces kunnen wij ontzettend maatvast werken, zodat de kierdichting perfect is. Een snelle maar vakkundige renovatie met fabriek af geleverde elementen is hierdoor binnen handbereik. In cijfers wil dit zeggen dat een Qv10-waarde van 0,15 zeker realistisch is.

– Isolatie

Warmte in koude dagen en koelte in warme dagen, daar hebben wij wat op bedacht. Bij het traditioneel bouwen is de toepassing van stenen muren nog veel in gebruikveelal nog stenen muren toegepast, binnen dezelfde dimensies van de muur weten wij met Steigerloos® meer isolatie(materiaal) toe te passen. Daardoor kan het lichte element in hoge isolatiewaardes voorzien. Zo is er een Rc waarde te behalen van 8.0 of hoger.

– Bevestiging

Bevestiging van de Steigerloos® elementen gaat gemakkelijk met de grootste zorg. Dit onderdeel van het proces is het key onderdeel op de bouw. Met veel zorg, vindt de bevestiging van het element plaats in minimale tijd. Voor de casco constructie zal het element met minimale handelingen gemonteerd worden. Steigerloos® hoeft niet alleen als gevelvullend toegepast te worden, maar kan ook bij behoud van oude gevel voor de bestaande gevel bevestigd worden. Hierbij is Steigerloos® een dubbele laag op de al bestaande gevel.

– Verankering

Het element wordt aan binnenzijde verankerd aan de constructie. De verankering is niet zichtbaar en is gemakkelijk toe te passen. Als we spreken van een gevelvullend element zal de montage toegepast worden van de binnenzijde van het element. Klick en span kan ook interessant wezen voor u, lees daar hier meer over.

Steigerloos® is anders denken, vanuit praktisch oogpunt en in mogelijkheden. De isolatielaag van Steigerloos® zorgt voor een natuurlijke barrière zodat de warmte binnenshuis blijft en de kou niet naar binnen kan. Bouwt u ook zonder zorgen, en milieu technisch duurzaam? We praten u graag bij.

Back to top